Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка з кабачків в духовці

Запіканка з кабачків в духовці

1-11-2015, 23:41
894
Запіканка з кабачків в духовці
Кабачок – чудовий овоч, з якого можна зробити різні цікаві та корисні страви. Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати смачну запіканку з кабачків в духовці.

Запіканка з кабачків з печерицями в духовці


Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 200 г;

  • сир – 100 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • кабачок – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • рис – 05 склянки;

  • молоко – 05 склянки;

  • спеції.


  • Приготування
    Рис відварюємо до розсипчастого стану. Кабачок розрізаємо уздовж, шаткуємо тонкими пластинками і обсмажуємо в маслечко з усіх боків. Окремо пасеруємо терту моркву і гриби, нарізану скибочками. Сир натираємо і перемішуємо з рисом. Форму промазуємо маслом, викладаємо на дно кабачки, потім трохи рису, овочеву обжарку і залишився рис. Яйця збиваємо з холодним молоком і підсолюємо за смаком. Заливаємо цією сумішшю запіканку і відправляємо на 20 хвилин в добре прогріту духовку.

    Рецепт запіканки з кабачків в духовці


    Інгредієнти:

  • кабачок – 2 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • цибулина – 2 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • сметана нежирна – 3 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 05 склянки;

  • паприка, куркума, базилік – за смаком;

  • бринза – 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    З кабачків зрізаємо шкірку і рубаємо їх тоненькими скибочками. Цибулю чистимо і шаткуємо дрібними кубиками. Яйця розтираємо зі сметаною і вливаємо олію. Потім всипаємо борошно, додаємо спеції, натираємо бринзу і все перемішуємо. Далі вводимо в тісто цибулю і кабачки. Форму для запікання промазуємо маслом, викладаємо овочеву масу і розрівнюємо. Відправляємо запіканку в гарячу духовку на 35 хвилин.

    Запіканка з фаршем і кабачками в духовці


    Інгредієнти:

  • фарш курячий – 400 р;

  • кабачки молоді – 15 кг;

  • помідори – 6 шт.;

  • цибулина – 3 шт.;

  • томатна натуральна паста – 2 ст. ложки;

  • яйце – 3 шт.;

  • сир – 100 г;

  • сметана – 150 мл


  • Приготування
    Цибулю чистимо, шаткуємо кубиками, пасеруємо на сковороді і додаємо фарш. Приправляємо спеціями за смаком і вводимо пасту. Кабачки промиваємо, обсушуємо, шаткуємо на крупній тертці і підсолюємо. Помідори нарізаємо кружечками, а яйця збиваємо зі сметаною. Форму промазуємо маслом, викладаємо трохи тертих кабачків, потім фарш і знову кабачки. Далі розкладаємо помідори і заливаємо сметанним соусом. Посипаємо запіканку тертим сиром і випікаємо 30 хвилин.

    Запіканка з кабачків і картоплі в духовці


    Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • помідори – 3 шт.;

  • сир – 100 р.


  • Для соусу:

  • молоко – 200 мл;

  • масло вершкове – 50 г;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • яйце – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо в ковшичке, вводимо борошно і гарненько розмішуємо. Потім вливаємо молоко, підсолюємо і доводимо суміш до загустіння, помішуючи. Знімаємо посуд з плити і залишаємо соус остигати. Кабачок обполіскуємо і нарізаємо кружечками. Томати та картопля обробляємо і шаткуємо точно також. Далі, підготовлені овочі викладаємо у форму для запікання шарами. В охолоджений соус вводимо збите яйце, додаємо подрібнений часник і заливаємо цією сумішшю кружечки овочів. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо запіканку в духовку.

    Запіканка з тертих кабачків в духовці


    Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг;

  • яйце – 5 шт.;
  • Запіканка з кабачків в духовці

  • майонез – 200 мл;

  • сметана – 200 мл;

  • борошно – 5 ст. ложок;

  • спеції.


  • Приготування
    Молоді кабачки промиваємо і шаткуємо за допомогою терки. Додаємо сметану, яйця, майонез, приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо. Потім вводимо борошно і перекладаємо отримане тісто у форму для випічки. Відправляємо блюдо в духовку і засікаємо 50 хвилин, виставивши температуру на 150 градусів. Готовність перевіряємо шпажкою і подаємо смачну запіканку з кабачків в духовці до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з кабачків з фаршем
    Запіканка з кабачків з фаршем
    Рекомендуємо вам приготувати запіканку з кабачків з фаршем. Смачна варіація на тему поєднання овочів з фаршем. Вона готується неймовірно просто і
    Запіканка з кабачків з сиром
    Запіканка з кабачків з сиром
    Це повноцінне, самостійне, досить ситне блюдо, до того ж - смачне і ароматне. Запіканка з кабачків з сиром виглядає дуже красиво і апетитно. Так само
    Кабачки в духовці з сиром
    Кабачки в духовці з сиром
    Кабачки, запечені в духовці з сиром, можуть підкорити серце навіть самого бувалого гурмана, якщо правильно підібрати рецепт і не прогадати з соусом.
    Запіканка з кабачків
    Запіканка з кабачків
    Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
    Що приготувати з кабачків?
    Що приготувати з кабачків?
    Свіжі кабачки можна знайти на прилавках супермаркетів круглий рік. А якщо ні, то в продажу вже напевно є заморожений варіант ці овочів, яким теж
    Кабачки з сиром
    Кабачки з сиром
    Кабачки з сиром - відмінний варіант закуски до будь-якого гарніру. Таке просте, але в теж час оригінальна страва, неодмінно оцінять ваші рідні та