Баклажани в клярі
З таких цікавих плодів як баклажани можна готувати різні страви самими різними способами, наприклад, їх можна смажити у фритюрі. Кляр (якщо хто не пам'ятає або не знає) - це таке рідке тісто, в яке занурюють основний продукт перед обсмажуванням. Завдяки такому способу приготування те, що обсмажуємо, виходить більш ситним і більш соковитим (оскільки кляр при обсмажуванні створює як би кокон, що перешкоджає виділенню соків основного продукту).
Розповімо, як можна приготувати баклажани в клярі. Відомо безліч варіантів рецептів кляру, до його складу незмінно входять яйця і борошно, іноді молоко (або інші рідкі молочні продукти, або пиво) і деякі інші інгредієнти, а саме: сухі мелені спеції, різні соуси і смакові добавки, які, власне, і визначають смак кляру і всього страви.
Важливий момент. Нарізані тим чи іншим способом баклажани перед подальшим приготуванням все ж краще вимочувати в холодній воді хоча б протягом 5 хвилин (а краще 20), щоб вийшли деякі отруйні речовини. Втім, якщо ви кидаєте палити, ви можете скоротити час вимочування або взагалі не вимочувати, тільки треба пам'ятати, що невимоченние баклажани не варто їсти у великих кількостях.
Інгредієнти:
баклажани середнього розміру - 1-2 шт.;
яйце куряче - 1-2 шт.;
борошно пшеничне - 1-2 ст. ложок;
молоко (або рідкий несолодкий йогурт, кефір або пиво, газована вода) - близько 1-2 ст. ложок;
сухі мелені спеції (гострий червоний перець мелений або паприка, тертий мускатний горіх, коріандр);
масло рослинне для обсмажування;
тертий сир твердий;
зелень свіжа різна для подачі.
Приготування
Баклажани нарізаємо плоскими скибочками вздовж і покласти в миску з холодною водою хвилин на 5-10 потім воду зливаємо і відкидаємо на друшляк або сито, а потім скидаємо на серветку.
Готуємо кляр: змішуємо борошно з яйцями, додаємо молоко і мелені спеції, збиваємо виделкою або вінчиком або міксером на малих обертах. Грудочок бути не повинно (якщо вони все ж залишилися, процідіть кляр через ситечко). Кляр не повинен бути занадто густим або, навпаки, рідким.
Розігріваємо олію в сковороді, занурюємо скибочки баклажанів в кляр, потім витягаємо і обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до красивого золотистого відтінку. Можна зменшити вогонь і потримати на сковороді ще кілька хвилин (3-5), прикривши кришкою.
Готові смажені в клярі баклажани викладаємо на блюдо і присипаємо тертим сиром. Сир трохи розплавиться, оформляємо страву зеленню і можна подавати до столу. Можна подавати як самостійне блюдо або з м'ясними, а також рибними стравами.
Можна не посипати смажені в клярі баклажани сиром, а подати їх з протертими помідорами і часником. Для цього червоні стиглі помідори бланшируем окропом, знімаємо шкірку і дрібно рубаємо ножем, після чого додаємо продавлений часник.
Щоб приготувати баклажани в клярі по-китайськи (точніше сказати, в китайському стилі), використовуємо характерні для паназіатської кухні продукти.
Інгредієнти:
баклажани - 1-2 шт.;
яйце куряче або качине - 1-2 шт.;
борошно (рисова, гречана або пшеничне або крохмаль рисовий, кукурузний) - 1-2 ст. ложки;
соєвий соус;
гострий червоний перець мелений;
сухі мелені спеції (імбир, коріандр, тертий мускатний горіх і ін);
олія кунжутна для обсмажування (або в суміші з тваринними жирами: свинячим, курячим, качиним, гусячим);
зелень свіжа різна для оформлення.
Приготування
Нарізаємо баклажани тонкими широкими пластинами вздовж і замочуємо на 5 хвилин у підсоленій воді, після воду зливаємо і викладаємо пластини на серветку.
Для кляру змішуємо яйця з борошном (або крохмалем) і додаємо трохи соєвого соусу . Приправляємо спеціями і збиваємо виделкою або вінчиком до зникнення грудочок.
Добре розігріваємо масло або жир на сковороді. Занурюємо пластинки баклажанів в кляр і обсмажуємо на сильному вогні до золотисто-коричневого відтінку. Викладаємо на блюдо і поливають часниковим соусом (рисовий або натуральний фруктовий оцет або сік лимона + продавлений часник). Оформляємо зеленню. Подаємо з рисом або локшиною та іншими стравами.
Розповімо, як можна приготувати баклажани в клярі. Відомо безліч варіантів рецептів кляру, до його складу незмінно входять яйця і борошно, іноді молоко (або інші рідкі молочні продукти, або пиво) і деякі інші інгредієнти, а саме: сухі мелені спеції, різні соуси і смакові добавки, які, власне, і визначають смак кляру і всього страви.
Важливий момент. Нарізані тим чи іншим способом баклажани перед подальшим приготуванням все ж краще вимочувати в холодній воді хоча б протягом 5 хвилин (а краще 20), щоб вийшли деякі отруйні речовини. Втім, якщо ви кидаєте палити, ви можете скоротити час вимочування або взагалі не вимочувати, тільки треба пам'ятати, що невимоченние баклажани не варто їсти у великих кількостях.
Рецепт баклажани, смажені в клярі з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо плоскими скибочками вздовж і покласти в миску з холодною водою хвилин на 5-10 потім воду зливаємо і відкидаємо на друшляк або сито, а потім скидаємо на серветку.
Готуємо кляр: змішуємо борошно з яйцями, додаємо молоко і мелені спеції, збиваємо виделкою або вінчиком або міксером на малих обертах. Грудочок бути не повинно (якщо вони все ж залишилися, процідіть кляр через ситечко). Кляр не повинен бути занадто густим або, навпаки, рідким.
Розігріваємо олію в сковороді, занурюємо скибочки баклажанів в кляр, потім витягаємо і обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до красивого золотистого відтінку. Можна зменшити вогонь і потримати на сковороді ще кілька хвилин (3-5), прикривши кришкою.
Готові смажені в клярі баклажани викладаємо на блюдо і присипаємо тертим сиром. Сир трохи розплавиться, оформляємо страву зеленню і можна подавати до столу. Можна подавати як самостійне блюдо або з м'ясними, а також рибними стравами.
Можна не посипати смажені в клярі баклажани сиром, а подати їх з протертими помідорами і часником. Для цього червоні стиглі помідори бланшируем окропом, знімаємо шкірку і дрібно рубаємо ножем, після чого додаємо продавлений часник.
Щоб приготувати баклажани в клярі по-китайськи (точніше сказати, в китайському стилі), використовуємо характерні для паназіатської кухні продукти.
Баклажани в клярі по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо баклажани тонкими широкими пластинами вздовж і замочуємо на 5 хвилин у підсоленій воді, після воду зливаємо і викладаємо пластини на серветку.
Для кляру змішуємо яйця з борошном (або крохмалем) і додаємо трохи соєвого соусу . Приправляємо спеціями і збиваємо виделкою або вінчиком до зникнення грудочок.
Добре розігріваємо масло або жир на сковороді. Занурюємо пластинки баклажанів в кляр і обсмажуємо на сильному вогні до золотисто-коричневого відтінку. Викладаємо на блюдо і поливають часниковим соусом (рисовий або натуральний фруктовий оцет або сік лимона + продавлений часник). Оформляємо зеленню. Подаємо з рисом або локшиною та іншими стравами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тілапія в клярі
Тілапія - досить популярна і доступна в продажу риба. Багато люблять її за смачне і ніжне біле м'ясо. Способів приготування тілапії величезна безліч.
Овочі в клярі
Овочі - відмінна закуска до будь-якої страви, особливо коли вони смачно і красиво подано. Якщо у вас намічається якесь торжество, а ви ніяк не можете
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Картопля з баклажанами
Картопля з баклажанами чудово поєднується. Взявши за основу ці два інгредієнти, можна створити багато цікавих і оригінальних страв. Давайте
Сир в клярі
Сир, смажений в клярі - це чудова закуска для святкового столу і відмінна заміна традиційних бутербродів з сиром. Давайте розглянемо кілька рецептів
Баклажани по-китайськи
Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.