Чай з шипшини
Шипшину – «рекордсмен» за вмістом вітаміну С. В ньому міститься більше, ніж в обліписі, лимонах і чорній смородині. Як заварити чай з шипшиною, зараз дізнаєтеся.
Чай з шипшини – рецепт
Інгредієнти:
плоди шипшини – 30 г;
гаряча вода кип'ячена – 250 мл
Приготування
Такий чай можна заварити і в термосі, і в чайнику. Для цього плоди шипшини подрібнюємо, заливаємо їх окропом і хвилин 10 наполягаємо. Потім обов'язково проціджуємо, кладемо за смаком мед і насолоджуємося натуральним смаком корисного напою.
Чай з шипшиною, глодом і м'ятою
Інгредієнти:
окріп – 1 літр;
сушений шипшина – 40 г;
сушений глід – 40 г;
листочки м'яти – 10 шт.
Приготування
Спочатку подрібнюємо плоди сушеної шипшини в ступці або ж перемелюємо їх на м'ясорубці, так як саме всередині ягоди містяться всі корисні речовини. В термос спочатку насипається шипшина, потім туди ж відправляємо глід і листочки м'яти. Заливаємо все це окропом. Термос щільно закриваємо. Наполягаємо чай 6 годин. Перед вживанням напій обов'язково проціджуємо.
Чай з шипшиною і яблуками
Інгредієнти:
сухий шипшина – 50 г;
шматочки сушених яблук – 10 шт.;
цукор.
Приготування
В термос насипаємо шипшина, кидаємо туди шматочки сушених яблук. Заливаємо окропом і на всю ніч залишаємо для настоювання. А на ранок напій проціджуємо і додаємо за смаком цукор.
Чай з імбиром і шипшиною
Інгредієнти:
плоди шипшини – 7 шт.;
корінь імбиру – 20 г;
яблуко – 1 шт.;
мед натуральний – 1 ч. ложка;
паличка кориці – 1 шт.
Приготування
Яблуко шаткуємо тоненькими смужками. У склянку покласти подрібнений шипшина, паличку кориці і смужки нарізаного яблука. Додаємо очищений корінь імбиру нарізаний шматочками. Заливаємо це все окропом і хвилин 20 наполягаємо. Перед вживанням можна підсолодити чай натуральним медом.
Чай з шипшини з родзинками і медом
Інгредієнти:
плоди шипшини сушені – 40 г;
родзинки – 30 г;
корінь імбиру – 20 г;
мед – 1 ч. ложка;
окріп – 1 літр.
Приготування
Корінь імбиру ріжемо пластинками, поміщаємо в термос. Туди ж кладемо шипшина, родзинки. Заливаємо все це окропом і пару годин наполягаємо. Перед вживанням чай проціджуємо, додаємо мед і добре розмішуємо.
Як заварювати чай з шипшиною і імбиром?
Інгредієнти:
плоди шипшини сушені – 50 г;
корінь імбиру – 40 г;
вода – 1 літр.
Приготування
Корінь імбиру чистимо, нарізаємо шматочками. Розміщуємо їх в каструльку. Туди ж додаємо сушений шипшина, заливаємо 1 літром окропу і варимо близько 10 хвилин на малому вогні. Потім вимикаємо вогонь, посуд з чаєм накриваємо і наполягаємо ще близько години.
Чай з шипшини з калиною
Інгредієнти:
плоди сушеної шипшини – 40 г;
ягоди свіжої калини – 40 г;
окріп – 1 літр.
Приготування
Калину з шипшиною поміщаємо в термос і вливаємо окріп. Наполягаємо чай всю ніч. Ранок корисний напій готовий. За смаком додаємо в нього цукор або мед.
Чай з шипшини зі смородиною
Інгредієнти:
сушені плоди шипшини – 40 г;
заморожена чорна смородина – 40 г;
питна вода – 1 літр.
Приготування
В термос насипаємо сушений шипшина. Туди ж додаємо заморожені ягоди чорної смородини. Замість замороженої смородини можна сміливо використовувати і перетерті з цукром ягоди. Достатньо буде 1 столової ложки. Заливаємо все це окропом, наполягаємо близько 5 годин. Потім проціджуємо і насолоджуємося смачним, а головне – дуже корисним напоєм!
Чай з свіжого шипшини – рецепт
Інгредієнти:
свіжий шипшина – 100 г;
кип'ячена вода – 1 літр;
мед .
Приготування
Шипшина добре миємо, а потім заливаємо не гарячою кип'яченою водою. Ставимо посуд з майбутнім чаєм на повільний вогонь або ж на водяну баню і тушкуємо хвилин 10. Потім чай наполягаємо 12 годин, проціджують, за смаком додаємо мед.
Чай з шипшини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Такий чай можна заварити і в термосі, і в чайнику. Для цього плоди шипшини подрібнюємо, заливаємо їх окропом і хвилин 10 наполягаємо. Потім обов'язково проціджуємо, кладемо за смаком мед і насолоджуємося натуральним смаком корисного напою.
Чай з шипшиною, глодом і м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку подрібнюємо плоди сушеної шипшини в ступці або ж перемелюємо їх на м'ясорубці, так як саме всередині ягоди містяться всі корисні речовини. В термос спочатку насипається шипшина, потім туди ж відправляємо глід і листочки м'яти. Заливаємо все це окропом. Термос щільно закриваємо. Наполягаємо чай 6 годин. Перед вживанням напій обов'язково проціджуємо.
Чай з шипшиною і яблуками
Інгредієнти:
Приготування
В термос насипаємо шипшина, кидаємо туди шматочки сушених яблук. Заливаємо окропом і на всю ніч залишаємо для настоювання. А на ранок напій проціджуємо і додаємо за смаком цукор.
Чай з імбиром і шипшиною
Інгредієнти:
Приготування
Яблуко шаткуємо тоненькими смужками. У склянку покласти подрібнений шипшина, паличку кориці і смужки нарізаного яблука. Додаємо очищений корінь імбиру нарізаний шматочками. Заливаємо це все окропом і хвилин 20 наполягаємо. Перед вживанням можна підсолодити чай натуральним медом.
Чай з шипшини з родзинками і медом
Інгредієнти:
Приготування
Корінь імбиру ріжемо пластинками, поміщаємо в термос. Туди ж кладемо шипшина, родзинки. Заливаємо все це окропом і пару годин наполягаємо. Перед вживанням чай проціджуємо, додаємо мед і добре розмішуємо.
Як заварювати чай з шипшиною і імбиром?
Інгредієнти:
Приготування
Корінь імбиру чистимо, нарізаємо шматочками. Розміщуємо їх в каструльку. Туди ж додаємо сушений шипшина, заливаємо 1 літром окропу і варимо близько 10 хвилин на малому вогні. Потім вимикаємо вогонь, посуд з чаєм накриваємо і наполягаємо ще близько години.
Чай з шипшини з калиною
Інгредієнти:
Приготування
Калину з шипшиною поміщаємо в термос і вливаємо окріп. Наполягаємо чай всю ніч. Ранок корисний напій готовий. За смаком додаємо в нього цукор або мед.
Чай з шипшини зі смородиною
Інгредієнти:
Приготування
В термос насипаємо сушений шипшина. Туди ж додаємо заморожені ягоди чорної смородини. Замість замороженої смородини можна сміливо використовувати і перетерті з цукром ягоди. Достатньо буде 1 столової ложки. Заливаємо все це окропом, наполягаємо близько 5 годин. Потім проціджуємо і насолоджуємося смачним, а головне – дуже корисним напоєм!
Чай з свіжого шипшини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Шипшина добре миємо, а потім заливаємо не гарячою кип'яченою водою. Ставимо посуд з майбутнім чаєм на повільний вогонь або ж на водяну баню і тушкуємо хвилин 10. Потім чай наполягаємо 12 годин, проціджують, за смаком додаємо мед.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати узвар з шипшини?
Цей чудовий напій неодмінно повинен бути присутнім на поличці у коморі в кожному будинку. Далі підкажемо, як зварити і заготовити про запас чудовий,
Плоди шипшини
Плоди шипшини - безцінний природний дар, від якого ні в якому разі не можна відмовлятися. Як зберегти всі вітаміни, які є в цих ягодах? Давайте
Узвар із сухофруктів - рецепт
Цей узвар з сухофруктів - це прекрасна заміна магазинних соків, повна вітамінів і володіє приємним освіжаючим смаком. Приготуйте напій з дитинства
Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій
Шипшину - дуже корисна ягода, багато господинь сушать її на зиму. З нього можна зробити чудово солодкий сироп. І в нашій статті ми зібрали найбільш
Узвар з шипшини
Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам