Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій
Шипшина запасливі господині сушать на зиму. Але чи знаєте ви, що з нього можна приготувати чудовий і дуже корисний сироп. Цей напій подарує вам смачні моменти насолоди їжею і напоями з величезною користю для Вас. Він подарує вам бадьорість і радість, допоможе зміцнити здоров'я, імунітет і вашу красу.
Інгредієнти:
шипшину - 13 кг;
цукровий пісок - 15 кг;
вода - 2 л.
Приготування
Шипшина перебираємо, промиваємо, обрізаємо хвостики і чашолистки. Потім складаємо в емальовану каструлю і заливаємо гарячою водою. Ставимо ємність на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 20 хвилин. Після цього напій остуджуємо і проціджуємо через марлю, складену при цьому вчетверо. Далі добре віджимаємо ягідки і проціджують ще раз, але вже через більш щільну тканину або марлю, складену в більшу кількість шарів.
Тепер даємо рідини відстоятися приблизно добу, зливаємо з осаду, висипаємо цукор, перемішуємо і варимо сироп протягом 15 хвилин. Потім розливаємо напій в гарячі стерилізовані банки, закатуємо кришками і залишаємо остигати.
Готовий напій з пелюсток шипшини, можна не тільки пити, але і використовувати для ароматизації вітамінними та смаковими властивостями компотів , киселів та желе.
Інгредієнти:
пелюстки квіток шипшини - 30 г;
вода - 1 л;
цукровий пісок -700 р.
Приготування
Отже, для приготування сиропу наливаємо в каструльку води, додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо до повного розчинення кристалів. Потім ставимо на плиту, нагріваємо і доводимо напій до кипіння. Після цього обережно заливаємо гарячим сиропом пелюстки шипшини і знову доводимо вміст каструлі до кипіння. Потім закриваємо кришкою і наполягаємо сироп з квіток шипшини приблизно 12 годин. Далі його гарненько проціджуємо і зберігаємо в щільно закритій чистої скляному посуді в холодильнику або іншому холодному місці.
Приготований за цим рецептом сироп шипшини можна застосовувати за смаком для прикраси страв, заливок до оладок, солодких запіканок, для різноманітних напоїв і для легких десертів .
Інгредієнти:
плоди шипшини - 1 кг;
вода - 12 л;
цукор - 1 кг.
Приготування
Отже, плоди шипшини перебираємо, звільняємо від внутрішніх насіння, промиваємо під проточною водою, подрібнюємо в міксері, або перекручуємо через м'ясорубку. Приготовану вітамінну масу заливаємо півлітра води і кип'ятимо на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Цим часом готуємо сироп. В останньому кількості кип'яченої води розчиняємо цукровий пісок і перемішуємо. Потім виливаємо сироп в ємність з провареної м'якоттю шипшини і продовжуємо готувати на помірному вогні ще протягом 15 хвилин.
Отриманий сироп ретельно проціджуємо через ситечко і заповнюємо їм заздалегідь приготовані пляшки або чисті сухі банки. Далі щільно закриваємо ємності кришками і ставимо в темне прохолодне місце. Вичавки з плодів не викидаємо, вони нам стануть в нагоді, в як начинку для пирогів або інших страв.
Сироп шипшини не рекомендований дітям до 12 років.
Інгредієнти:
цукор - 1 кг;
шипшину - 2 кг;
лимонна кислота - за смаком.
Приготування
Очищені плоди заливаємо гарячою, нагрітій до 80 градусів, водою і наполягаємо близько 5 годин. Потім шипшина протираємо через сито, додаємо в отриману суміш цукор і кладемо трохи лимонної кислоти за смаком. Готовий сироп розливаємо по пляшках, закорковуємо пробками, стерилізуємо і зберігаємо в холодильнику.
Рецепт сиропу з шипшини
Інгредієнти:
Приготування
Шипшина перебираємо, промиваємо, обрізаємо хвостики і чашолистки. Потім складаємо в емальовану каструлю і заливаємо гарячою водою. Ставимо ємність на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 20 хвилин. Після цього напій остуджуємо і проціджуємо через марлю, складену при цьому вчетверо. Далі добре віджимаємо ягідки і проціджують ще раз, але вже через більш щільну тканину або марлю, складену в більшу кількість шарів.
Тепер даємо рідини відстоятися приблизно добу, зливаємо з осаду, висипаємо цукор, перемішуємо і варимо сироп протягом 15 хвилин. Потім розливаємо напій в гарячі стерилізовані банки, закатуємо кришками і залишаємо остигати.
Рецепт сиропу з пелюсток шипшини
Готовий напій з пелюсток шипшини, можна не тільки пити, але і використовувати для ароматизації вітамінними та смаковими властивостями компотів , киселів та желе.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування сиропу наливаємо в каструльку води, додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо до повного розчинення кристалів. Потім ставимо на плиту, нагріваємо і доводимо напій до кипіння. Після цього обережно заливаємо гарячим сиропом пелюстки шипшини і знову доводимо вміст каструлі до кипіння. Потім закриваємо кришкою і наполягаємо сироп з квіток шипшини приблизно 12 годин. Далі його гарненько проціджуємо і зберігаємо в щільно закритій чистої скляному посуді в холодильнику або іншому холодному місці.
Сироп з плодів шипшини
Приготований за цим рецептом сироп шипшини можна застосовувати за смаком для прикраси страв, заливок до оладок, солодких запіканок, для різноманітних напоїв і для легких десертів .
Інгредієнти:
Приготування
Отже, плоди шипшини перебираємо, звільняємо від внутрішніх насіння, промиваємо під проточною водою, подрібнюємо в міксері, або перекручуємо через м'ясорубку. Приготовану вітамінну масу заливаємо півлітра води і кип'ятимо на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Цим часом готуємо сироп. В останньому кількості кип'яченої води розчиняємо цукровий пісок і перемішуємо. Потім виливаємо сироп в ємність з провареної м'якоттю шипшини і продовжуємо готувати на помірному вогні ще протягом 15 хвилин.
Отриманий сироп ретельно проціджуємо через ситечко і заповнюємо їм заздалегідь приготовані пляшки або чисті сухі банки. Далі щільно закриваємо ємності кришками і ставимо в темне прохолодне місце. Вичавки з плодів не викидаємо, вони нам стануть в нагоді, в як начинку для пирогів або інших страв.
Сироп шипшини для дітей
Сироп шипшини не рекомендований дітям до 12 років.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені плоди заливаємо гарячою, нагрітій до 80 градусів, водою і наполягаємо близько 5 годин. Потім шипшина протираємо через сито, додаємо в отриману суміш цукор і кладемо трохи лимонної кислоти за смаком. Готовий сироп розливаємо по пляшках, закорковуємо пробками, стерилізуємо і зберігаємо в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плоди шипшини
Плоди шипшини - безцінний природний дар, від якого ні в якому разі не можна відмовлятися. Як зберегти всі вітаміни, які є в цих ягодах? Давайте
Морквяний сік на зиму
На зиму можна заготовляти не тільки соління, консервацію, варення, але і зробити чудовий і корисний морквяний сік. А наші цікаві ті рецепти, які
Узвар із сухофруктів - рецепт
Цей узвар з сухофруктів - це прекрасна заміна магазинних соків, повна вітамінів і володіє приємним освіжаючим смаком. Приготуйте напій з дитинства
Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
Обліпиха є дуже корисною лікувальної ягодою. Її широко використовують в медицині, косметології, кулінарії. З неї виходить чудове варення, джем, сік.
Узвар з шипшини
Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам