Вернуться назад Распечатать

Кабачки в духовці з помідорами і сиром

Кабачки в духовці з помідорами і сиром
Кабачки, приготовлені в духовці в поєднанні з помідорами і сиром, менш калорійні, ніж смажені на сковороді. Це прекрасне блюдо, яке напевно припаде до смаку любителям овочевих запіканок і закусок.

Кабачки, запечені з помідорами і сиром


Інгредієнти:

  • кабачки невеликі – 3 шт.;

  • помідори по діаметру схожі з кабачками – 6-7 шт.;

  • яйця – 3 шт.;

  • сметана – 300 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • твердий сир – 120 г;

  • рослинна олія – 15 мл;

  • сушений базилік, орегано, чебрець;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Промиті і просушені кабачки і помідори нарізаємо кружечками завтовшки п'ять міліметрів. Кружечки кабачків посипаємо сіллю, перцем, сушеними травами, дрібно нарубаним часником і гарненько перемішуємо.
    Тепер у змащену маслом форму для запікання викладаємо під кутом кабачки з помідорами, чергуючи кружечки, і щедро змащуємо зверху сметаною. Яйця збиваємо з двома столовими ложками сметани, сіллю і перцем за смаком і заливаємо отриманою сумішшю кабачки з помідорами. Нагріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї нашу запіканку на сорок хвилин. За десять хвилин до кінця приготування посипаємо зверху натертим твердим сиром.
    Подаємо теплу запіканку з кабачків і помідорів із сиром, присипавши при бажанні зеленню. Блюдо зберігає прекрасний смак і в охолодженому вигляді.

    Закуска з кабачків з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • кабачки невеликого розміру – 2 шт.;

  • помідори – 3-4 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • твердий сир – 200 г;

  • рослинна олія – 15 мл;

  • свіжа зелень кропу і петрушки – 1 пучок;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Промиті кабачки нарізаємо рівними кружечками товщиною один сантиметр, укладаємо в будь-який посуд, пересипаємо сіллю, придавлюємо тарілкою і поміщаємо на неї що-небудь важке на п'ятнадцять хвилин. Таким чином, вийде зайва рідина.
    Тим часом змішуємо сметану з тертим сиром, видавленим часником і досить дрібно нарубаної зеленню, солимо і перчимо за смаком.
    Кабачки в духовці з помідорами і сиром
    Помідори промиваємо, обсушуємо й ріжемо кружальцями. Діаметр помідор повинен бути приблизно такою ж, як і у кабачків.
    Тепер розкладаємо на змащений маслом деко або форму кружечки кабачків одним шаром. На кожен кружечок кабачка покласти шматочок помідора і ложкою накладаємо приготовану нами раніше суміш сиру, сметани та зелені. У підсумку отримуємо порційні, закусочні, кабачкові «тортики». Відправляємо деко в духовку, нагріту до 220 градусів на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
    Готову закуску охолоджуємо і подаємо до столу.