Надзвичайно корисні плоди шипшини при правильній сушці зберігають всі свої властивості. Взимку така заготовка при її використанні, допоможе не тільки зміцнити імунітет , але і буде сприяти швидкому одужанню при застудних та інших захворюваннях.
Далі ми розповімо, як швидко і правильно висушити шипшина в духовці, щоб повною мірою зберегти цінність свіжих ягід. Такий варіант є одним із найбільш бажаних, так як виключає дію сонячних променів, а також дозволяє отримати ідеальний правильний результат.
Як правильно сушити плоди шипшини в духовці?
Для сушіння шипшини в духовці необхідно перебрати його і при необхідності сполоснути. У цьому випадку плоди трохи обсушуємо, розстеляємо на рушник і даємо крапельками вологи остаточно випаруватися. Плоди шипшини розстилаємо на деку, застеленому пергаментным листом, намагаючись викладати ягідну масу одним шаром. Встановлюємо деко з заготівлею на верхньому рівні ще не прогрітого пристрою і налаштовуємо його на режим конвекції (якщо такий є). При відсутності зазначеного режиму у вашій духовці маємо шипшина на середньому рівні. Налаштовуємо газову духовку на температуру п'ятдесят градусів, а на електричну сорок і вмикаємо пристрій. Дверцята духової шафи під час всього періоду сушіння повинна бути трохи прочинені. Таким чином надлишки вологи безперешкодно випаровуватися, що забезпечить якісну і швидку сушку. Через годину від початку сушіння температуру духовки поступово підвищуємо до шістдесяти градусів і сушимо шипшина за таких умов до отримання бажаного результату. Деякі господині підвищують жар до сімдесяти градусів. Ми б не радили цього робити, так як при такій температурі плоди темніють і змінюють смак не в кращу сторону. Скільки сушити шипшина в духовці?
В залежності від розміру ягід та моделі вашого пристрою весь цикл сушіння може зайняти від чотирьох до семи годин. В електричній духовці шипшина высушится трохи швидше і буде готовий вже приблизно через чотири години. Процес сушіння шипшини в духовці газової найімовірніше займе близько семи годин. Час від часу необхідно перемішувати шипшина на деку для більш якісної сушки. По готовності сушеної шипшини ще на деякий час залишаємо його на деку для охолодження і остаточного підсихання. Після чого можна скласти заготовку в пакети, мішечки з натуральної тканини або ж у негерметично прикриті банки.