Кабачки в духовці з помідорами і сиром
Кабачки, приготовлені в духовці в поєднанні з помідорами і сиром, менш калорійні, ніж смажені на сковороді. Це прекрасне блюдо, яке напевно припаде до смаку любителям овочевих запіканок і закусок.
Інгредієнти:
кабачки невеликі – 3 шт.;
помідори по діаметру схожі з кабачками – 6-7 шт.;
яйця – 3 шт.;
сметана – 300 г;
часник – 2 зубчики;
твердий сир – 120 г;
рослинна олія – 15 мл;
сушений базилік, орегано, чебрець;
сіль;
чорний мелений перець.
Приготування
Промиті і просушені кабачки і помідори нарізаємо кружечками завтовшки п'ять міліметрів. Кружечки кабачків посипаємо сіллю, перцем, сушеними травами, дрібно нарубаним часником і гарненько перемішуємо.
Тепер у змащену маслом форму для запікання викладаємо під кутом кабачки з помідорами, чергуючи кружечки, і щедро змащуємо зверху сметаною. Яйця збиваємо з двома столовими ложками сметани, сіллю і перцем за смаком і заливаємо отриманою сумішшю кабачки з помідорами. Нагріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї нашу запіканку на сорок хвилин. За десять хвилин до кінця приготування посипаємо зверху натертим твердим сиром.
Подаємо теплу запіканку з кабачків і помідорів із сиром, присипавши при бажанні зеленню. Блюдо зберігає прекрасний смак і в охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
кабачки невеликого розміру – 2 шт.;
помідори – 3-4 шт.;
сметана – 200 г;
часник – 4 зубчики;
твердий сир – 200 г;
рослинна олія – 15 мл;
свіжа зелень кропу і петрушки – 1 пучок;
сіль;
чорний мелений перець.
Приготування
Промиті кабачки нарізаємо рівними кружечками товщиною один сантиметр, укладаємо в будь-який посуд, пересипаємо сіллю, придавлюємо тарілкою і поміщаємо на неї що-небудь важке на п'ятнадцять хвилин. Таким чином, вийде зайва рідина.
Тим часом змішуємо сметану з тертим сиром, видавленим часником і досить дрібно нарубаної зеленню, солимо і перчимо за смаком. Помідори промиваємо, обсушуємо й ріжемо кружальцями. Діаметр помідор повинен бути приблизно такою ж, як і у кабачків.
Тепер розкладаємо на змащений маслом деко або форму кружечки кабачків одним шаром. На кожен кружечок кабачка покласти шматочок помідора і ложкою накладаємо приготовану нами раніше суміш сиру, сметани та зелені. У підсумку отримуємо порційні, закусочні, кабачкові «тортики». Відправляємо деко в духовку, нагріту до 220 градусів на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Готову закуску охолоджуємо і подаємо до столу.
Кабачки, запечені з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і просушені кабачки і помідори нарізаємо кружечками завтовшки п'ять міліметрів. Кружечки кабачків посипаємо сіллю, перцем, сушеними травами, дрібно нарубаним часником і гарненько перемішуємо.
Тепер у змащену маслом форму для запікання викладаємо під кутом кабачки з помідорами, чергуючи кружечки, і щедро змащуємо зверху сметаною. Яйця збиваємо з двома столовими ложками сметани, сіллю і перцем за смаком і заливаємо отриманою сумішшю кабачки з помідорами. Нагріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї нашу запіканку на сорок хвилин. За десять хвилин до кінця приготування посипаємо зверху натертим твердим сиром.
Подаємо теплу запіканку з кабачків і помідорів із сиром, присипавши при бажанні зеленню. Блюдо зберігає прекрасний смак і в охолодженому вигляді.
Закуска з кабачків з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Промиті кабачки нарізаємо рівними кружечками товщиною один сантиметр, укладаємо в будь-який посуд, пересипаємо сіллю, придавлюємо тарілкою і поміщаємо на неї що-небудь важке на п'ятнадцять хвилин. Таким чином, вийде зайва рідина.
Тим часом змішуємо сметану з тертим сиром, видавленим часником і досить дрібно нарубаної зеленню, солимо і перчимо за смаком. Помідори промиваємо, обсушуємо й ріжемо кружальцями. Діаметр помідор повинен бути приблизно такою ж, як і у кабачків.
Тепер розкладаємо на змащений маслом деко або форму кружечки кабачків одним шаром. На кожен кружечок кабачка покласти шматочок помідора і ложкою накладаємо приготовану нами раніше суміш сиру, сметани та зелені. У підсумку отримуємо порційні, закусочні, кабачкові «тортики». Відправляємо деко в духовку, нагріту до 220 градусів на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Готову закуску охолоджуємо і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з кабачків з сиром
Це повноцінне, самостійне, досить ситне блюдо, до того ж - смачне і ароматне. Запіканка з кабачків з сиром виглядає дуже красиво і апетитно. Так само
Кабачки в духовці з сиром
Кабачки, запечені в духовці з сиром, можуть підкорити серце навіть самого бувалого гурмана, якщо правильно підібрати рецепт і не прогадати з соусом.
Кабачки, смажені з часником і помідорами
З появою перших молоденьких кабачків, вони так і просяться, щоб їх засмажили з помідорами і подали з часниковим соусом. Ці надзвичайно смачні та
Кабачки смажені з часником
Смажені кабачки з часником - смачне і просте блюдо. Приготувати їх можна і як основна страва, і як закуску, для бутербродів або як гарнір до м'ясних
Кабачки з сиром і часником
Вам обов'язково сподобається цей рецепт приготування кабачків з сиром і часником, так як кабачки виходять соковитими і гострими, з сирним присмаком.
Кабачки з помідорами і сиром
Кабачки є універсальними і корисними овочами, з яких можна створити безліч смачних страв. Вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Розглянемо