Соус з кабачків
З кабачків можна приготувати безліч різних смачних страв: рагу, оладки, пиріг, торт, різноманітні консервації і навіть кабачковий соус.
Інгредієнти:
молоді кабачки – 5 шт.;
м'ясисті помідори – 8 шт.;
ріпчаста цибуля – 4 шт.;
цукровий пісок – 15 десертної ложки;
кухонна сіль – 1 десертна ложка;
соняшникова олія – 70 мл;
столовий оцет – 60 мл;
чорний перець – 2/3 ч. ложки;
коріандр – 2/3 ч. ложки.
Приготування
Підготовлені (вимиті) молоді кабачки, стиглі м'ясисті помідори і соковитий ріпчасту цибулю подрібнюємо кубиками. Великий, глибокий сотейник ставимо на включену плиту, наливаємо необхідну кількість масла і коли воно закипить викладаємо в нього цибулька разом з кабачками. Бачачи, що овочі стали м'якими і прозорими додаємо до них наші подрібнені помідори, які відразу ж присипаємо кухонною сіллю, а щоб нейтралізувати кислоту вводимо цукровий пісок. Слідом вводимо ароматний чорний перець, мелений коріандр, перемішуємо і, звівши полум'я вогню до мінімуму тушкуємо овочеву масу протягом 35 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, занурюємо в неї блендер, включаємо на середню швидкість і перемелюємо таким чином всі овочі до стану повітряного пюре. Відправляємо все знову на конфорки плити, а коли соус почне кипіти відставляємо його і негайно розкладаємо по прожареним в духовій шафі баночках. Укупориваем цей чудовий кабачковий соус на зиму.
Інгредієнти:
кабачки (середні) – 4 шт.;
картопля – 6 шт.;
ріпчаста цибуля – 4 шт.;
томатний сік – 800 мл;
суміш перців – за смаком;
кухонна сіль – 15 ч. ложки.
Приготування
Кабачки разом з обчищеними бульбами картоплі нарізаємо однаковими сантиметровими кубиками. Очищені цибулини максимально дрібно шаткуємо гострим ножем. У великій каструлі з нержавіючої сталі накаливаем соняшникова олія (рафінована) масло, після чого викладаємо в нього все кабачки. Обсмажуємо до м'якості, а після додаємо до них картопля, слідом цибулю і заливаємо все підготовленим заздалегідь томатним соком. Вводимо в масу з овочів кухонну сіль, присипаємо сумішшю з різноманітних перців і, звівши вогонь до мінімуму тушкуємо незрівнянний соус 35-40 хвилин. Далі рівномірно розподіляємо його по скляних ємностях, стерилізованим над парою, накриваємо їх прокип'яченими залізними кришками і закатуємо до упору.
Соус з кабачків і помідорів до макаронів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені (вимиті) молоді кабачки, стиглі м'ясисті помідори і соковитий ріпчасту цибулю подрібнюємо кубиками. Великий, глибокий сотейник ставимо на включену плиту, наливаємо необхідну кількість масла і коли воно закипить викладаємо в нього цибулька разом з кабачками. Бачачи, що овочі стали м'якими і прозорими додаємо до них наші подрібнені помідори, які відразу ж присипаємо кухонною сіллю, а щоб нейтралізувати кислоту вводимо цукровий пісок. Слідом вводимо ароматний чорний перець, мелений коріандр, перемішуємо і, звівши полум'я вогню до мінімуму тушкуємо овочеву масу протягом 35 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, занурюємо в неї блендер, включаємо на середню швидкість і перемелюємо таким чином всі овочі до стану повітряного пюре. Відправляємо все знову на конфорки плити, а коли соус почне кипіти відставляємо його і негайно розкладаємо по прожареним в духовій шафі баночках. Укупориваем цей чудовий кабачковий соус на зиму.
Соус з кабачків і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки разом з обчищеними бульбами картоплі нарізаємо однаковими сантиметровими кубиками. Очищені цибулини максимально дрібно шаткуємо гострим ножем. У великій каструлі з нержавіючої сталі накаливаем соняшникова олія (рафінована) масло, після чого викладаємо в нього все кабачки. Обсмажуємо до м'якості, а після додаємо до них картопля, слідом цибулю і заливаємо все підготовленим заздалегідь томатним соком. Вводимо в масу з овочів кухонну сіль, присипаємо сумішшю з різноманітних перців і, звівши вогонь до мінімуму тушкуємо незрівнянний соус 35-40 хвилин. Далі рівномірно розподіляємо його по скляних ємностях, стерилізованим над парою, накриваємо їх прокип'яченими залізними кришками і закатуємо до упору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний соус з базиліком на зиму
Поєднання томатів і базиліка - ідеально в будь-якому блюді! В цих рецептах ці два інгредієнти складуть основу соусу, яку ви зможете доповнювати щодо
Кабачки в томаті
Поки на прилавках або на власній ділянці є молоденькі овочі встигніть приготувати різні смачні страви з них. У цьому матеріалі розглянемо, як
Ікра з лисичок
Прекрасний спосіб пустити в хід великий врожай грибів - зробити дивовижно смачну ікру з них. Спробуйте створити таку закуску саме з лисичок і
Запіканка з кабачків в духовці
Овочеві запіканки досить популярні, і зовсім не даремно, адже з доступних компонентів можна швидко створити ситний обід. Пропонуємо кілька рецептів
Соте з кабачків на зиму
Серед великої кількості різної консервації у кожної господині знайдеться пара баночок смачного соте. І зовсім не даремно, адже це нехитре блюдо
Суп-пюре з кабачків
Суп-пюре - відмінне перше блюдо. Воно легке, ніжне, поживне. І що ще потрібно для щастя? Сьогодні ми поговоримо про суп-пюре з кабачків. Готується