Користуючись останніми тижнями достатку овочів на лотках місцевих ринків і маркетів, не пропустіть шансу приготувати солодкий маринований болгарський перець. Найцікавіші рецепти маринованих перців ми розглянемо нижче.
Маринований болгарський перець на зиму без стерилізації
Почнемо з класичній варіації перцю в простому маринаді, який найчастіше заготовляють на зиму в наших краях. Маринад простий і включає в себе всього чотири інгредієнти: воду, оцет, цукор і сіль, але урізноманітнити його можна лавром, гілочками кропу, запашним перцем та іншими прянощами.
Інгредієнти: вода – 245 мл; оцет – 115 мл; цукор – 75 г; солодкий перець – 4 шт. Приготування Змішайте складові маринаду разом і дайте закипіти. Перець розділіть на брусочки і відправте в киплячий маринад. Проваріть перці в маринаді 8-10 хвилин, а потім розподіліть у чистій тарі і залийте киплячим маринадом. Відразу ж загорніть банки ошпареними кришками і охолодіть перед розміщенням на зберігання.
Маринований болгарський перець – рецепт
У цьому рецепті звичайний варіант маринаду з білого укусу і води ми розширюємо яблучним оцтом, а також насінням гірчиці, селери, часником і лавром.
Інгредієнти: солодкий перець – 440 г; ріпчаста цибуля – 65 г; цукор – 145 г; вода – 260 мл; білий оцет – 145 мл; яблучний оцет – 115 мл; насіння селери – 1 ч. ложка; перець горошком – 1 ч. ложка; щіпка насіння гірчиці; часниковий зубок – 1 шт.; лист лавра – 1 шт. Приготування Поставте банки на стерилізацію. Цибулю і перець наріжте брусочками. Поставте варитися маринад з оцту, води, цукру, часнику і прянощів. Після закипання зменшіть жар і варіть маринад 15 хвилин. Розкладіть в банки овочі і залийте киплячим маринадом. Відразу ж загорніть все стерильними кришками.
Як маринувати болгарський перець цілком на зиму?
Ще один цікавий спосіб заготівлі перців передбачає їх попереднє обсмажування на грилі. В результаті перці набувають приємний підкопчений смак, прекрасно поєднується з кислуватим маринадом.
Інгредієнти: часник – 2 зубки; винний оцет – 45 мл; вода – 450 мл; чебрець – 4 гілочки; перці – 4-5 шт. Приготування Перці злегка надколіть у плодоніжки і обсмажте на грилі близько 8 хвилин або до м'якості та легкого почорніння шкірки. На даному етапі з перців, за бажанням, можна легко дістати плодоніжку. Укладіть перці в банки разом з часником, а решту овочевий сік злийте, розбавте водою, додайте оцет, сіль і чебрець. Проваріть маринад близько 5 хвилин, а після покрийте їм вміст банок. Болгарський перець, маринована цілком відразу ж закатують ошпареними кришками. Заготовку слід зберігати в холодильнику.
Маринований болгарський перець з медом
Інгредієнти: болгарський перець – 4 шт.; часник – 1 зубок; мед – 5 мл; оцет винний – 15 мл; оливкова олія – 45 мл; гілочка розмарину. Приготування Болгарський перець запечіть на грилі, як описано в попередньому рецепті. М'які перець наріжте соломкою, укладіть в банки і залийте маринадом з суміші оцту, олії, меду, пюрированного часнику і солі. Покладіть гілочку розмарину слідом. Зберігайте в холодильнику аж до одного місяця.
Болгарський перець, маринований в олії з часником
Інгредієнти: болгарський перець – 640 г; оливкова олія – 115 мл; часник – 3 зубки; бальзамічний оцет – 15 мл; жменя зелені базиліка; щіпка сушеного орегано; щіпка пластівців чилі. Приготування Перець запечіть на грилі до почорніння шкірки. Покладіть перці в пакет на кілька хвилин, а потім очистіть від шкірки і насіння. Розкладіть по чистим банкам і залийте сумішшю масла, зелені і пюрированного часнику.