Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій

Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій

13-03-2015, 09:05
3 060
Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій
Шипшина запасливі господині сушать на зиму. Але чи знаєте ви, що з нього можна приготувати чудовий і дуже корисний сироп. Цей напій подарує вам смачні моменти насолоди їжею і напоями з величезною користю для Вас. Він подарує вам бадьорість і радість, допоможе зміцнити здоров'я, імунітет і вашу красу.

Рецепт сиропу з шипшини


Інгредієнти:

  • шипшину - 13 кг;

  • цукровий пісок - 15 кг;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Шипшина перебираємо, промиваємо, обрізаємо хвостики і чашолистки. Потім складаємо в емальовану каструлю і заливаємо гарячою водою. Ставимо ємність на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 20 хвилин. Після цього напій остуджуємо і проціджуємо через марлю, складену при цьому вчетверо. Далі добре віджимаємо ягідки і проціджують ще раз, але вже через більш щільну тканину або марлю, складену в більшу кількість шарів.
    Тепер даємо рідини відстоятися приблизно добу, зливаємо з осаду, висипаємо цукор, перемішуємо і варимо сироп протягом 15 хвилин. Потім розливаємо напій в гарячі стерилізовані банки, закатуємо кришками і залишаємо остигати.

    Рецепт сиропу з пелюсток шипшини


    Готовий напій з пелюсток шипшини, можна не тільки пити, але і використовувати для ароматизації вітамінними та смаковими властивостями компотів , киселів та желе.
    Інгредієнти:

  • пелюстки квіток шипшини - 30 г;

  • вода - 1 л;

  • цукровий пісок -700 р.


  • Приготування
    Отже, для приготування сиропу наливаємо в каструльку води, додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо до повного розчинення кристалів. Потім ставимо на плиту, нагріваємо і доводимо напій до кипіння. Після цього обережно заливаємо гарячим сиропом пелюстки шипшини і знову доводимо вміст каструлі до кипіння. Потім закриваємо кришкою і наполягаємо сироп з квіток шипшини приблизно 12 годин. Далі його гарненько проціджуємо і зберігаємо в щільно закритій чистої скляному посуді в холодильнику або іншому холодному місці.

    Сироп з плодів шипшини


    Приготований за цим рецептом сироп шипшини можна застосовувати за смаком для прикраси страв, заливок до оладок, солодких запіканок, для різноманітних напоїв і для легких десертів .
    Інгредієнти:

  • плоди шипшини - 1 кг;

  • вода - 12 л;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Отже, плоди шипшини перебираємо, звільняємо від внутрішніх насіння, промиваємо під проточною водою, подрібнюємо в міксері, або перекручуємо через м'ясорубку. Приготовану вітамінну масу заливаємо півлітра води і кип'ятимо на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Цим часом готуємо сироп. В останньому кількості кип'яченої води розчиняємо цукровий пісок і перемішуємо. Потім виливаємо сироп в ємність з провареної м'якоттю шипшини і продовжуємо готувати на помірному вогні ще протягом 15 хвилин.
    Отриманий сироп ретельно проціджуємо через ситечко і заповнюємо їм заздалегідь приготовані пляшки або чисті сухі банки. Далі щільно закриваємо ємності кришками і ставимо в темне прохолодне місце. Вичавки з плодів не викидаємо, вони нам стануть в нагоді, в
    Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій
    як начинку для пирогів або інших страв.

    Сироп шипшини для дітей


    Сироп шипшини не рекомендований дітям до 12 років.
    Інгредієнти:

  • цукор - 1 кг;

  • шипшину - 2 кг;

  • лимонна кислота - за смаком.


  • Приготування
    Очищені плоди заливаємо гарячою, нагрітій до 80 градусів, водою і наполягаємо близько 5 годин. Потім шипшина протираємо через сито, додаємо в отриману суміш цукор і кладемо трохи лимонної кислоти за смаком. Готовий сироп розливаємо по пляшках, закорковуємо пробками, стерилізуємо і зберігаємо в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плоди шипшини
    Плоди шипшини
    Плоди шипшини - безцінний природний дар, від якого ні в якому разі не можна відмовлятися. Як зберегти всі вітаміни, які є в цих ягодах? Давайте
    Морквяний сік на зиму
    Морквяний сік на зиму
    На зиму можна заготовляти не тільки соління, консервацію, варення, але і зробити чудовий і корисний морквяний сік. А наші цікаві ті рецепти, які
    Узвар із сухофруктів - рецепт
    Узвар із сухофруктів - рецепт
    Цей узвар з сухофруктів - це прекрасна заміна магазинних соків, повна вітамінів і володіє приємним освіжаючим смаком. Приготуйте напій з дитинства
    Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
    Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
    Обліпиха є дуже корисною лікувальної ягодою. Її широко використовують в медицині, косметології, кулінарії. З неї виходить чудове варення, джем, сік.
    Узвар з шипшини
    Узвар з шипшини
    Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам