Запіканка з кабачків з сиром
Одним з продуктів, які часто використовують для приготування запіканки є кабачок, овоч з досить соковитою і ніжною м'якоттю. Рецептів запіканки з кабачків з сиром безліч, з якого можна легко вибрати найбільш відповідний вашим смаковим уподобанням. Крім того, замінивши один інгредієнт іншим у вже відомому рецепті або додавши інші спеції, можна відкрити нові нотки смаку та отримати новий рецепт приготування.
Для різноманітності смаку в запіканку з кабачків можна додавати інші овочі, наприклад, картоплю, моркву, цибулю, зелень, або м'ясний фарш, а також будь-який твердий або плавлений сир.
Інгредієнти:
кабачки – 700 г;
сметана – 230 г;
яйця – 2 шт.;
твердий сир – 120 г;
базилік – кілька гілочок;
часник – 1 зубчик;
рослинне масло – 20 мл;
сіль;
рубана зелень.
Приготування
Першим ділом приготуємо заливку. Для цього розтираємо рубаний базилік з часником і змішуємо зі сметаною, збитим яйцем і сіллю.
Промиті і очищені кабачки нарізаємо на полукружки і витримуємо на пару три-чотири хвилини і викладаємо на дно змащеної маслом форми. Зверху посипаємо натертим на тертці сиром і вливаємо заливку. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо туди нашу запіканку приблизно на сорок п'ять хвилин.
Готового блюда даємо охолонути і подаємо з рубаною зеленню. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
кабачки – 2 шт.;
баклажани – 1 шт.;
свіжі помідори – 4 шт.;
часник – 7 зубчиків;
пікантний сир твердий – 160 г;
приправа хмелі-сунелі;
майонез;
рослинна олія;
сіль, рубана зелень.
Приготування
Овочі промиваємо, просушуємо і нарізаємо кружечками як можна тонше, часник дрібно рубаємо.
Баклажани посипаємо сіллю на п'ятнадцять хвилин, промиваємо водою і знову обсушуємо. У змащену рослинним рафінованим маслом форму викладаємо спочатку половину баклажанів, посипаємо приправою, сіллю і часником і змащуємо майонезом, потім помідори, зверху кабачки, знову солимо і приправляємо хмелі-сунелі з майонезом, повторюємо шари аналогічним чином ще раз, завершуємо помідорами і змащуємо їх майонезом. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо шістдесят хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця, посипаємо зверху натертим сиром.
Подаємо теплу запіканку, посипавши зеленню.
Для різноманітності смаку в запіканку з кабачків можна додавати інші овочі, наприклад, картоплю, моркву, цибулю, зелень, або м'ясний фарш, а також будь-який твердий або плавлений сир.
Рецепт кабачкової запіканки з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо заливку. Для цього розтираємо рубаний базилік з часником і змішуємо зі сметаною, збитим яйцем і сіллю.
Промиті і очищені кабачки нарізаємо на полукружки і витримуємо на пару три-чотири хвилини і викладаємо на дно змащеної маслом форми. Зверху посипаємо натертим на тертці сиром і вливаємо заливку. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо туди нашу запіканку приблизно на сорок п'ять хвилин.
Готового блюда даємо охолонути і подаємо з рубаною зеленню. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків і баклажанів з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Овочі промиваємо, просушуємо і нарізаємо кружечками як можна тонше, часник дрібно рубаємо.
Баклажани посипаємо сіллю на п'ятнадцять хвилин, промиваємо водою і знову обсушуємо. У змащену рослинним рафінованим маслом форму викладаємо спочатку половину баклажанів, посипаємо приправою, сіллю і часником і змащуємо майонезом, потім помідори, зверху кабачки, знову солимо і приправляємо хмелі-сунелі з майонезом, повторюємо шари аналогічним чином ще раз, завершуємо помідорами і змащуємо їх майонезом. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо шістдесят хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця, посипаємо зверху натертим сиром.
Подаємо теплу запіканку, посипавши зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з кабачків з фаршем
Рекомендуємо вам приготувати запіканку з кабачків з фаршем. Смачна варіація на тему поєднання овочів з фаршем. Вона готується неймовірно просто і
Кабачки в духовці з помідорами і сиром
Кабачки – дивовижний овоч, ніжний і соковитий, що дозволяє приготувати сотні смачних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати кабачки
Кабачки в духовці з сиром
Кабачки, запечені в духовці з сиром, можуть підкорити серце навіть самого бувалого гурмана, якщо правильно підібрати рецепт і не прогадати з соусом.
Кабачки з часником
Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і
Запіканка з кабачків
Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
Смачна запіканка з баклажанів
Запіканка - смачне і цікаве блюдо, яке обожнюють багато. Вони можуть бути м'ясними, рибними, овочевими і т. д. І сьогодні мова піде про чудовою