Соус з терну
В наших рецептах ви знайдете докладний опис, як з терену можна приготувати незрівнянний соус, який чудово розкриє смак будь-якої страви, особливо смаженого м'яса .
Інгредієнти:
достиглий терен – 12 кг;
питна вода – 300 мл;
томати – 600 г;
молодий часник – 1 головка;
гострий (червоний) перець – 2/3 шт.;
солодке яблуко – 1 шт.;
болгарський перець – 3 шт.;
кухонна сіль – 3 ч. ложки;
цукор – 5 ч. ложок.
Приготування
Терн вимиваємо і викладаємо в каструлю з товстим дном із нержавійки. Доливаємо до нього воду і відправляємо все на включену грілку газової плити. Довівши все до стадії закипання, зменшуємо полум'я і продовжуємо варити терен, поки його м'якоть не стане рихлої, а шкурки не полопаються. Переміщаємо вміст каструлі в широке металеве сито, даємо йому трохи охолонути, і руками протираємо терен, щоб в ситі залишилися тільки шкірка і кісточки.
Нарізані на часточки томати пропускаємо через дрібне ситечко м'ясорубки, слідом за ними перекручуємо очищений гострий і солодкий болгарський перець. Останніми подрібнюємо в цю ж ємність повністю очищену м'якоть солодкого яблука, зубки молодого часнику і, перемішавши всі ці овочі виставляємо їх на вогонь. Після закипання аджики, варимо її протягом 60 хвилин, а потім вводимо в неї пюре з терну, нейтралізуємо кислоту цукром, додаємо кухонну сіль і продовжуємо варити наш незрівнянний соус ще близько півгодини.
Далі розподіляємо все по оброблених паром баночках і герметично укупориваем їх.
Інгредієнти:
терен – 15 кг;
питна вода – 350 мл;
суха кінза і м'ята – по 1 пучку;
гострий перець – 15 шт.;
корінь імбиру – 1 шт.;
часник – 5 зубків;
цукор і сіль – по 1 десертній ложці.
Приготування
На дно каструлі укладаємо пучок сухої кінзи разом з пучком м'яти (болотної), висипаємо чистий терен, заливаємо водою і відварюємо. Коли всі відкинемо на сито, пучки викидаємо, а решта все протираємо вже відомим нам способом. У тернове пюре додаємо дрібно-дрібно нашатковану (очищений) гострий перець, пропущені через спеціальний прес зубки молодого часничку і натертий на дрібній тертці свіжий корінь імбиру. Регулюємо смак ткемалі цукром з дрібної кухонної сіллю, ретельно все перемішуємо і ставимо на вже включену конфорку. Варимо ткемалі з терну протягом 25 хвилин і розподіляємо всі його кількість за підготовленим до консервації скляних баночках, які потім зафарбовуємо стерильними кришками.
Соус-аджика для м'яса з терну на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Терн вимиваємо і викладаємо в каструлю з товстим дном із нержавійки. Доливаємо до нього воду і відправляємо все на включену грілку газової плити. Довівши все до стадії закипання, зменшуємо полум'я і продовжуємо варити терен, поки його м'якоть не стане рихлої, а шкурки не полопаються. Переміщаємо вміст каструлі в широке металеве сито, даємо йому трохи охолонути, і руками протираємо терен, щоб в ситі залишилися тільки шкірка і кісточки.
Нарізані на часточки томати пропускаємо через дрібне ситечко м'ясорубки, слідом за ними перекручуємо очищений гострий і солодкий болгарський перець. Останніми подрібнюємо в цю ж ємність повністю очищену м'якоть солодкого яблука, зубки молодого часнику і, перемішавши всі ці овочі виставляємо їх на вогонь. Після закипання аджики, варимо її протягом 60 хвилин, а потім вводимо в неї пюре з терну, нейтралізуємо кислоту цукром, додаємо кухонну сіль і продовжуємо варити наш незрівнянний соус ще близько півгодини.
Далі розподіляємо все по оброблених паром баночках і герметично укупориваем їх.
Рецепт гострого соусу ткемалі з терну з перцем і імбиром на зиму
Інгредієнти:
Приготування
На дно каструлі укладаємо пучок сухої кінзи разом з пучком м'яти (болотної), висипаємо чистий терен, заливаємо водою і відварюємо. Коли всі відкинемо на сито, пучки викидаємо, а решта все протираємо вже відомим нам способом. У тернове пюре додаємо дрібно-дрібно нашатковану (очищений) гострий перець, пропущені через спеціальний прес зубки молодого часничку і натертий на дрібній тертці свіжий корінь імбиру. Регулюємо смак ткемалі цукром з дрібної кухонної сіллю, ретельно все перемішуємо і ставимо на вже включену конфорку. Варимо ткемалі з терну протягом 25 хвилин і розподіляємо всі його кількість за підготовленим до консервації скляних баночках, які потім зафарбовуємо стерильними кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка з терну
Спробуйте зробити дивовижно смачний і простий у своєму роді напій з неабиякого терну. Настоянка виходить трохи терпкуватій, а колір і аромат
Соус з кабачків
Соус з кабачків - це прекрасний варіант зимової закрутки або чудове гаряче блюдо, яке подають на обід. Якщо ваш кабачковий урожай дозволяє зробити
Маринований терен як оливки
Плоди терну зберігають корисні властивості в будь-якому вигляді і тому широко використовуються в приготуванні домашніх заготовок. Колючий слива
Варення з терну без кісточок
Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
Компот із терну на зиму
Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
Ткемалі з терну на зиму - рецепти
Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.