Шипшину – «рекордсмен» за вмістом вітаміну С. В ньому міститься більше, ніж в обліписі, лимонах і чорній смородині. Як заварити чай з шипшиною, зараз дізнаєтеся.
Чай з шипшини – рецепт
Інгредієнти: плоди шипшини – 30 г; гаряча вода кип'ячена – 250 мл Приготування Такий чай можна заварити і в термосі, і в чайнику. Для цього плоди шипшини подрібнюємо, заливаємо їх окропом і хвилин 10 наполягаємо. Потім обов'язково проціджуємо, кладемо за смаком мед і насолоджуємося натуральним смаком корисного напою.
Чай з шипшиною, глодом і м'ятою
Інгредієнти: окріп – 1 літр; сушений шипшина – 40 г; сушений глід – 40 г; листочки м'яти – 10 шт. Приготування Спочатку подрібнюємо плоди сушеної шипшини в ступці або ж перемелюємо їх на м'ясорубці, так як саме всередині ягоди містяться всі корисні речовини. В термос спочатку насипається шипшина, потім туди ж відправляємо глід і листочки м'яти. Заливаємо все це окропом. Термос щільно закриваємо. Наполягаємо чай 6 годин. Перед вживанням напій обов'язково проціджуємо.
Чай з шипшиною і яблуками
Інгредієнти: сухий шипшина – 50 г; шматочки сушених яблук – 10 шт.; цукор. Приготування В термос насипаємо шипшина, кидаємо туди шматочки сушених яблук. Заливаємо окропом і на всю ніч залишаємо для настоювання. А на ранок напій проціджуємо і додаємо за смаком цукор.
Чай з імбиром і шипшиною Інгредієнти: плоди шипшини – 7 шт.; корінь імбиру – 20 г; яблуко – 1 шт.; мед натуральний – 1 ч. ложка; паличка кориці – 1 шт. Приготування Яблуко шаткуємо тоненькими смужками. У склянку покласти подрібнений шипшина, паличку кориці і смужки нарізаного яблука. Додаємо очищений корінь імбиру нарізаний шматочками. Заливаємо це все окропом і хвилин 20 наполягаємо. Перед вживанням можна підсолодити чай натуральним медом.
Чай з шипшини з родзинками і медом
Інгредієнти: плоди шипшини сушені – 40 г; родзинки – 30 г; корінь імбиру – 20 г; мед – 1 ч. ложка; окріп – 1 літр. Приготування Корінь імбиру ріжемо пластинками, поміщаємо в термос. Туди ж кладемо шипшина, родзинки. Заливаємо все це окропом і пару годин наполягаємо. Перед вживанням чай проціджуємо, додаємо мед і добре розмішуємо.
Як заварювати чай з шипшиною і імбиром?
Інгредієнти: плоди шипшини сушені – 50 г; корінь імбиру – 40 г; вода – 1 літр. Приготування Корінь імбиру чистимо, нарізаємо шматочками. Розміщуємо їх в каструльку. Туди ж додаємо сушений шипшина, заливаємо 1 літром окропу і варимо близько 10 хвилин на малому вогні. Потім вимикаємо вогонь, посуд з чаєм накриваємо і наполягаємо ще близько години.
Чай з шипшини з калиною
Інгредієнти: плоди сушеної шипшини – 40 г; ягоди свіжої калини – 40 г; окріп – 1 літр. Приготування Калину з шипшиною поміщаємо в термос і вливаємо окріп. Наполягаємо чай всю ніч. Ранок корисний напій готовий. За смаком додаємо в нього цукор або мед.
Чай з шипшини зі смородиною
Інгредієнти: сушені плоди шипшини – 40 г; заморожена чорна смородина – 40 г; питна вода – 1 літр. Приготування В термос насипаємо сушений шипшина. Туди ж додаємо заморожені ягоди чорної смородини. Замість замороженої смородини можна сміливо використовувати і перетерті з цукром ягоди. Достатньо буде 1 столової ложки. Заливаємо все це окропом, наполягаємо близько 5 годин. Потім проціджуємо і насолоджуємося смачним, а головне – дуже корисним напоєм!
Чай з свіжого шипшини – рецепт
Інгредієнти: свіжий шипшина – 100 г; кип'ячена вода – 1 літр; мед . Приготування Шипшина добре миємо, а потім заливаємо не гарячою кип'яченою водою. Ставимо посуд з майбутнім чаєм на повільний вогонь або ж на водяну баню і тушкуємо хвилин 10. Потім чай наполягаємо 12 годин, проціджують, за смаком додаємо мед.