» » Чай з шипшини

Чай з шипшини

Чай з шипшини
Шипшину – «рекордсмен» за вмістом вітаміну С. В ньому міститься більше, ніж в обліписі, лимонах і чорній смородині. Як заварити чай з шипшиною, зараз дізнаєтеся.
Чай з шипшини – рецепт
Інгредієнти:

  • плоди шипшини – 30 г;

  • гаряча вода кип'ячена – 250 мл


  • Приготування
    Такий чай можна заварити і в термосі, і в чайнику. Для цього плоди шипшини подрібнюємо, заливаємо їх окропом і хвилин 10 наполягаємо. Потім обов'язково проціджуємо, кладемо за смаком мед і насолоджуємося натуральним смаком корисного напою.
    Чай з шипшиною, глодом і м'ятою
    Інгредієнти:

  • окріп – 1 літр;

  • сушений шипшина – 40 г;

  • сушений глід – 40 г;

  • листочки м'яти – 10 шт.


  • Приготування
    Спочатку подрібнюємо плоди сушеної шипшини в ступці або ж перемелюємо їх на м'ясорубці, так як саме всередині ягоди містяться всі корисні речовини. В термос спочатку насипається шипшина, потім туди ж відправляємо глід і листочки м'яти. Заливаємо все це окропом. Термос щільно закриваємо. Наполягаємо чай 6 годин. Перед вживанням напій обов'язково проціджуємо.
    Чай з шипшиною і яблуками
    Інгредієнти:

  • сухий шипшина – 50 г;

  • шматочки сушених яблук – 10 шт.;

  • цукор.


  • Приготування
    В термос насипаємо шипшина, кидаємо туди шматочки сушених яблук. Заливаємо окропом і на всю ніч залишаємо для настоювання. А на ранок напій проціджуємо і додаємо за смаком цукор.
    Чай з імбиром і шипшиною
    Інгредієнти:

  • плоди шипшини – 7 шт.;

  • корінь імбиру – 20 г;

  • яблуко – 1 шт.;

  • мед натуральний – 1 ч. ложка;

  • паличка кориці – 1 шт.


  • Приготування
    Яблуко шаткуємо тоненькими смужками. У склянку покласти подрібнений шипшина, паличку кориці і смужки нарізаного яблука. Додаємо очищений корінь імбиру нарізаний шматочками. Заливаємо це все окропом і хвилин 20 наполягаємо. Перед вживанням можна підсолодити чай натуральним медом.
    Чай з шипшини з родзинками і медом
    Інгредієнти:

  • плоди шипшини сушені – 40 г;

  • родзинки – 30 г;

  • корінь імбиру – 20 г;

  • мед – 1 ч. ложка;

  • окріп – 1 літр.


  • Приготування
    Корінь імбиру ріжемо пластинками, поміщаємо в термос. Туди ж кладемо шипшина, родзинки. Заливаємо все це окропом і пару годин наполягаємо. Перед вживанням чай проціджуємо, додаємо мед і добре розмішуємо.
    Як заварювати чай з шипшиною і імбиром?
    Інгредієнти:

  • плоди шипшини сушені – 50 г;

  • корінь імбиру – 40 г;

  • вода – 1 літр.


  • Приготування
    Корінь імбиру чистимо, нарізаємо шматочками. Розміщуємо їх в каструльку. Туди ж додаємо сушений шипшина, заливаємо 1 літром окропу і варимо близько 10 хвилин на малому вогні. Потім вимикаємо вогонь, посуд з чаєм накриваємо і наполягаємо ще близько години.
    Чай з шипшини з калиною
    Інгредієнти:

  • плоди сушеної шипшини – 40 г;

  • ягоди свіжої калини – 40 г;

  • окріп – 1 літр.


  • Приготування
    Калину з шипшиною поміщаємо в термос і вливаємо окріп. Наполягаємо чай всю ніч. Ранок корисний напій готовий. За смаком додаємо в нього цукор або мед.
    Чай з шипшини зі смородиною
    Інгредієнти:

  • сушені плоди шипшини – 40 г;

  • заморожена чорна смородина – 40 г;

  • питна вода – 1 літр.


  • Приготування
    В термос насипаємо сушений шипшина. Туди ж додаємо заморожені ягоди чорної смородини. Замість замороженої смородини можна сміливо використовувати і перетерті з цукром ягоди. Достатньо буде 1 столової ложки. Заливаємо все це окропом, наполягаємо близько 5 годин. Потім проціджуємо і насолоджуємося смачним, а головне – дуже корисним напоєм!
    Чай з свіжого шипшини – рецепт
    Інгредієнти:

  • свіжий шипшина – 100 г;

  • кип'ячена вода – 1 літр;

  • мед .


  • Приготування
    Шипшина добре миємо, а потім заливаємо не гарячою кип'яченою водою. Ставимо посуд з майбутнім чаєм на повільний вогонь або ж на водяну баню і тушкуємо хвилин 10. Потім чай наполягаємо 12 годин, проціджують, за смаком додаємо мед.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:06
    Переглядів: 66