Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати обліпиху на зиму?

Як зберігати обліпиху на зиму?

19-11-2016, 08:54
1 818
Як зберігати обліпиху на зиму?
Найцінніша ягода – обліпиха – чудові ліки в пору застуд та інфекцій. Щоб у зимовий час бути у всеозброєнні перед вірусами, рекомендуємо дізнатися, як зберігати обліпиху на зиму так, щоб у міру необхідності використовувати всі її корисні властивості.
Спосіб перший
Один з найпопулярніших методів, як можна заготовити обліпиху на зиму, передбачає заливку цукровим сиропом. Відразу після збору ягоди акуратно перебирають, видаляючи гнилі або зіпсовані, миють і заливають заготовленим цукровим сиропом у співвідношенні 1:1. Варто вказати, що перед тим, як зберігати обліпиху свіжу таким способом, банки потрібно попередньо промити, простерилізувати і просушити.
Спосіб другий
Інший варіант, як зберегти ягоди обліпихи на зиму, - це засипка цукром. Промиті ягоди поміщають в банку на три чверті об'єму. Причому, кожен шар ягід висотою від 1 см засипають шаром цукру. В кінці заповнення банки залишилася чверть об'єму заповнюють цукром. Зверніть увагу, що для нормального зберігання співвідношення обліпихи і цукру повинно бути 3:4 або 1:1.
Спосіб третій
Коли в магазинах техніки з'явилися холодильники з великими морозильними камерами, можливості зберігання значно збільшилися. Якщо говорити про те, чи можна заморозити обліпиху на зиму, то це один з ефективних способів, що дозволяють зберегти максимальну кількість вітамінів ягід.
Підготовка обліпихи включає в себе сортування від сміття і зіпсованих плодів. Після цього обліпиху акуратно промивають і обсушують на паперових або тканинних серветках.
Перед відправкою в морозильну камеру ягоди пакують порціями в окремі пакети, звичайні або з ZIP-замком. Це дозволить в будь-який час дістати плоди і розморозити тільки той обсяг, що потрібний в даний момент. Можна зберігати обліпиху просто в пакеті або скласти в окрему ємність, наприклад, відро.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати смажені гриби на зиму?
Як зберігати смажені гриби на зиму?
Смажені гриби відносяться до одного з улюблених багатьма страв. Будь-яка господиня була б рада зберегти їх у такому вигляді довше, наприклад, закрити
Сироп з обліпихи
Сироп з обліпихи
Сироп з обліпихи можна використовувати взимку різними способами. Він стане прекрасним вітамінним наповнювачем для гарячих напоїв (чаю або компоту).
Обліпиха - рецепти приготування
Обліпиха - рецепти приготування
Обліпиха – корисна ягода, при регулярному вживанні якої організм насичується необхідними мінералами і мікроелементами, що сприяє зміцненню імунітету.
Обліпиха з цукром
Обліпиха з цукром
Обліпиха – корисна ягода, багата вітамінами А, С, В, а також органічними кислотами. Найкращим варіантом збереження її на зиму – буде перетерта з
Компот із замороженої обліпихи
Компот із замороженої обліпихи
Обліпиха - неймовірно багата на вітаміни ягода. Якщо ви знаєте, наскільки вона корисна, то напевно заморозили її про запас. Компот із замороженої
Варення з обліпихи
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся