Консервація маринованого перцю на зиму – нікчемна справа, і в результаті нехитрих маніпуляцій і мінімальних витрат часу ви отримаєте універсальну заготівлю, придатну для використання в рецептах основних страв і як самостійна холодна закуска.
Гіркий перець, маринована на зиму по-грузинськи
Любителі гострих зимових заготовок напевно полюблять грузинську рецептуру приготування перцю. В її рамках стручки гіркого перцю закочуються разом з легким маринадом, великою кількістю часнику і в компанії традиційних грузинських сумішей спецій начебто хмелі-сунелі.
Інгредієнти: гострий перець – 760 г; солодкий перець – 240 г; часник – 1 головка; жменя зелені кінзи; оцет – 55 мл; цукор – 10 г; сіль – 15 г; хмелі-сунелі – 1 ч. ложка; рослинне масло – 75 мл. Приготування Очищені від насіння стручки гострого та солодкого перцю наріжте брусочками і перекладіть в емальований посуд. Додайте до перцям пюрированные часникові зубки і рубану кинзу. Приправте перці сумішшю цукру з сіллю, всипте хмелі-сунелі. Залиште перці полежати і пустити сік при кімнатній температурі приблизно на годину. По закінченні часу додайте посуд з перцями на вогні і варіть приблизно 15 хвилин. Влийте оцет і розподіліть перці попередньо простерилизованным банкам. Поверхня залийте рослинним маслом і закатайте.
Перець, маринована на зиму з часником, залишають «під шубою» до повного охолодження, а потім розміщують на зберігання.
Перець чилі маринований на зиму цілком
Інгредієнти: білий винний оцет; цукор; сіль; листя лавра – 2 шт.; мелений коріандр – 2 ст. ложки; мелений кумін – 1 ч. ложка; часник – 3 зубки; майоран – 4 гілочки; горошини перцю – 2 ст. ложки; зелені перці чилі – 13 кг. Приготування Вимиті перці покладіть у банку, який плануєте закривати їх. Залийте перці окропом так, щоб покрити, потім перелийте воду в інший посуд, злийте приблизно половину і доведіть до колишнього обсягу оцтом. На кожну склянку маринаду додайте пару столових ложок солі і цукру. Змішайте маринад з іншими спеціями, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин.
Залийте перці гарячим маринадом і законсервируйте. Маринований зелений перець на зиму готовий, залишається охолодити банки і можна залишати їх на зберігання.
Перець болгарський маринований з маслом на зиму
Для простоти і прискорення процесу приготування ці перці ми будемо маринувати цілком, але при бажанні плодоніжку з насінням можна витягти перед варінням.
Інгредієнти: солодкий перець – 4 кг; вода – 74 л; сіль – 2 ст.; цукор – 3 1/2 ст.; оцет – 440 мл; рослинне масло – 560 мл Приготування Щоб перці не лопнули, зробіть кілька проколів з допомогою виделки прямо біля плодоніжки. Змішайте отмерянную воду з сіллю і цукром. Влийте оцет і рослинне масло. Коли маринад закипить, занурте в нього перець і варіть 10 хвилин, після чого розкладіть по банках і залийте все тим же киплячим маринадом. Загорніть стерильними кришками.
Перець, маринована з медом на зиму
Інгредієнти: солодкий перець – 21 кг; лимонний сік – 235 мл; оцет – 420 мл; оливкова олія – 215 мл; часник – 3 зубки; мед – 65 мл; сіль – 25 р. Приготування Вийміть насінну коробку з солодких перців і розділіть стінки на 4 частини. Посипте перці сіллю і залиште виділити сік приблизно на годину. По закінченні часу перці з соком поставте на плиту, залийте оцтом, лимонним соком, додайте масло, пюрированный часник і влийте мед. Спробуйте маринад і додайте більше меду за смаком.