Маринований перець на зиму
Консервація маринованого перцю на зиму – нікчемна справа, і в результаті нехитрих маніпуляцій і мінімальних витрат часу ви отримаєте універсальну заготівлю, придатну для використання в рецептах основних страв і як самостійна холодна закуска.
Любителі гострих зимових заготовок напевно полюблять грузинську рецептуру приготування перцю. В її рамках стручки гіркого перцю закочуються разом з легким маринадом, великою кількістю часнику і в компанії традиційних грузинських сумішей спецій начебто хмелі-сунелі.
Інгредієнти:
гострий перець – 760 г;
солодкий перець – 240 г;
часник – 1 головка;
жменя зелені кінзи;
оцет – 55 мл;
цукор – 10 г;
сіль – 15 г;
хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
рослинне масло – 75 мл.
Приготування
Очищені від насіння стручки гострого та солодкого перцю наріжте брусочками і перекладіть в емальований посуд. Додайте до перцям пюрированные часникові зубки і рубану кинзу. Приправте перці сумішшю цукру з сіллю, всипте хмелі-сунелі. Залиште перці полежати і пустити сік при кімнатній температурі приблизно на годину. По закінченні часу додайте посуд з перцями на вогні і варіть приблизно 15 хвилин. Влийте оцет і розподіліть перці попередньо простерилизованным банкам. Поверхня залийте рослинним маслом і закатайте.
Перець, маринована на зиму з часником, залишають «під шубою» до повного охолодження, а потім розміщують на зберігання.
Інгредієнти:
білий винний оцет;
цукор;
сіль;
листя лавра – 2 шт.;
мелений коріандр – 2 ст. ложки;
мелений кумін – 1 ч. ложка;
часник – 3 зубки;
майоран – 4 гілочки;
горошини перцю – 2 ст. ложки;
зелені перці чилі – 13 кг.
Приготування
Вимиті перці покладіть у банку, який плануєте закривати їх. Залийте перці окропом так, щоб покрити, потім перелийте воду в інший посуд, злийте приблизно половину і доведіть до колишнього обсягу оцтом. На кожну склянку маринаду додайте пару столових ложок солі і цукру. Змішайте маринад з іншими спеціями, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин.
Залийте перці гарячим маринадом і законсервируйте. Маринований зелений перець на зиму готовий, залишається охолодити банки і можна залишати їх на зберігання.
Для простоти і прискорення процесу приготування ці перці ми будемо маринувати цілком, але при бажанні плодоніжку з насінням можна витягти перед варінням.
Інгредієнти:
солодкий перець – 4 кг;
вода – 74 л;
сіль – 2 ст.;
цукор – 3 1/2 ст.;
оцет – 440 мл;
рослинне масло – 560 мл
Приготування
Щоб перці не лопнули, зробіть кілька проколів з допомогою виделки прямо біля плодоніжки. Змішайте отмерянную воду з сіллю і цукром. Влийте оцет і рослинне масло. Коли маринад закипить, занурте в нього перець і варіть 10 хвилин, після чого розкладіть по банках і залийте все тим же киплячим маринадом. Загорніть стерильними кришками.
Інгредієнти:
солодкий перець – 21 кг;
лимонний сік – 235 мл;
оцет – 420 мл;
оливкова олія – 215 мл;
часник – 3 зубки;
мед – 65 мл;
сіль – 25 р.
Приготування
Вийміть насінну коробку з солодких перців і розділіть стінки на 4 частини. Посипте перці сіллю і залиште виділити сік приблизно на годину. По закінченні часу перці з соком поставте на плиту, залийте оцтом, лимонним соком, додайте масло, пюрированный часник і влийте мед. Спробуйте маринад і додайте більше меду за смаком.
Гіркий перець, маринована на зиму по-грузинськи
Любителі гострих зимових заготовок напевно полюблять грузинську рецептуру приготування перцю. В її рамках стручки гіркого перцю закочуються разом з легким маринадом, великою кількістю часнику і в компанії традиційних грузинських сумішей спецій начебто хмелі-сунелі.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від насіння стручки гострого та солодкого перцю наріжте брусочками і перекладіть в емальований посуд. Додайте до перцям пюрированные часникові зубки і рубану кинзу. Приправте перці сумішшю цукру з сіллю, всипте хмелі-сунелі. Залиште перці полежати і пустити сік при кімнатній температурі приблизно на годину. По закінченні часу додайте посуд з перцями на вогні і варіть приблизно 15 хвилин. Влийте оцет і розподіліть перці попередньо простерилизованным банкам. Поверхня залийте рослинним маслом і закатайте.
Перець, маринована на зиму з часником, залишають «під шубою» до повного охолодження, а потім розміщують на зберігання.
Перець чилі маринований на зиму цілком
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті перці покладіть у банку, який плануєте закривати їх. Залийте перці окропом так, щоб покрити, потім перелийте воду в інший посуд, злийте приблизно половину і доведіть до колишнього обсягу оцтом. На кожну склянку маринаду додайте пару столових ложок солі і цукру. Змішайте маринад з іншими спеціями, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин.
Залийте перці гарячим маринадом і законсервируйте. Маринований зелений перець на зиму готовий, залишається охолодити банки і можна залишати їх на зберігання.
Перець болгарський маринований з маслом на зиму
Для простоти і прискорення процесу приготування ці перці ми будемо маринувати цілком, але при бажанні плодоніжку з насінням можна витягти перед варінням.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб перці не лопнули, зробіть кілька проколів з допомогою виделки прямо біля плодоніжки. Змішайте отмерянную воду з сіллю і цукром. Влийте оцет і рослинне масло. Коли маринад закипить, занурте в нього перець і варіть 10 хвилин, після чого розкладіть по банках і залийте все тим же киплячим маринадом. Загорніть стерильними кришками.
Перець, маринована з медом на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вийміть насінну коробку з солодких перців і розділіть стінки на 4 частини. Посипте перці сіллю і залиште виділити сік приблизно на годину. По закінченні часу перці з соком поставте на плиту, залийте оцтом, лимонним соком, додайте масло, пюрированный часник і влийте мед. Спробуйте маринад і додайте більше меду за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гіркий перець на зиму
Для кожного любителя гострих закусок порція заготовленого на зиму гіркого перцю стане справжнім порятунком. Спробуйте зробити цю дуже смачну пікантну
Солодкі томати на зиму – рецепт
Така заготівля неодмінно повинна бути присутня в коморі у кожної господині. Солодкі консервовані томати обов'язково підкорять всіх любителів
Маринований болгарський перець
Ця нехитра заготівля може довго зберігатися і подаватися як в ролі окремої закуски, так і у вигляді інгредієнта салатів, канапки і соусів. Розповімо,
Грузинська аджика – рецепт
Справжня грузинська аджика - це неймовірно гострий, навіть гострий соус, який використовують в якості основи маринадів або різного роду доповнення до
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб