Вернуться назад Распечатать

Маринований перець на зиму

Маринований перець на зиму
Консервація маринованого перцю на зиму – нікчемна справа, і в результаті нехитрих маніпуляцій і мінімальних витрат часу ви отримаєте універсальну заготівлю, придатну для використання в рецептах основних страв і як самостійна холодна закуска.

Гіркий перець, маринована на зиму по-грузинськи


Любителі гострих зимових заготовок напевно полюблять грузинську рецептуру приготування перцю. В її рамках стручки гіркого перцю закочуються разом з легким маринадом, великою кількістю часнику і в компанії традиційних грузинських сумішей спецій начебто хмелі-сунелі.
Інгредієнти:

  • гострий перець – 760 г;

  • солодкий перець – 240 г;

  • часник – 1 головка;

  • жменя зелені кінзи;

  • оцет – 55 мл;

  • цукор – 10 г;

  • сіль – 15 г;

  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;

  • рослинне масло – 75 мл.


  • Приготування
    Очищені від насіння стручки гострого та солодкого перцю наріжте брусочками і перекладіть в емальований посуд. Додайте до перцям пюрированные часникові зубки і рубану кинзу. Приправте перці сумішшю цукру з сіллю, всипте хмелі-сунелі. Залиште перці полежати і пустити сік при кімнатній температурі приблизно на годину. По закінченні часу додайте посуд з перцями на вогні і варіть приблизно 15 хвилин. Влийте оцет і розподіліть перці попередньо простерилизованным банкам. Поверхня залийте рослинним маслом і закатайте.
    Перець, маринована на зиму з часником, залишають «під шубою» до повного охолодження, а потім розміщують на зберігання.

    Перець чилі маринований на зиму цілком


    Інгредієнти:

  • білий винний оцет;

  • цукор;

  • сіль;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • мелений коріандр – 2 ст. ложки;

  • мелений кумін – 1 ч. ложка;

  • часник – 3 зубки;

  • майоран – 4 гілочки;

  • горошини перцю – 2 ст. ложки;

  • зелені перці чилі – 13 кг.


  • Приготування
    Вимиті перці покладіть у банку, який плануєте закривати їх. Залийте перці окропом так, щоб покрити, потім перелийте воду в інший посуд, злийте приблизно половину і доведіть до колишнього обсягу оцтом. На кожну склянку маринаду додайте пару столових ложок солі і цукру. Змішайте маринад з іншими спеціями, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин.
    Залийте перці гарячим маринадом і законсервируйте. Маринований зелений перець на зиму готовий, залишається охолодити банки і можна залишати їх на зберігання.

    Перець болгарський маринований з маслом на зиму


    Для простоти і прискорення процесу приготування ці перці ми будемо маринувати цілком, але при бажанні плодоніжку з насінням можна витягти перед варінням.
    Інгредієнти:

  • солодкий перець – 4 кг;

  • вода – 74 л;

  • сіль – 2 ст.;

  • цукор – 3 1/2 ст.;

  • оцет – 440 мл;

  • рослинне масло – 560 мл


  • Приготування
    Щоб перці не лопнули, зробіть кілька проколів з допомогою виделки прямо біля плодоніжки. Змішайте отмерянную воду з сіллю і цукром. Влийте оцет і рослинне масло. Коли маринад закипить, занурте в нього перець і варіть 10 хвилин, після чого розкладіть по банках і залийте все тим же киплячим маринадом. Загорніть стерильними кришками.

    Перець, маринована з медом на зиму


    Інгредієнти:

  • солодкий перець – 21 кг;

  • лимонний сік – 235 мл;

  • оцет – 420 мл;

  • оливкова олія – 215 мл;

  • часник – 3 зубки;

  • мед – 65 мл;

  • сіль – 25 р.


  • Приготування
    Вийміть насінну коробку з солодких перців і розділіть стінки на 4 частини. Посипте перці сіллю і залиште виділити сік приблизно на годину. По закінченні часу перці з соком поставте на плиту, залийте оцтом, лимонним соком, додайте масло, пюрированный часник і влийте мед. Спробуйте маринад і додайте більше меду за смаком.