Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як сушити перець чилі в домашніх умовах?

Як сушити перець чилі в домашніх умовах?

19-11-2016, 08:54
782
Як сушити перець чилі в домашніх умовах?
Дана тема буде цікава тим, хто обирає страви з остринкой, додаючи в них за смаком перець чилі . Овоч в рівній мірі володіє потрібними властивостями і в свіжому і сушеному вигляді, тому найкращим способом збереження продукту на зиму є його сушіння.
Далі ми розповімо, як можна висушити чилі в домашніх умовах і запропонуємо декілька способів такої заготовки.

Як правильно сушити перець чилі в домашніх умовах?


Найпростішим і доступним способом сушіння перцю чилі, яким користувалися господині з давніх часів, є розвішування нанизаних на мотузочку плодів в провітрюваному і сухому приміщенні. Можна сушити овоч таким чином прямо на кухні. Разом з цінним кулінарної добавкою до їжі в даному випадку отримуємо ефектне доповнення до кухонного інтер'єру.
Для реалізації ідеї акуратні перчинки правильної форми споліскують проточною водою і проколюємо великий голкою з міцною ниткою в районі плодоніжки або в самому товстому місці плода. Перчинки намагаємося розташовувати таким чином, щоб вони не стикалися один з одним. Залежно від температурних умов у приміщенні така сушка займе два-три тижні. Связочки з сушених перців чилі можна зберігати, підвісивши на кухні, або ж скласти їх в паперові пакети або негерметичную банку (ящик, коробку).

Як сушити червоний перець чилі в духовці?


Більш швидкий спосіб сушіння перцю чилі – це приміщення підготовлених плодів в прогріту духовку . Тут слід дотримуватися певних рекомендацій, щоб зберегти як зовнішній вигляд, так і належний смак стручків. Температура пристрою під час сушіння не повинна бути високою. Досить розігріти його до п'ятдесяти градусів і підтримувати такий температурний режим під час всього процесу. Дверцята духовки при цьому повинна бути трохи прочинені, щоб випаровується волога безперешкодно виходила з пристрою, тим самим забезпечуючи якісну сушку чилі.
Не забуваємо безпосередньо перед сушінням стручки перцю помити і обсушити серветками. Якщо висушений овоч планується в подальшому подрібнюватися в порошок, то доцільно сушити його не цілими плодами, а розрізавши їх навпіл або на чотири частини, видаливши при цьому відразу ж насіння і плодоніжки. Сушка завершиться в такому випадку швидше, а отриманий продукт можна одразу ж без додаткової обробки перетворювати в мелену гостру спецію.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити шипшина?
Як сушити шипшина?
Напевно всі знають про цінні властивості плодів шипшини, тому необхідно встигнути заготовити його взапас будь-якими можливими способами. Далі
Як сушити базилік?
Як сушити базилік?
Найпростіший і тому особливо популярний спосіб заготівлі про запас різноманітних ароматних трав - сушка. Далі опишемо кілька базових варіантів
Як зберегти перець чилі на зиму?
Як зберегти перець чилі на зиму?
Любителі гострих страв напевно встигли запастися великою кількістю стручків гострого перцю чилі, які тепер необхідно якось заготовити про запас.
Як сушити шипшину в духовці?
Як сушити шипшину в духовці?
Щоб забезпечити себе і всю родину вітамінами на зиму, запасайтеся корисними рецептами. У цьому матеріалі зібрані детальні рекомендації, які
Як сушити глід в домашніх умовах?
Як сушити глід в домашніх умовах?
Звичайно ж, заготовки з глоду можна придбати в аптеці. Але якщо є найменша можливість зробити їх самостійно вдома, неодмінно скористайтеся нею. Далі
Як сушити гриби?
Як сушити гриби?
Серед кількох варіантів заготівлі грибів основним можна впевнено назвати їх сушіння. Адже цей метод дозволяє компактно розміщувати їх у період