Мариновані помідори з базиліком на зиму
Майже в кожному будинку на зиму солять або маринують помідори і огірки. І рецепти майже у всіх однакові. Здивуйте друзів – приготуйте мариновані помідори з базиліком на зиму.
Майже як у всіх
Якщо хочеться чогось незвичайного, але ви не любите все «занадто» або просто побоюєтеся глобальних експериментів, додавайте незвичні компоненти потроху.
Інгредієнти:
стиглі томати невеликі щільні – 3 кг;
укропные парасольки – по 2 шт. на банку;
перець горошком запашний і чорний – по 10 шт. на банку;
часник дрібний – 1 головка;
зелень селери – 1 невеликий пучок;
базилік – 5-6 гілочок;
сіль – 5 ст. ложок;
білий пісок цукровий вітчизняний – 10 десертних ложок;
оцет 9% білий без добавок – 7 ст. ложок;
підготовлена (фільтрована або бутильована) вода – 5 л.
Приготування
На дно стерильних банок укладаємо парасольки кропу, часник, очищений від шкірки і надрізаний до середини зубчиків, горошини перцю, зелень. Заповнюємо банки вимитими і обсушеними помідорами. Укладаємо їх щільно, але так, щоб не пошкодити і не пом'яти. Кип'ятимо воду з сіллю і цукром. Через хвилину вливаємо оцет – маринад готовий. Заливаємо помідори і тримаємо, накривши кришкою, чверть години. Зливаємо маринад, кип'ятимо, знову заливаємо і закатуємо. Взимку відкриваємо і пробуємо ароматні мариновані помідори з базиліком. Гарантовано вони стануть прикрасою святкового столу.
Для тих, хто не боїться експериментів
Якщо ви любите гостру їжу і великою кількістю спецій вас не налякати, ваш вибір – помідори, мариновані з базиліком і часником. Ці гостренькі помідори полюбятся, якщо не як основна закуска, то як доповнення до каш і пюре – точно.
Інгредієнти:
дрібні щільні помідори, злегка не доспевшие (бурі) – 5 кг;
базилік – великий пучок;
часник – 1 голівці на 3-літрову банку;
перець-горошок (суміш) – 1 ст. ложка;
листя смородини чорної – по 3-4 шт. на банку;
сіль кам'яна біла без добавок – 5 ст. ложок;
цукровий білий пісок вітчизняного виробництва – 12 ст. ложок;
вода, підготовлена для консервації (очищена) – 5 л;
есенція оцтова – 5 десертних ложок;
лист лавра дрібний – по 2 шт. на банку;
насіння кропу – по 1 ст. ложці на банку.
Приготування
Таким способом можна приготувати просто дрібні помідори або мариновані помідори-черрі з базиліком. Добре вимиті помідори залишаємо обсохнути, банки вимиваємо дочиста, обдаємо окропом і починаємо збирати наші консерви. На дно відправляємо насіння кропу, перець, лавровий лист, листочки смородини, базилік, очищений часник. Наповнюємо банки помідорами. Воду кип'ятимо і наливаємо окріп в банки. Накриваємо кришечками і залишаємо приблизно на чверть години. Такий спосіб дозволяє влаштовувати помідори без стерилізації. Зливаємо воду. Гріємо її, а коли закипить, розчиняємо цукор і сіль. Кип'ятимо розсіл хвилини 2 вливаємо есенцію і отримуємо маринад. Розливаємо його по банках і закатуємо.
Про варіанти
Якщо вас підкорили ці смачні закачування, додайте ще нотку незвичайного – приготуйте помідори, мариновані з естрагоном і базиліком. Для цього додайте по гілочки естрагону в кожну банку і насолоджуйтеся пряними нотками тархуна.
Можна зробити мариновані помідори з медом і базиліком. Варіть маринад з сіллю і оцтом, злегка остудіть і кладіть мед за смаком. Теплим маринадом заливайте помідори і поставте в прохолодне місце. Природно, закочувати ці помідори не можна, їх доведеться з'їсти відразу.
Майже як у всіх
Якщо хочеться чогось незвичайного, але ви не любите все «занадто» або просто побоюєтеся глобальних експериментів, додавайте незвичні компоненти потроху.
Інгредієнти:
Приготування
На дно стерильних банок укладаємо парасольки кропу, часник, очищений від шкірки і надрізаний до середини зубчиків, горошини перцю, зелень. Заповнюємо банки вимитими і обсушеними помідорами. Укладаємо їх щільно, але так, щоб не пошкодити і не пом'яти. Кип'ятимо воду з сіллю і цукром. Через хвилину вливаємо оцет – маринад готовий. Заливаємо помідори і тримаємо, накривши кришкою, чверть години. Зливаємо маринад, кип'ятимо, знову заливаємо і закатуємо. Взимку відкриваємо і пробуємо ароматні мариновані помідори з базиліком. Гарантовано вони стануть прикрасою святкового столу.
Для тих, хто не боїться експериментів
Якщо ви любите гостру їжу і великою кількістю спецій вас не налякати, ваш вибір – помідори, мариновані з базиліком і часником. Ці гостренькі помідори полюбятся, якщо не як основна закуска, то як доповнення до каш і пюре – точно.
Інгредієнти:
Приготування
Таким способом можна приготувати просто дрібні помідори або мариновані помідори-черрі з базиліком. Добре вимиті помідори залишаємо обсохнути, банки вимиваємо дочиста, обдаємо окропом і починаємо збирати наші консерви. На дно відправляємо насіння кропу, перець, лавровий лист, листочки смородини, базилік, очищений часник. Наповнюємо банки помідорами. Воду кип'ятимо і наливаємо окріп в банки. Накриваємо кришечками і залишаємо приблизно на чверть години. Такий спосіб дозволяє влаштовувати помідори без стерилізації. Зливаємо воду. Гріємо її, а коли закипить, розчиняємо цукор і сіль. Кип'ятимо розсіл хвилини 2 вливаємо есенцію і отримуємо маринад. Розливаємо його по банках і закатуємо.
Про варіанти
Якщо вас підкорили ці смачні закачування, додайте ще нотку незвичайного – приготуйте помідори, мариновані з естрагоном і базиліком. Для цього додайте по гілочки естрагону в кожну банку і насолоджуйтеся пряними нотками тархуна.
Можна зробити мариновані помідори з медом і базиліком. Варіть маринад з сіллю і оцтом, злегка остудіть і кладіть мед за смаком. Теплим маринадом заливайте помідори і поставте в прохолодне місце. Природно, закочувати ці помідори не можна, їх доведеться з'їсти відразу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори з базиліком на зиму – рецепти
Наповнити особливим смаком звичайну помідорну консервацію допоможуть наші цікаві рецепти. Рекомендуємо додати в кожну баночку по кілька гілочок
Томати з базиліком на зиму
Наповнити базовий склад консервованих помідорів рекомендуємо свіжими листочками базиліку. Далі опишемо найбільш цікаві варіації цієї заготовки. Також
Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
Урізноманітнити звичний рецепт томатної консервації пропонуємо цікавими способами. Розповімо, як доповнити помідори ароматними листям базиліка. У
Томати на зиму — рецепти
Урізноманітнити звичні способи консервації томатів - неймовірно просто, і в цьому вам допоможуть наші докладні рекомендації. Розповімо, як по-новому
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо