Смачна запіканка з баклажанів

Запіканка з баклажанів з м'ясним фаршем, помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо баклажани кружечками завтовшки близько 04-08 см і покласти в миску з холодною водою хвилин на 20-30 щоб видалити отруту соланін. Якщо ви кидаєте палити, можна скоротити вимочування до 10-15 хвилин (містяться в баклажанах речовини, деяким чином, замінюють нікотин).
Поки баклажани вимочуються, займемося фаршем. Очистимо й дрібно наріжемо лук. Спассеруем його в сковороді на олії до легкої прозорості. Додамо м'ясний фарш і, активно маніпулюючи лопаткою, будемо обсмажувати все разом до зміни кольору фаршу (близько 5 хвилин). В ході процесу додамо сухі мелені спеції.
Повернемося до нарізаних баклажанів. Промиваємо їх і викладаємо на серветку, щоб видалити залишки води. Обвалюємо в борошні й обсмажуємо в окремій сковороді з обох боків до золотисто-коричневого відтінку. Скидаємо обсмажені баклажани на серветку для видалення надлишків олії.
До цього моменту фарш досить охолов, додаємо в нього яйця і перемішуємо. Нарізаємо помідори тонкими скибочками і натираємо сир.
Змащуємо маслом форму (втім, це необов'язково) і викладаємо половину обсмажених баклажанів, а наступним шаром половину м'ясного фаршу. Далі - знову шар баклажанів, посипаємо тертим сиром, використовуючи половину. Потім знову шар фаршу, а зверху - скибочки помідорів.
Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 180 градусів С протягом 20-25 хвилин. Посипаємо рештою тертого сиру і оформляємо зеленню. Подаємо з легким столовим вином і коржами або лавашем.
Якщо ви бажаєте зробити блюдо пісним, можна обійтися без м'яса і яєць, і приготувати запіканку з баклажанів і кабачків - таке смакове поєднання буде цілком гармонійним. Можна готувати з сиром або без - як забажаєте (пост і вегетаріанство буває різних толків).
Список інгредієнтів буде виглядати приблизно так само, як для першого рецепта (див. вище), крім м'ясний фарш і яйця. Кабачків потрібно приблизно стільки ж, скільки баклажанів (по вазі).
Запіканка з баклажанів і кабачків
Приготування
Діємо, приблизно дотримуючись першому рецепту. Якщо кабачки не дуже молоді, їх можна попередньо очистити. Нарізаємо їх, як і баклажани - тонкими кружечками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо. Приправляємо продавлений часником і скроплюємо соком

Список інгредієнтів можна включити і молода картопля. Його потрібно відварити до напівготовності, потім нарізати тонкими скибочками і викладати окремими шарами, так само як і інші компоненти запіканки.
Слід зауважити, що овочеві запіканки, в яких одним з основних інгредієнтів є баклажани, не тільки смачні і вишукані, але й корисні страви (зрозуміло, якщо ви не пережариваете).
Рекомендуємо добрі рецепти

Запіканка з баклажанів
Універсальність баклажанної запіканки врятувала не одну господиню. Це просте блюдо готується за 30-40 хвилин, при цьому відмінно насичує і

Баклажани з часником
Баклажани з часником - відмінна закуска, що подається на стіл частіше в літній час, оскільки готується з свіжих овочів. Якщо ви хочете набратися

Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї

Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про

Баклажани в клярі
З баклажанів можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні ми вам розповімо, як приготувати смачну закуску - баклажани в клярі. Читаємо наші поради

Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути