» » Маринований часник на зиму

Маринований часник на зиму

Маринований часник на зиму
Маринований часник люблять навіть ті, хто в свіжому вигляді його зовсім не визнає. Адже зубці не мають такого яскраво вираженого гострого смаку і, головне, після його вживання зовсім немає запаху з рота, з-за якого і відмовляються від цього корисного продукту. Як маринувати часник на зиму, зараз розповімо вам.
Як маринувати часник на зиму зубчиками?
Інгредієнти:

  • часник – 500 г;

  • запашний перець – 3 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • вода;

  • оцет столовий – 70 мл;

  • лист лавровий – 1-2 шт.;

  • перець чорний горошком – 10 шт.;

  • кухонна сіль – 30 р.


  • Приготування

  • Часникові зубки чистимо від лушпиння, моєму і розкладаємо по підготовленим пропаренным баночках.

  • Заливаємо зубчики окропом і хвилини 3 даємо постояти, потім воду зливаємо.

  • Відбираємо 300 мл рідини, доводимо до кипіння. Сахарим, солимо, кладемо спеції. Варимо маринад до повного розчинення інгредієнтів. Вливаємо оцет. Киплячим маринадом заливаємо часник.

  • Баночки закриваємо прокип'яченими кришками і закутуємо. Після того, як банки охолонуть, прибираємо їх в холод для подальшого зберігання.


  • Маринований часник на зиму головками
    Інгредієнти:

  • молодий часник – 1 кг;

  • питна вода – 190 мл;

  • оцет 9% – 200 мл;

  • цукор – 55 г;

  • бутони гвоздики;

  • лавровий лист;

  • сіль – 25 г;

  • чорний перець горошком.


  • Приготування

  • Часник добре миємо, бланшируем, відкидаємо на сито і охолодити холодною водою.

  • Поміщаємо головки в банки, додаємо туди горошинки чорного перцю і гвоздику. Кількість спецій беремо, виходячи з власних уподобань.

  • З оцту, води, солі і цукру готуємо маринад. Туди ж кидаємо лавровий листок.

  • Заливаємо головки часнику підготовленим маринадом. Зверху прикривають марлею і тижнів на 3 залишаємо в теплі. Потім закриваємо кришками і відправляємо на зберігання.


  • Смачний маринований часник на зиму – рецепт
    Інгредієнти:

  • часник – 1 кг;

  • питна вода – 1 літр;

  • не йодована сіль – 50 г;

  • гвоздика ;

  • цукор – 50 г;

  • оцет столовий – 10 мл;

  • чорний перець горошком.


  • Приготування

  • Часник чистимо від забруднень, зайвої лушпиння і добре миємо.

  • На дно банок укладаємо чорний перець горошком, гвоздику. Поверх поміщаємо головки часнику.

  • Заливаємо окропом, накриваємо і залишаємо на добу.

  • Для маринаду кип'ятимо воду, солимо, сахарим і проварюємо до його розчинення. В самому кінці вливаємо оцет. З часнику воду зливаємо, вливаємо маринад і закатуємо.


  • Як маринувати часник на зиму в банках з буряковим соком?
    Інгредієнти:

  • вода питна – 1 літр;

  • цукор – 50 г;

  • оцет 9% – 100 мл;

  • сік буряка – 100 мл;

  • сіль – 50 р.


  • Приготування

  • Варимо маринад, додавши у воду сіль і цукор, а коли інгредієнти розчиняться, вливаємо оцет.

  • Укладаємо головки часнику в пропарені банки і заливаємо зверху маринадом з буряковим соком.

  • Стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин на водяній бані.

  • Потім зафарбовуємо їх бляшаними кришками і відправляємо на зберігання.


  • Маринований часник на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • головки часнику – 7 шт.;

  • цукор – 40 г;

  • вода питна – 450 мл;

  • кухонна сіль – 40 г;

  • оцет 9% – 50 мл;

  • буряк червона – 300 р.


  • Приготування

  • Спочатку приготуємо буряковий сік. Буряк тремо на тертці, додаємо приблизно 20 мл води і віджимаємо через сито або марлю.

  • Часник розбираємо на часточки і чистимо їх. Бланшируем їх 3 хвилини в окропі, потім охолоджуємо.

  • Банки стерилізуємо.

  • Готуємо маринад з підготовленої води, солі та цукру. Вже в кінці вливаємо оцет.

  • Підготовленим маринадом заливаємо часник, укупориваем і перевертаємо.

  • Зберігати таку заготовку потрібно в холоді. Приблизно через тиждень часник буде готовий.


  • Вдалих всім заготовок!
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:21
    Переглядів: 55