Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Плоди шипшини

16-03-2015, 15:54
1 439
Плоди шипшини
Шипшину - дуже гарний кущ, схожий на дику троянду з корисними плодами. Плоди шипшини дуже багаті вітаміном С. По кількості цього вітаміну шипшина обійшов навіть чорну смородину і лимон.
Крім того, в плодах шипшини містяться необхідні для людини вітаміни А і Р. Деякі сорти шипшини всього трьома ягодами можуть повністю покрити добову потребу людини у вітаміні С. За цілющі якості шипшина займає своє почесне місце в лікуванні практично всіх хвороб. Малярія, цинга, простудні захворювання, захворювання сечостатевої системи. Це лише кілька пунктів з величезного списку.

Сік шипшини


У соку шипшини залишаються всі вітаміни і корисні речовини, які містяться в плодах. Приготувати сік шипшини можна самостійно в домашніх умовах:

  • гарненько промийте стиглі плоди під струменем води;

  • обсушіть і звільніть м'якоть від насіння;

  • у киплячій воді потрібно бланшувати плоди протягом пари хвилин (поки вони не розм'якшаться);

  • м'які плоди шипшини потрібно протерти через сито або зробити це з допомогою маточки;

  • додайте цукор у воду, в якій бланшировали шипшина, з розрахунку 200г цукру на 1 літр води;

  • перетерті плоди повертаємо в каструлю з сиропом і доводимо масу до кипіння;

  • попередньо стерилізуємо банки і розливаємо в них сік.


  • Варення з шипшини


    Для приготування варення з шипшини використовують практично всі частини цього куща. Можна приготувати варення з плодів шипшини, листя і пелюсток. Ось кілька рецептів приготування варення з шипшини.
    Варення з ягід шипшини
    Інгредієнти:

  • ягоди шипшини - 2 кг

  • цукор - 6 склянок

  • лимонна кислота


  • Приготування:
    Зрілі плоди потрібно гарненько промити і очистити від насіння. Плоди потрібно залити водою і довести до кипіння. Ягоди процідити і обсушити. Ягоди пересипати в сироп середньої густоти і варити в три заходи, поки вони не стануть прозорими. Наприкінці варіння потрібно додати трохи лимонної кислоти. Гаряче варення швидко розлити по стерилізованим банкам і закатати.
    Варення з листя шипшини
    Інгредієнти:

  • листя шипшини - 1 кг

  • цукор - 2 склянки

  • вода - 1 стакан

  • лимонна кислота - 0.5 ч. л.


  • Приготування:
    Листя промийте в холодній воді. Приготуйте сироп середньої густоти і занурте в нього листя шипшини. Дайте масі охолонути до теплого стану. Злийте сироп і додайте в нього лимонну кислоту. Поставте каструлю з сиропом на вогонь і варіть до загустіння, потім знову покладіть в нього листя. Доварите до кипіння і розлийте по гарячих стерильним банкам.
    Варення з пелюсток
    Найпростіший і «холодний» спосіб. В чисті банки шарами по черзі потрібно укласти пелюстки шипшини і цукровий пісок. При цьому потрібно гарненько все утрамбувати ложкою. Коли банку заповниться до верху, її потрібно закрити кришкою і поставити в холодильник. Через деякий час пелюстки поступово осядуть і виділять сік. Сік розчиняє цукор і вийде дуже корисний і ароматний сироп.
    Плоди шипшини

    Сушений шипшина


    Сушені плоди шипшини використовувалися для лікування ще в п'ятнадцятому столітті. Сушений шипшина містить настільки багато вітамінів і корисних речовин, що за своїм цілющим якостям перевершує дуже багато рослин.
    У холодну пору року настій із сушених плодів шипшини допоможе збільшити опірність організму до простудних захворювань. Настої і відвари мають загальнозміцнюючі, тонізуючими властивостями. Настої широко застосовують при авітамінозах і інфекційних захворюваннях. Плоди шипшини дуже часто входять до складу полівітамінних зборів. В домашніх умовах приготувати сушений шипшина можна в прочиненими духовці. Температура має бути не вище 100°С. Приготування займе 3-4 години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Узвар із сухофруктів - рецепт
    Узвар із сухофруктів - рецепт
    Цей узвар з сухофруктів - це прекрасна заміна магазинних соків, повна вітамінів і володіє приємним освіжаючим смаком. Приготуйте напій з дитинства
    Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
    Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
    Обліпиха є дуже корисною лікувальної ягодою. Її широко використовують в медицині, косметології, кулінарії. З неї виходить чудове варення, джем, сік.
    Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій
    Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій
    Шипшину - дуже корисна ягода, багато господинь сушать її на зиму. З нього можна зробити чудово солодкий сироп. І в нашій статті ми зібрали найбільш
    Узвар з шипшини
    Узвар з шипшини
    Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам