Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберегти перець чилі на зиму?

Як зберегти перець чилі на зиму?

18-11-2016, 22:36
1 705
Як зберегти перець чилі на зиму?
Існує маса способів того, як зберегти перець чилі на зиму, про деякі з них ми розповімо далі, а ви зможете вибрати свій варіант за смаком.

Як зберегти перець чилі свіжим на зиму?


Свіжі плоди можуть зберігатися аж до півроку, залежно від навколишніх умов і вибраного способу заготівлі. Єдиним неодмінною умовою є наявність утепленого льоху або балкона з високою вологістю і температурою ближче до нуля градусів.
Простіше всього зберігати перці в дерев'яних ящиках, пересипавши стручки прожареним річковим піском. Прокалив і охолодивши пісок, його насипають на дно покритого папером скриньки, викладають перці, знову насипають пісок, і так до самого кінця.
Альтернатива такому способі зберігання – зберігання у паперових згортках. Кожен стручок обертають шаром крафтового паперу і укладають один на одного в дерев'яних ящиках.

Як зберегти перець чилі в морозильній камері?


Якщо у вас немає бажання морочитися з зберіганням свіжого перцю, то можна віддати перевагу значно більш простому і тривалого способу заготівлі – заморожуванню.
Перед заготівлею перці перебирають, залишаючи тільки свіжі, промивають і обсушують, а потім закладають в пластикові пакети з замком, намагаючись видалити максимум повітря. Прибравши все повітря, стручки відправляють в морозильну камеру.
Можна нарізати перець кільцями, заморозити на підносі, а потім зсипати в ті ж пакети з замком.

Як зберегти гіркий перець чилі?


Свіжі перці добре заготовлювати методом консервації, готуючи з них гострі соуси і пасти, або просто закочуючи шматочки в банках, затока оливковою олією (так у вас вийде ще й гостре масло в додачу). Але якщо ви не хочете витрачати сили на консервацію, то можна засушити перці і використовувати в якості приправи до улюблених страв.
В сонячний час року або в сухому приміщенні перці можна сушити просто так, виклавши на решітку або папір. Через 3-5 діб, або коли перці повністю висохнуть, їх укладають у герметичні контейнери або паперові пакети для зберігання.
Також зручно сушити цілі перці, залишивши їх у сухому і добре провітрюваному приміщенні в підвішеному стані. Через 3-7 днів їх можна буде упаковувати для тривалого зберігання.
Швидко висушити стручки можна в духовці або спеціальних сушарках. Очищені й розрізані навпіл стручки викладають зрізом вгору і залишають в злегка прочиненими, розігрітій до 50 градусів духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати обліпиху на зиму?
Як зберігати обліпиху на зиму?
Обліпиха має не тільки непоганим смаком ягід, а й цілющими властивостями. Якщо вам пощастило зібрати великий урожай цієї культури, поспішайте
Як сушити перець чилі в домашніх умовах?
Як сушити перець чилі в домашніх умовах?
Ідеальний спосіб заготовити про запас гострі перці - засушити їх. У такому вигляді чилі зберігається довго, не займає багато місця, а головне не
Як заморозити базилік на зиму?
Як заморозити базилік на зиму?
Незважаючи на те, що поза базилікового сезону на полицях супермаркетів без проблем можна знайти пачку висушених трав, не можна посперечатися з тим,
Маринований перець чилі
Маринований перець чилі
Кожен любитель гострих страв неодмінно по достоїнству оцінить маринований перець чилі в складі закусок і гарячого. Далі підкажемо декілька базових
Перець чилі на зиму – рецепти
Перець чилі на зиму – рецепти
Заготовлювати гострі перці можна абсолютно різними способами: висушувати, заморожувати, маринувати, консервувати в маслі або закривати у вигляді
Аджика з кетчупом чилі
Аджика з кетчупом чилі
Якщо вам смак домашньої аджики здається не досить насиченим, заповните це звичайним кетчупом чилі. Далі підкажемо, як зробити чудову приправу із