Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка з кабачків з сиром

Запіканка з кабачків з сиром

20-06-2015, 21:50
3 404
Запіканка з кабачків з сиром
Одним з продуктів, які часто використовують для приготування запіканки є кабачок, овоч з досить соковитою і ніжною м'якоттю. Рецептів запіканки з кабачків з сиром безліч, з якого можна легко вибрати найбільш відповідний вашим смаковим уподобанням. Крім того, замінивши один інгредієнт іншим у вже відомому рецепті або додавши інші спеції, можна відкрити нові нотки смаку та отримати новий рецепт приготування.
Для різноманітності смаку в запіканку з кабачків можна додавати інші овочі, наприклад, картоплю, моркву, цибулю, зелень, або м'ясний фарш, а також будь-який твердий або плавлений сир.

Рецепт кабачкової запіканки з сиром


Інгредієнти:

  • кабачки – 700 г;

  • сметана – 230 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • твердий сир – 120 г;

  • базилік – кілька гілочок;

  • часник – 1 зубчик;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • сіль;

  • рубана зелень.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо заливку. Для цього розтираємо рубаний базилік з часником і змішуємо зі сметаною, збитим яйцем і сіллю.
    Промиті і очищені кабачки нарізаємо на полукружки і витримуємо на пару три-чотири хвилини і викладаємо на дно змащеної маслом форми. Зверху посипаємо натертим на тертці сиром і вливаємо заливку. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо туди нашу запіканку приблизно на сорок п'ять хвилин.
    Готового блюда даємо охолонути і подаємо з рубаною зеленню. Приємного апетиту!

    Запіканка з кабачків і баклажанів з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;

  • баклажани – 1 шт.;

  • свіжі помідори – 4 шт.;

  • часник – 7 зубчиків;

  • пікантний сир твердий – 160 г;

  • приправа хмелі-сунелі;

  • майонез;

  • рослинна олія;

  • сіль, рубана зелень.


  • Приготування
    Запіканка з кабачків з сиром

    Овочі промиваємо, просушуємо і нарізаємо кружечками як можна тонше, часник дрібно рубаємо.
    Баклажани посипаємо сіллю на п'ятнадцять хвилин, промиваємо водою і знову обсушуємо. У змащену рослинним рафінованим маслом форму викладаємо спочатку половину баклажанів, посипаємо приправою, сіллю і часником і змащуємо майонезом, потім помідори, зверху кабачки, знову солимо і приправляємо хмелі-сунелі з майонезом, повторюємо шари аналогічним чином ще раз, завершуємо помідорами і змащуємо їх майонезом. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо шістдесят хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця, посипаємо зверху натертим сиром.
    Подаємо теплу запіканку, посипавши зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з кабачків з фаршем
    Запіканка з кабачків з фаршем
    Рекомендуємо вам приготувати запіканку з кабачків з фаршем. Смачна варіація на тему поєднання овочів з фаршем. Вона готується неймовірно просто і
    Кабачки в духовці з помідорами і сиром
    Кабачки в духовці з помідорами і сиром
    Кабачки – дивовижний овоч, ніжний і соковитий, що дозволяє приготувати сотні смачних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати кабачки
    Кабачки в духовці з сиром
    Кабачки в духовці з сиром
    Кабачки, запечені в духовці з сиром, можуть підкорити серце навіть самого бувалого гурмана, якщо правильно підібрати рецепт і не прогадати з соусом.
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і
    Запіканка з кабачків
    Запіканка з кабачків
    Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
    Смачна запіканка з баклажанів
    Смачна запіканка з баклажанів
    Запіканка - смачне і цікаве блюдо, яке обожнюють багато. Вони можуть бути м'ясними, рибними, овочевими і т. д. І сьогодні мова піде про чудовою