Сироп з обліпихи
Щоб не працювати взимку на аптеку, саме час зробити натуральні запаси смачних ліків з сезонних плодів, якими обдарувала нас щедра природа. Пропонуємо приготувати чудовий сироп з обліпихи, а як його правильно зробити, ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Інгредієнти:
ягоди обліпихи – 15 кг;
цукровий пісок – 450 р.
Приготування
Ягоди добре визрілої обліпихи ретельно вимиваємо і пропускаємо через соковижималку. Зібраний обліпиховий сік зливаємо в металеву каструлю з нержавіючої сталі. До нього додаємо дрібний білий цукор і при постійному помішуванні маси доводимо її до стадії закипання. Після цього проварюємо сироп протягом 10 хвилин, а після розливаємо його по добре просмаженим в духовій шафі скляним банкам. Також обробленими бляшаними кришками укупориваем всі ємності і відправляємо сироп на поличку з вашої консервацію на зиму. Така заготівля зберігається в прохолоді досить тривалий час.
Інгредієнти:
обліпиха – 2 кг;
дрібний білий цукор – 900 г;
питна вода – 200 мл
Приготування
Обліпиху ретельно перебираємо, відкидаючи при цьому різне сміття і зіпсовані ягоди. Потім перевантажуємо її в ємність глибокого друшляка і промиваємо. Далі залишаємо обліпиху в тому ж друшляку хоча б на півгодини, щоб з неї стекли залишки води.
Занурюємо частина ягід у велику чашу блендера і подрібнюємо їм обліпиху до однорідної кашки. Після переливаємо її в металеве сито і протираємо все так, щоб на сітці залишився тільки макуха. Таку ж процедуру проробляємо і з усім іншим кількістю ягід.
В одержаний дуже густий обліпиховий сік доливаємо трохи питної (кип'яченою) води, а також висипаємо дрібний цукор і за допомогою великої ложки добре розмішуємо. Переміщаємо каструлю на конфорку з ледве тліючим вогнем і в такому режимі нагріваємо наш сироп до появи в ньому перших бульбашок, що свідчать про його закипанні. У цей момент відставляємо з вогню ємність з сиропом, розливаємо його по правильно підготовленим до подальшої консервації банкам і укупориваем їх. Ось тільки на зберігання відправляємо сироп не комору і не в підвал, а на полицю холодильника, там вона простоїть набагато довше, не втративши своїх цінних властивостей.
Сироп із соку обліпихи – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди добре визрілої обліпихи ретельно вимиваємо і пропускаємо через соковижималку. Зібраний обліпиховий сік зливаємо в металеву каструлю з нержавіючої сталі. До нього додаємо дрібний білий цукор і при постійному помішуванні маси доводимо її до стадії закипання. Після цього проварюємо сироп протягом 10 хвилин, а після розливаємо його по добре просмаженим в духовій шафі скляним банкам. Також обробленими бляшаними кришками укупориваем всі ємності і відправляємо сироп на поличку з вашої консервацію на зиму. Така заготівля зберігається в прохолоді досить тривалий час.
Сироп з обліпихи на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Обліпиху ретельно перебираємо, відкидаючи при цьому різне сміття і зіпсовані ягоди. Потім перевантажуємо її в ємність глибокого друшляка і промиваємо. Далі залишаємо обліпиху в тому ж друшляку хоча б на півгодини, щоб з неї стекли залишки води.
Занурюємо частина ягід у велику чашу блендера і подрібнюємо їм обліпиху до однорідної кашки. Після переливаємо її в металеве сито і протираємо все так, щоб на сітці залишився тільки макуха. Таку ж процедуру проробляємо і з усім іншим кількістю ягід.
В одержаний дуже густий обліпиховий сік доливаємо трохи питної (кип'яченою) води, а також висипаємо дрібний цукор і за допомогою великої ложки добре розмішуємо. Переміщаємо каструлю на конфорку з ледве тліючим вогнем і в такому режимі нагріваємо наш сироп до появи в ньому перших бульбашок, що свідчать про його закипанні. У цей момент відставляємо з вогню ємність з сиропом, розливаємо його по правильно підготовленим до подальшої консервації банкам і укупориваем їх. Ось тільки на зберігання відправляємо сироп не комору і не в підвал, а на полицю холодильника, там вона простоїть набагато довше, не втративши своїх цінних властивостей.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зберігати обліпиху на зиму?
Обліпиха має не тільки непоганим смаком ягід, а й цілющими властивостями. Якщо вам пощастило зібрати великий урожай цієї культури, поспішайте

Обліпиха - рецепти приготування
Обліпиха – корисна ягода, при регулярному вживанні якої організм насичується необхідними мінералами і мікроелементами, що сприяє зміцненню імунітету.

Обліпиха з цукром
Обліпиха – корисна ягода, багата вітамінами А, С, В, а також органічними кислотами. Найкращим варіантом збереження її на зиму – буде перетерта з

Компот із замороженої обліпихи
Обліпиха - неймовірно багата на вітаміни ягода. Якщо ви знаєте, наскільки вона корисна, то напевно заморозили її про запас. Компот із замороженої

Сік з обліпихи
Обліпиха – корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї готують варення, компоти. А сьогодні ми поділимося з вами простими і

Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся