» » Маринований болгарський перець

Маринований болгарський перець

Маринований болгарський перець
Користуючись останніми тижнями достатку овочів на лотках місцевих ринків і маркетів, не пропустіть шансу приготувати солодкий маринований болгарський перець. Найцікавіші рецепти маринованих перців ми розглянемо нижче.
Маринований болгарський перець на зиму без стерилізації
Почнемо з класичній варіації перцю в простому маринаді, який найчастіше заготовляють на зиму в наших краях. Маринад простий і включає в себе всього чотири інгредієнти: воду, оцет, цукор і сіль, але урізноманітнити його можна лавром, гілочками кропу, запашним перцем та іншими прянощами.
Інгредієнти:

  • вода – 245 мл;

  • оцет – 115 мл;

  • цукор – 75 г;

  • солодкий перець – 4 шт.


  • Приготування
    Змішайте складові маринаду разом і дайте закипіти. Перець розділіть на брусочки і відправте в киплячий маринад. Проваріть перці в маринаді 8-10 хвилин, а потім розподіліть у чистій тарі і залийте киплячим маринадом. Відразу ж загорніть банки ошпареними кришками і охолодіть перед розміщенням на зберігання.
    Маринований болгарський перець – рецепт
    У цьому рецепті звичайний варіант маринаду з білого укусу і води ми розширюємо яблучним оцтом, а також насінням гірчиці, селери, часником і лавром.
    Інгредієнти:

  • солодкий перець – 440 г;

  • ріпчаста цибуля – 65 г;

  • цукор – 145 г;

  • вода – 260 мл;

  • білий оцет – 145 мл;

  • яблучний оцет – 115 мл;

  • насіння селери – 1 ч. ложка;

  • перець горошком – 1 ч. ложка;

  • щіпка насіння гірчиці;

  • часниковий зубок – 1 шт.;

  • лист лавра – 1 шт.


  • Приготування
    Поставте банки на стерилізацію. Цибулю і перець наріжте брусочками. Поставте варитися маринад з оцту, води, цукру, часнику і прянощів. Після закипання зменшіть жар і варіть маринад 15 хвилин. Розкладіть в банки овочі і залийте киплячим маринадом. Відразу ж загорніть все стерильними кришками.
    Як маринувати болгарський перець цілком на зиму?
    Ще один цікавий спосіб заготівлі перців передбачає їх попереднє обсмажування на грилі. В результаті перці набувають приємний підкопчений смак, прекрасно поєднується з кислуватим маринадом.
    Інгредієнти:

  • часник – 2 зубки;

  • винний оцет – 45 мл;

  • вода – 450 мл;

  • чебрець – 4 гілочки;

  • перці – 4-5 шт.


  • Приготування
    Перці злегка надколіть у плодоніжки і обсмажте на грилі близько 8 хвилин або до м'якості та легкого почорніння шкірки. На даному етапі з перців, за бажанням, можна легко дістати плодоніжку. Укладіть перці в банки разом з часником, а решту овочевий сік злийте, розбавте водою, додайте оцет, сіль і чебрець. Проваріть маринад близько 5 хвилин, а після покрийте їм вміст банок. Болгарський перець, маринована цілком відразу ж закатують ошпареними кришками. Заготовку слід зберігати в холодильнику.
    Маринований болгарський перець з медом
    Інгредієнти:

  • болгарський перець – 4 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • мед – 5 мл;

  • оцет винний – 15 мл;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    Болгарський перець запечіть на грилі, як описано в попередньому рецепті. М'які перець наріжте соломкою, укладіть в банки і залийте маринадом з суміші оцту, олії, меду, пюрированного часнику і солі. Покладіть гілочку розмарину слідом. Зберігайте в холодильнику аж до одного місяця.
    Болгарський перець, маринований в олії з часником
    Інгредієнти:

  • болгарський перець – 640 г;

  • оливкова олія – 115 мл;

  • часник – 3 зубки;

  • бальзамічний оцет – 15 мл;

  • жменя зелені базиліка;

  • щіпка сушеного орегано;

  • щіпка пластівців чилі.


  • Приготування
    Перець запечіть на грилі до почорніння шкірки. Покладіть перці в пакет на кілька хвилин, а потім очистіть від шкірки і насіння. Розкладіть по чистим банкам і залийте сумішшю масла, зелені і пюрированного часнику.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:07
    Переглядів: 119