Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як сушити шипшину в духовці?

Як сушити шипшину в духовці?

18-11-2016, 22:33
863
Як сушити шипшину в духовці?
Надзвичайно корисні плоди шипшини при правильній сушці зберігають всі свої властивості. Взимку така заготовка при її використанні, допоможе не тільки зміцнити імунітет , але і буде сприяти швидкому одужанню при застудних та інших захворюваннях.
Далі ми розповімо, як швидко і правильно висушити шипшина в духовці, щоб повною мірою зберегти цінність свіжих ягід. Такий варіант є одним із найбільш бажаних, так як виключає дію сонячних променів, а також дозволяє отримати ідеальний правильний результат.

Як правильно сушити плоди шипшини в духовці?



  • Для сушіння шипшини в духовці необхідно перебрати його і при необхідності сполоснути. У цьому випадку плоди трохи обсушуємо, розстеляємо на рушник і даємо крапельками вологи остаточно випаруватися.

  • Плоди шипшини розстилаємо на деку, застеленому пергаментным листом, намагаючись викладати ягідну масу одним шаром.

  • Встановлюємо деко з заготівлею на верхньому рівні ще не прогрітого пристрою і налаштовуємо його на режим конвекції (якщо такий є). При відсутності зазначеного режиму у вашій духовці маємо шипшина на середньому рівні.

  • Налаштовуємо газову духовку на температуру п'ятдесят градусів, а на електричну сорок і вмикаємо пристрій.

  • Дверцята духової шафи під час всього періоду сушіння повинна бути трохи прочинені. Таким чином надлишки вологи безперешкодно випаровуватися, що забезпечить якісну і швидку сушку.

  • Через годину від початку сушіння температуру духовки поступово підвищуємо до шістдесяти градусів і сушимо шипшина за таких умов до отримання бажаного результату.

  • Деякі господині підвищують жар до сімдесяти градусів. Ми б не радили цього робити, так як при такій температурі плоди темніють і змінюють смак не в кращу сторону.


  • Скільки сушити шипшина в духовці?



  • В залежності від розміру ягід та моделі вашого пристрою весь цикл сушіння може зайняти від чотирьох до семи годин.

  • В електричній духовці шипшина высушится трохи швидше і буде готовий вже приблизно через чотири години. Процес сушіння шипшини в духовці газової найімовірніше займе близько семи годин.

  • Час від часу необхідно перемішувати шипшина на деку для більш якісної сушки.

  • По готовності сушеної шипшини ще на деякий час залишаємо його на деку для охолодження і остаточного підсихання. Після чого можна скласти заготовку в пакети, мішечки з натуральної тканини або ж у негерметично прикриті банки.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати узвар з шипшини?
    Як приготувати узвар з шипшини?
    Цей чудовий напій неодмінно повинен бути присутнім на поличці у коморі в кожному будинку. Далі підкажемо, як зварити і заготовити про запас чудовий,
    Чай з шипшини
    Чай з шипшини
    Особливо цінними властивостями володіє чай, заварений з плодів шипшини. Далі ви дізнаєтеся, як виготовити цей прекрасний напій, і якими іншими
    Як сушити глід в домашніх умовах?
    Як сушити глід в домашніх умовах?
    Звичайно ж, заготовки з глоду можна придбати в аптеці. Але якщо є найменша можливість зробити їх самостійно вдома, неодмінно скористайтеся нею. Далі
    Плоди шипшини
    Плоди шипшини
    Плоди шипшини - безцінний природний дар, від якого ні в якому разі не можна відмовлятися. Як зберегти всі вітаміни, які є в цих ягодах? Давайте
    Узвар з шипшини
    Узвар з шипшини
    Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам