Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Соус з терну

18-11-2016, 17:58
1 098
Соус з терну
В наших рецептах ви знайдете докладний опис, як з терену можна приготувати незрівнянний соус, який чудово розкриє смак будь-якої страви, особливо смаженого м'яса .

Соус-аджика для м'яса з терну на зиму


Інгредієнти:

  • достиглий терен – 12 кг;

  • питна вода – 300 мл;

  • томати – 600 г;

  • молодий часник – 1 головка;

  • гострий (червоний) перець – 2/3 шт.;

  • солодке яблуко – 1 шт.;

  • болгарський перець – 3 шт.;

  • кухонна сіль – 3 ч. ложки;

  • цукор – 5 ч. ложок.


  • Приготування
    Терн вимиваємо і викладаємо в каструлю з товстим дном із нержавійки. Доливаємо до нього воду і відправляємо все на включену грілку газової плити. Довівши все до стадії закипання, зменшуємо полум'я і продовжуємо варити терен, поки його м'якоть не стане рихлої, а шкурки не полопаються. Переміщаємо вміст каструлі в широке металеве сито, даємо йому трохи охолонути, і руками протираємо терен, щоб в ситі залишилися тільки шкірка і кісточки.
    Нарізані на часточки томати пропускаємо через дрібне ситечко м'ясорубки, слідом за ними перекручуємо очищений гострий і солодкий болгарський перець. Останніми подрібнюємо в цю ж ємність повністю очищену м'якоть солодкого яблука, зубки молодого часнику і, перемішавши всі ці овочі виставляємо їх на вогонь. Після закипання аджики, варимо її протягом 60 хвилин, а потім вводимо в неї пюре з терну, нейтралізуємо кислоту цукром, додаємо кухонну сіль і продовжуємо варити наш незрівнянний соус ще близько півгодини.
    Далі розподіляємо все по оброблених паром баночках і герметично укупориваем їх.

    Рецепт гострого соусу ткемалі з терну з перцем і імбиром на зиму


    Інгредієнти:

  • терен – 15 кг;

  • питна вода – 350 мл;

  • суха кінза і м'ята – по 1 пучку;

  • гострий перець – 15 шт.;

  • корінь імбиру – 1 шт.;

  • часник – 5 зубків;

  • цукор і сіль – по 1 десертній ложці.


  • Приготування
    На дно каструлі укладаємо пучок сухої кінзи разом з пучком м'яти (болотної), висипаємо чистий терен, заливаємо водою і відварюємо. Коли всі відкинемо на сито, пучки викидаємо, а решта все протираємо вже відомим нам способом. У тернове пюре додаємо дрібно-дрібно нашатковану (очищений) гострий перець, пропущені через спеціальний прес зубки молодого часничку і натертий на дрібній тертці свіжий корінь імбиру. Регулюємо смак ткемалі цукром з дрібної кухонної сіллю, ретельно все перемішуємо і ставимо на вже включену конфорку. Варимо ткемалі з терну протягом 25 хвилин і розподіляємо всі його кількість за підготовленим до консервації скляних баночках, які потім зафарбовуємо стерильними кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Настоянка з терну
    Настоянка з терну
    Спробуйте зробити дивовижно смачний і простий у своєму роді напій з неабиякого терну. Настоянка виходить трохи терпкуватій, а колір і аромат
    Соус з кабачків
    Соус з кабачків
    Соус з кабачків - це прекрасний варіант зимової закрутки або чудове гаряче блюдо, яке подають на обід. Якщо ваш кабачковий урожай дозволяє зробити
    Маринований терен як оливки
    Маринований терен як оливки
    Плоди терну зберігають корисні властивості в будь-якому вигляді і тому широко використовуються в приготуванні домашніх заготовок. Колючий слива
    Варення з терну без кісточок
    Варення з терну без кісточок
    Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
    Компот із терну на зиму
    Компот із терну на зиму
    Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
    Ткемалі з терну на зиму - рецепти
    Ткемалі з терну на зиму - рецепти
    Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.