» » Як приготувати узвар з шипшини?

Як приготувати узвар з шипшини?

Як приготувати узвар з шипшини?
Такий напій зазвичай обожнюють як діти, так і дорослі. Адже якщо знати, як правильно приготувати узвар з шипшини, він стане улюбленим елементом домашнього меню. Трохи терпкий смак напою, приправленого цукром, збуджує апетит і насичує організм вітаміном С. При цьому, на відміну від екзотичних лимонів або апельсинів, шипшина росте практично на кожній дачі, так зварити з нього компот може навіть сім'я з низькими статками.

Узвар з шипшини на зиму


У холодну пору зазвичай настає самий розпал захворюваності на ГРЗ та грип. І ось тут в нагоді важка артилерія – компот із свіжого шипшини, який ви законсервували заздалегідь.
Інгредієнти:

  • вода – 1 л;

  • цукор – 600 г;

  • шипшина – 1 кг.


  • Приготування
    Вимийте ягоди і очистіть їх від ворсинок. Найкраще розрізати шипшина навпіл і видаліть насіння. Потім ще раз промийте підготовлені плоди і приступайте до варіння сиропу. Для цього закип'ятіть воду і засипте туди цукор. Як тільки він повністю розчиниться, а сироп знову закипить, киньте в нього шипшина. Відварюйте ягоди приблизно 5-10 хвилин. Потім відкиньте на сито і розкладіть по вже простерилизованным банкам. Тепер залишається залити їх гарячим сиропом і поставити на киплячу водяну баню приблизно на 15 хвилин. Загорніть банки і після охолодження перенесіть у прохолодне місце.

    Узвар з шипшини і яблук


    Це справжня вітамінна бомба», яку краще всього готувати восени – в пору збору яблучного врожаю. Якщо ви і ваші діти будете регулярно пити такий компот, віруси обов'язково обійдуть вас стороною.
    Інгредієнти:

  • плоди шипшини – 200 г;

  • цукор – 5 ст. ложок;

  • вода – 1 л;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • сушені яблука – 300 р.


  • Приготування
    Навіть якщо ви ще не уявляєте, як варити компот з шипшини, з цим рецептом ви впораєтеся на «відмінно». Яблука і шипшина ретельно промийте в теплій воді. Скибочки яблук покладіть в каструлю, залийте водою, поставте на плиту і на сильному вогні доведіть до закипання. Потім зменшіть вогонь і проваріть компот хвилин 10. Потім покладіть туди ж шипшина і варіть ще приблизно 5 хвилин. В кінці додайте цукор, добре перемішайте до його повного розчинення, дочекайтеся закипання і зніміть каструлю з плити. Залиште компот настоюватися приблизно на півгодини і процідіть його. Після охолодження напою в нього вливають лимонний сік, а подавати його можна з яблучними часточками, що залишилися після проціджування. Також вам не доведеться довго розбиратися, як варити компот з сушеної шипшини, якщо він є у вас під рукою: він готується таким же чином.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:12
    Переглядів: 59