Мусака з баклажанами

Рецепт «Мусака з баклажанами»
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
З баклажана зрізаємо кінчики і очищаємо його від шкірки. Баклажан ставимо вертикально і нарізаємо вздовж тонкими скибочками. Таким же чином нарізаємо і цукіні. Якщо кабачки молоденькі, то шкірку можна не зрізати. Картопля також ріжемо тоненькими скибочками. У великій сковороді розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо на ньому картоплю з обох сторін протягом 10 хвилин, потім виймаємо його, відкидаємо на друшляк, щоб стік зайвий жир, а в цьому ж маслі обсмажуємо цукіні і баклажани.
Тепер приступаємо до формування мусака по-грецьки з баклажанами: скибочки картоплі, солимо і перчимо за смаком, тертий на крупній тертці сир, шар фаршу. Потім скибочки баклажанів, які також посипаємо перцем і сіллю, сир, цукіні, знову солимо і перчимо, сир і потім залишився м'ясний фарш. Вимиті помідори нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо одним шаром поверх фаршу, посипаємо їх тертим сиром.
Тепер готуємо соус: у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, поступово додаємо борошно, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Вливаємо молоко, сіль і перець додаємо за смаком, потім вводимо збиті яйця, все це час не припиняємо заважати соус, в кінці додаємо тертий мускатний горіх. Отриманою масою заливаємо мусаку з баклажанами і картоплею. У духовці, нагрітій до 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка.
Мусака з баклажанами в мультиварці
Інгредієнти:
Для соусу «Бешамель»:
Приготування
Баклажани нарізаємо скибочками товщиною близько 8-10 мм, посипаємо їх сіллю і залишаємо хвилин на 15 щоб пішла гіркота. Потім промиваємо їх і обсушуємо. Помідори нарізаємо кубиками. В мультиварці вибираємо режим «Випічка», вливаємо столову ложку олії, викладаємо поросяти, ягняти цибулю і часник і обсмажуємо до прозорості цибулі, потім викладаємо фарш і, помішуючи, обсмажуємо, поки м'ясо не змінить колір. Додаємо помідори, солимо і перчимо за смаком. Продовжуємо обсмажувати, поки не випарується вся рідина. Тепер фарш з овочами і м'ясом викладаємо в тарілку і займаємося приготуванням соусу «Бешамель» .
Включаємо в мультиварці режим «Гасіння», викладаємо в чашу вершкове масло, коли воно розтане, вводимо борошно, постійно помішуючи. Потім тоненькою цівкою вливаємо молоко, продовжуючи заважати.

Рекомендуємо добрі рецепти

Баклажани з м'ясом - рецепти
Баклажани з м'ясом - чудова закуска, яку в залежності від подачі можна подати і на повсякденний вечерю, і на святкове торжество. Розглянемо кілька

Запіканка з баклажанів
Універсальність баклажанної запіканки врятувала не одну господиню. Це просте блюдо готується за 30-40 хвилин, при цьому відмінно насичує і

Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно

Свинячі рулетики з баклажанів
Свинячі рулетики з баклажанів - чудова оригінальна закуска до свята, яка неодмінно сподобається вашим гостям. А приготувати її не складе великої

Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про

Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають