Вернуться назад Распечатать

Перцевий соус

Перцевий соус
Без соусу багато страви здаються недосконалими і втрачають свою привабливість. Головне, щоб додаток був гармонійним на смак і вдало підкреслило гідності основної страви, а не заглушило або їх зіпсувало. Пропонуємо варіації рецептів перцевого соусу, які дозволять отримати саме якісну добавку, здатну перетворити будь-яке м'ясне блюдо і зробити його просто божественним і неповторним.

Як приготувати вершково-перцевий соус – рецепт для стейка


Інгредієнти:

  • горошини перцю (чорні, рожеві, зелені і білі) – 15 кг;

  • цибулина шалот – 50 г;

  • масло селянське вершкове – 60 г;

  • коньяк – 95 мл;

  • вершки жирні (більше 30%) – 70 г;

  • йодована сіль не велика – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування вершково-перцевого соусу до стейку ступку поміщаємо в горошини чотирьох видів перців приблизно в рівних пропорціях і ретельно розтираємо до отримання невеликої перцевої крихти. Цибулину шалот очищаємо, нарізаємо кубиками як можна дрібніше і пасеруємо їх на розтопленому в сковороді або сотейнику вершкове селянському маслі. Далі додаємо до пассеровке підготовлену перцеву крихту, вливаємо коньяк і підпалюємо вміст посудини. Готуємо на плиті ще пару хвилин або до випаровування всього алкоголю, після чого додаємо вершки, підсолюємо соус за смаком, прогріваємо до прояву перших ознак кипіння і знімаємо з плити. Після охолодження перелити соус в підходящий посуд і подаємо до стейку або м'яса.

    Гострий перцевий соус – рецепт


    Інгредієнти:

  • стручок перцю чилі (великий) – 1 шт.;

  • солодкі болгарські перці (середнього розміру) – 2 шт.;

  • лук фіолетовий – 70 г;

  • аджика класична – 180 г;

  • оцет винний – 30 мл;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • йодована сіль не велика – за смаком.


  • Приготування
    Технологія приготування цього соусу принципово відрізняється від попереднього рецепта. Основою приправи будуть не горошини перцю, а стручки чилі, які необхідно очистити від насіння, звільнити від плодоніжок і помістити в ємність блендера. Тим же манером готуємо і солодкі болгарські перці. Їх необхідно додатково розрізати на частини перш ніж додавати до перцю чилі. Туди ж відправляємо очищену і розрізану на часточки фіолетову цибулину. Пробиваємо компоненти пару хвилин до отримання пюреподібної перцевої текстури. Тепер додаємо до овочевої маси аджику і винний оцет, присмачую соус за смаком цукровим піском і сіллю, ретельно перемішуємо і даємо настоятися хвилин тридцять.