» » Як зберегти перець чилі на зиму?

Як зберегти перець чилі на зиму?

Як зберегти перець чилі на зиму?
Існує маса способів того, як зберегти перець чилі на зиму, про деякі з них ми розповімо далі, а ви зможете вибрати свій варіант за смаком.

Як зберегти перець чилі свіжим на зиму?


Свіжі плоди можуть зберігатися аж до півроку, залежно від навколишніх умов і вибраного способу заготівлі. Єдиним неодмінною умовою є наявність утепленого льоху або балкона з високою вологістю і температурою ближче до нуля градусів.
Простіше всього зберігати перці в дерев'яних ящиках, пересипавши стручки прожареним річковим піском. Прокалив і охолодивши пісок, його насипають на дно покритого папером скриньки, викладають перці, знову насипають пісок, і так до самого кінця.
Альтернатива такому способі зберігання – зберігання у паперових згортках. Кожен стручок обертають шаром крафтового паперу і укладають один на одного в дерев'яних ящиках.

Як зберегти перець чилі в морозильній камері?


Якщо у вас немає бажання морочитися з зберіганням свіжого перцю, то можна віддати перевагу значно більш простому і тривалого способу заготівлі – заморожуванню.
Перед заготівлею перці перебирають, залишаючи тільки свіжі, промивають і обсушують, а потім закладають в пластикові пакети з замком, намагаючись видалити максимум повітря. Прибравши все повітря, стручки відправляють в морозильну камеру.
Можна нарізати перець кільцями, заморозити на підносі, а потім зсипати в ті ж пакети з замком.

Як зберегти гіркий перець чилі?


Свіжі перці добре заготовлювати методом консервації, готуючи з них гострі соуси і пасти, або просто закочуючи шматочки в банках, затока оливковою олією (так у вас вийде ще й гостре масло в додачу). Але якщо ви не хочете витрачати сили на консервацію, то можна засушити перці і використовувати в якості приправи до улюблених страв.
В сонячний час року або в сухому приміщенні перці можна сушити просто так, виклавши на решітку або папір. Через 3-5 діб, або коли перці повністю висохнуть, їх укладають у герметичні контейнери або паперові пакети для зберігання.
Також зручно сушити цілі перці, залишивши їх у сухому і добре провітрюваному приміщенні в підвішеному стані. Через 3-7 днів їх можна буде упаковувати для тривалого зберігання.
Швидко висушити стручки можна в духовці або спеціальних сушарках. Очищені й розрізані навпіл стручки викладають зрізом вгору і залишають в злегка прочиненими, розігрітій до 50 градусів духовці.
Додав: admin | 18-11-2016, 22:36
Переглядів: 82