Дана тема буде цікава тим, хто обирає страви з остринкой, додаючи в них за смаком перець чилі . Овоч в рівній мірі володіє потрібними властивостями і в свіжому і сушеному вигляді, тому найкращим способом збереження продукту на зиму є його сушіння.
Далі ми розповімо, як можна висушити чилі в домашніх умовах і запропонуємо декілька способів такої заготовки.
Як правильно сушити перець чилі в домашніх умовах?
Найпростішим і доступним способом сушіння перцю чилі, яким користувалися господині з давніх часів, є розвішування нанизаних на мотузочку плодів в провітрюваному і сухому приміщенні. Можна сушити овоч таким чином прямо на кухні. Разом з цінним кулінарної добавкою до їжі в даному випадку отримуємо ефектне доповнення до кухонного інтер'єру.
Для реалізації ідеї акуратні перчинки правильної форми споліскують проточною водою і проколюємо великий голкою з міцною ниткою в районі плодоніжки або в самому товстому місці плода. Перчинки намагаємося розташовувати таким чином, щоб вони не стикалися один з одним. Залежно від температурних умов у приміщенні така сушка займе два-три тижні. Связочки з сушених перців чилі можна зберігати, підвісивши на кухні, або ж скласти їх в паперові пакети або негерметичную банку (ящик, коробку).
Як сушити червоний перець чилі в духовці?
Більш швидкий спосіб сушіння перцю чилі – це приміщення підготовлених плодів в прогріту духовку . Тут слід дотримуватися певних рекомендацій, щоб зберегти як зовнішній вигляд, так і належний смак стручків. Температура пристрою під час сушіння не повинна бути високою. Досить розігріти його до п'ятдесяти градусів і підтримувати такий температурний режим під час всього процесу. Дверцята духовки при цьому повинна бути трохи прочинені, щоб випаровується волога безперешкодно виходила з пристрою, тим самим забезпечуючи якісну сушку чилі.
Не забуваємо безпосередньо перед сушінням стручки перцю помити і обсушити серветками. Якщо висушений овоч планується в подальшому подрібнюватися в порошок, то доцільно сушити його не цілими плодами, а розрізавши їх навпіл або на чотири частини, видаливши при цьому відразу ж насіння і плодоніжки. Сушка завершиться в такому випадку швидше, а отриманий продукт можна одразу ж без додаткової обробки перетворювати в мелену гостру спецію.