Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Консервовані помідори з базиліком

Консервовані помідори з базиліком

18-11-2016, 21:40
990
Консервовані помідори з базиліком
Кожна господиня заготовлює на зиму хоча б мінімальний набір домашніх солінь і закруток, серед яких в обов'язковому порядок присутні і консервовані помідори. Хтось з року в рік повторює один і той же рецепт, не ризикуючи експериментувати, а хтось перебуває у постійному пошуку кращих варіантів. Якщо ви серед числа останніх, то обов'язково заготуйте помідори на зиму з базиліком за запропонованим нижче рецептами. Вам неодмінно сподобається оригінальний смак таких томатів.

Консервовані помідори з базиліком на зиму – рецепт


Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 2 л:

  • помідори – 12 кг;

  • базилік (фіолетовий) – 5-6 гілочок;

  • сіль крупна не йодована – 55 г;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • оцет яблучний (6%) – 45 мл;

  • зубки часникові – 8 шт.;

  • стручок гострого перцю – 1/2 шт.


  • Приготування
    Як ви вже встигли помітити, в складі інгредієнтів відсутня будь-яка інша зелень (кріп, петрушка, листя хрону, смородини, вишні тощо), а також спеції і прянощі, але присутній в достатній кількості часник. І це не дивно. Адже смак і аромат базиліка самодостатній і здатний повністю замінити інші добавки, але з часником гармонує просто чудово, вдало доповнюючи його пряний аромат і гостроту.
    Укладаємо запашні гілочки разом з підготовленими томатами і часниковими часточками, розрізаними на кілька частин, в стерильну суху банку. На дно попередньо кладемо половинку стручка гострого перцю. Заливаємо вміст посудини підігрітою до кипіння водою і, прикривши кришкою, залишаємо хвилин на п'ятнадцять. Після закінчення часу зливаємо воду в каструлю і знову ставимо для нагрівання до кипіння.
    На даному етапі всипаємо прямо в банку сіль та цукровий пісок, вливаємо оцет яблучний, після чого заливаємо помідори з базиліком повторно закипілої рідиною. Негайно укупориваем кришки, а банки перевертаємо догори дном, і ставимо під ковдру для природної стерилізації та поступового охолодження.

    Консервовані помідори черрі з базиліком і медом


    Інгредієнти:

  • томати черрі – 15 кг;

  • вода – 995 мл;

  • базилік (фіолетовий) – 6 гілочок;

  • кріп (молода зелень) – 5 гілочок;

  • листи лавра середнього розміру – 2 шт.;

  • чорний і запашний перець (горошини) – за смаком;

  • сіль крупна не йодована – 55 г;

  • цукор-пісок – 25 г;

  • оцет яблучний (6%) – 35 мл;

  • зубки часникові – 6 шт.;

  • мед – 35 р.


  • Приготування
    Особливо смачні в консервованому вигляді з додаванням базиліка томати черрі. Крім того, така заготовка дуже ефектно виглядає і навіть зможе стати частиною кухонного інтер'єру, якщо розташувати баночку на кухонній полиці.
    Консервуємо з базиліком тільки свіжі помідори черрі. Знімаємо їх з гілочок, споліскуємо, обсушуємо, проколюємо у плодоніжки і укладаємо разом з гілочками базиліка в стерильні сухі судини, на дно яких попередньо кидаємо горошини перцю, лаврові листочки, кріп і очищені часникові зубці.
    Заливаємо помідори в банках підігрітою до кипіння водичкою, витримуємо десять хвилин, після чого воду зливаємо і додаємо в неї сіль та цукровий пісок. Після закипання і розчинення всіх кристалів вимикаємо плиту, а закладаємо в каструлю мед і даємо йому розчинитися. У кожну літрову банку додаємо по ложці оцту і заливаємо підготовленим гарячим розсолом з медом. Негайно укупориваем герметично банки, перевертаємо їх дном вгору і закутуємо для природної стерилізації та поступового повільного остигання.
    Даний рецепт консервування з базиліком і медом томатів черрі цілком підійде і для заготівлі звичайних помідорів. Додаткові спеції і прянощі можна не додавати зовсім або ж замінити їх іншими на свій смак.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Помідори з базиліком на зиму – рецепти
    Помідори з базиліком на зиму – рецепти
    Наповнити особливим смаком звичайну помідорну консервацію допоможуть наші цікаві рецепти. Рекомендуємо додати в кожну баночку по кілька гілочок
    Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
    Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
    Урізноманітнити звичний рецепт томатної консервації пропонуємо цікавими способами. Розповімо, як доповнити помідори ароматними листям базиліка. У
    Маринований перець чилі на зиму
    Маринований перець чилі на зиму
    Для любителів гострих закусок ми зібрали прекрасні рецепти маринування перчика чилі. Далі підкажемо, як власноруч консервувати перці кількома
    Мариновані помідори з базиліком на зиму
    Мариновані помідори з базиліком на зиму
    У кожної гарної господині чимало рецептів, які вона взяла у мами, бабусі, подруги, придумала сама. Зазвичай ці рецепти досить популярні і ними нікого
    Мариновані томати на зиму
    Мариновані томати на зиму
    У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
    Консервовані помідори з виноградом
    Консервовані помідори з виноградом
    Чудовий спосіб урізноманітнити солону консервацію нової оригінальної закускою - закрити шалено смачні помідори і доповнити баночки виноградне гроно.