» » Сироп з обліпихи

Сироп з обліпихи

Сироп з обліпихи
Щоб не працювати взимку на аптеку, саме час зробити натуральні запаси смачних ліків з сезонних плодів, якими обдарувала нас щедра природа. Пропонуємо приготувати чудовий сироп з обліпихи, а як його правильно зробити, ви дізнаєтеся з наших рецептів.

Сироп із соку обліпихи – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • ягоди обліпихи – 15 кг;

  • цукровий пісок – 450 р.


  • Приготування
    Ягоди добре визрілої обліпихи ретельно вимиваємо і пропускаємо через соковижималку. Зібраний обліпиховий сік зливаємо в металеву каструлю з нержавіючої сталі. До нього додаємо дрібний білий цукор і при постійному помішуванні маси доводимо її до стадії закипання. Після цього проварюємо сироп протягом 10 хвилин, а після розливаємо його по добре просмаженим в духовій шафі скляним банкам. Також обробленими бляшаними кришками укупориваем всі ємності і відправляємо сироп на поличку з вашої консервацію на зиму. Така заготівля зберігається в прохолоді досить тривалий час.

    Сироп з обліпихи на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • обліпиха – 2 кг;

  • дрібний білий цукор – 900 г;

  • питна вода – 200 мл


  • Приготування
    Обліпиху ретельно перебираємо, відкидаючи при цьому різне сміття і зіпсовані ягоди. Потім перевантажуємо її в ємність глибокого друшляка і промиваємо. Далі залишаємо обліпиху в тому ж друшляку хоча б на півгодини, щоб з неї стекли залишки води.
    Занурюємо частина ягід у велику чашу блендера і подрібнюємо їм обліпиху до однорідної кашки. Після переливаємо її в металеве сито і протираємо все так, щоб на сітці залишився тільки макуха. Таку ж процедуру проробляємо і з усім іншим кількістю ягід.
    В одержаний дуже густий обліпиховий сік доливаємо трохи питної (кип'яченою) води, а також висипаємо дрібний цукор і за допомогою великої ложки добре розмішуємо. Переміщаємо каструлю на конфорку з ледве тліючим вогнем і в такому режимі нагріваємо наш сироп до появи в ньому перших бульбашок, що свідчать про його закипанні. У цей момент відставляємо з вогню ємність з сиропом, розливаємо його по правильно підготовленим до подальшої консервації банкам і укупориваем їх. Ось тільки на зберігання відправляємо сироп не комору і не в підвал, а на полицю холодильника, там вона простоїть набагато довше, не втративши своїх цінних властивостей.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:14
    Переглядів: 109