Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринований часник на зиму

Маринований часник на зиму

18-11-2016, 21:21
843
Маринований часник на зиму
Маринований часник люблять навіть ті, хто в свіжому вигляді його зовсім не визнає. Адже зубці не мають такого яскраво вираженого гострого смаку і, головне, після його вживання зовсім немає запаху з рота, з-за якого і відмовляються від цього корисного продукту. Як маринувати часник на зиму, зараз розповімо вам.
Як маринувати часник на зиму зубчиками?
Інгредієнти:

  • часник – 500 г;

  • запашний перець – 3 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • вода;

  • оцет столовий – 70 мл;

  • лист лавровий – 1-2 шт.;

  • перець чорний горошком – 10 шт.;

  • кухонна сіль – 30 р.


  • Приготування

  • Часникові зубки чистимо від лушпиння, моєму і розкладаємо по підготовленим пропаренным баночках.

  • Заливаємо зубчики окропом і хвилини 3 даємо постояти, потім воду зливаємо.

  • Відбираємо 300 мл рідини, доводимо до кипіння. Сахарим, солимо, кладемо спеції. Варимо маринад до повного розчинення інгредієнтів. Вливаємо оцет. Киплячим маринадом заливаємо часник.

  • Баночки закриваємо прокип'яченими кришками і закутуємо. Після того, як банки охолонуть, прибираємо їх в холод для подальшого зберігання.


  • Маринований часник на зиму головками
    Інгредієнти:

  • молодий часник – 1 кг;

  • питна вода – 190 мл;

  • оцет 9% – 200 мл;

  • цукор – 55 г;

  • бутони гвоздики;

  • лавровий лист;

  • сіль – 25 г;

  • чорний перець горошком.


  • Приготування

  • Часник добре миємо, бланшируем, відкидаємо на сито і охолодити холодною водою.

  • Поміщаємо головки в банки, додаємо туди горошинки чорного перцю і гвоздику. Кількість спецій беремо, виходячи з власних уподобань.

  • З оцту, води, солі і цукру готуємо маринад. Туди ж кидаємо лавровий листок.

  • Заливаємо головки часнику підготовленим маринадом. Зверху прикривають марлею і тижнів на 3 залишаємо в теплі. Потім закриваємо кришками і відправляємо на зберігання.


  • Смачний маринований часник на зиму – рецепт
    Інгредієнти:

  • часник – 1 кг;

  • питна вода – 1 літр;

  • не йодована сіль – 50 г;

  • гвоздика ;

  • цукор – 50 г;

  • оцет столовий – 10 мл;

  • чорний перець горошком.


  • Приготування

  • Часник чистимо від забруднень, зайвої лушпиння і добре миємо.

  • На дно банок укладаємо чорний перець горошком, гвоздику. Поверх поміщаємо головки часнику.

  • Заливаємо окропом, накриваємо і залишаємо на добу.

  • Для маринаду кип'ятимо воду, солимо, сахарим і проварюємо до його розчинення. В самому кінці вливаємо оцет. З часнику воду зливаємо, вливаємо маринад і закатуємо.


  • Як маринувати часник на зиму в банках з буряковим соком?
    Інгредієнти:

  • вода питна – 1 літр;

  • цукор – 50 г;

  • оцет 9% – 100 мл;

  • сік буряка – 100 мл;

  • сіль – 50 р.


  • Приготування

  • Варимо маринад, додавши у воду сіль і цукор, а коли інгредієнти розчиняться, вливаємо оцет.

  • Укладаємо головки часнику в пропарені банки і заливаємо зверху маринадом з буряковим соком.

  • Стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин на водяній бані.

  • Потім зафарбовуємо їх бляшаними кришками і відправляємо на зберігання.


  • Маринований часник на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • головки часнику – 7 шт.;

  • цукор – 40 г;

  • вода питна – 450 мл;

  • кухонна сіль – 40 г;

  • оцет 9% – 50 мл;

  • буряк червона – 300 р.


  • Приготування

  • Спочатку приготуємо буряковий сік. Буряк тремо на тертці, додаємо приблизно 20 мл води і віджимаємо через сито або марлю.

  • Часник розбираємо на часточки і чистимо їх. Бланшируем їх 3 хвилини в окропі, потім охолоджуємо.

  • Банки стерилізуємо.

  • Готуємо маринад з підготовленої води, солі та цукру. Вже в кінці вливаємо оцет.

  • Підготовленим маринадом заливаємо часник, укупориваем і перевертаємо.

  • Зберігати таку заготовку потрібно в холоді. Приблизно через тиждень часник буде готовий.


  • Вдалих всім заготовок!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований гострий перець
    Маринований гострий перець
    Тим, хто любить розбавляти смак домашніх закусок гострою, пікантною ноткою, неодмінно знадобляться наші рекомендації. Далі розповімо, як зробити
    Томати на зиму — рецепти
    Томати на зиму — рецепти
    Урізноманітнити звичні способи консервації томатів - неймовірно просто, і в цьому вам допоможуть наші докладні рекомендації. Розповімо, як по-новому
    Як замаринувати часник?
    Як замаринувати часник?
    Сама пікантна заготовка, яку можна зробити самостійно - це маринований часник. Цю неймовірну закуску можна використовувати різними способами,
    Гогошари на зиму
    Гогошари на зиму
    На тлі болгарського перцю і паприки гогошари не дуже популярні, і марно. Цей сорт перців має дуже щільну м'ясисту структуру і вельми оригінальний
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і