Любителі гостренького зможуть побалувати себе стравами, доповненими смачним гострим соусом чилі, виготовлять його самостійно в домашніх умовах.
Як приготувати гострий соус з перцю чилі на зиму в домашніх умовах?
Інгредієнти: стручки перцю чилі – 360 г; помідори свіжі – 35 кг; цибуля ріпчаста – 180 г; солодкі болгарські перці – 220 г; масло без аромату (оливкова або соняшникова) – 40 мл; часникові великі головки – 2 шт.; цукор-пісок – 100 г; оцет винний (червоний) – 35 мл; сіль крупна або соус рибний – 45 г або по смаку. Приготування Разом з необхідними за списком інгредієнтами необхідно подбає про наявність гумових рукавичок, якими рекомендуємо захистити руки перед обробкою перчика чилі. Стручки необхідно сполоснути, розрізати уздовж навпіл, вичистити насіння і видалити плодоніжку. Точно також чинимо і з болгарськими солодкими перцями. Разом з тим очищаємо ріпчасті цибулини і часникові зубки, а також перемываем томати і розрізаємо на кілька частин. Тепер необхідно подрібнити спочатку в ємності блендера або перекрутивши через м'ясорубку перець чилі і солодкий болгарський, цибуля, часник і гілочки петрушки, після чого викласти масу в прогріте на сковороді соняшникову олію і обсмажити при безперервному помішуванні протягом двох хвилин. В цей час подрібнюємо підготовлені помідори і томатну масу викладаємо в сковороду до перцевої піджарки.
Даємо основі соусу закипіти і витримуємо при помірному кипінні протягом сорока хвилин. Перетираємо отриману масу через ситечко, додаємо сіль, цукровий пісок і уварюємо ще протягом півгодини. Тепер вливаємо винний оцет, даємо заготівлі ще пару хвилин прокипіти і тут же розфасовуємо її за стерильним ємкостей. Укупориваем їх провареними кришками і перевертаємо для самостерилизации під ковдру.
Гострий солодкий соус чилі – рецепт
Інгредієнти: стручки перцю чилі середнього розміру – 8 шт.; рисове вино Мірін – 100 мл; вода – 380 мл; часникові зубки – 4-6 шт.; цукор-пісок – 200 г; кукурудзяний крохмаль – 95 г; сіль велика – 20 р. Приготування Даний рецепт соусу з тайської кухні. Його смак суперечливий, але оригінальний і здатний перетворити будь-яку страву з м'яса, риби або морепродуктів.
Приготувати такий соус абсолютно нескладно. Спочатку, надівши рукавички на руки, очищаємо перці чилі від плодоніжок і насіння, чистимо також часникові зубки і перемелюємо компоненти в ємності блендера.
Тепер підігріваємо до кипіння воду і розчиняємо у ній цукрові кристали, сіль і вино Мірін. Додаємо пюрированный перець з часником і після повторного закипання варимо компоненти три хвилини. Далі крохмаль розводимо в малій кількості води і виливаємо тоненькою цівкою в основу соусу, безперервно її при цьому помішуючи. Прогріваємо солодкий соус чилі ще пару хвилин до загустіння, охолодити і можемо подавати.