Вернуться назад Распечатать

Запіканка з кабачків з сиром

Запіканка з кабачків з сиром
Одним з продуктів, які часто використовують для приготування запіканки є кабачок, овоч з досить соковитою і ніжною м'якоттю. Рецептів запіканки з кабачків з сиром безліч, з якого можна легко вибрати найбільш відповідний вашим смаковим уподобанням. Крім того, замінивши один інгредієнт іншим у вже відомому рецепті або додавши інші спеції, можна відкрити нові нотки смаку та отримати новий рецепт приготування.
Для різноманітності смаку в запіканку з кабачків можна додавати інші овочі, наприклад, картоплю, моркву, цибулю, зелень, або м'ясний фарш, а також будь-який твердий або плавлений сир.

Рецепт кабачкової запіканки з сиром


Інгредієнти:

  • кабачки – 700 г;

  • сметана – 230 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • твердий сир – 120 г;

  • базилік – кілька гілочок;

  • часник – 1 зубчик;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • сіль;

  • рубана зелень.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо заливку. Для цього розтираємо рубаний базилік з часником і змішуємо зі сметаною, збитим яйцем і сіллю.
    Промиті і очищені кабачки нарізаємо на полукружки і витримуємо на пару три-чотири хвилини і викладаємо на дно змащеної маслом форми. Зверху посипаємо натертим на тертці сиром і вливаємо заливку. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо туди нашу запіканку приблизно на сорок п'ять хвилин.
    Готового блюда даємо охолонути і подаємо з рубаною зеленню. Приємного апетиту!

    Запіканка з кабачків і баклажанів з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;

  • баклажани – 1 шт.;

  • свіжі помідори – 4 шт.;

  • часник – 7 зубчиків;

  • пікантний сир твердий – 160 г;

  • приправа хмелі-сунелі;

  • майонез;

  • рослинна олія;

  • сіль, рубана зелень.


  • Приготування
    Запіканка з кабачків з сиром

    Овочі промиваємо, просушуємо і нарізаємо кружечками як можна тонше, часник дрібно рубаємо.
    Баклажани посипаємо сіллю на п'ятнадцять хвилин, промиваємо водою і знову обсушуємо. У змащену рослинним рафінованим маслом форму викладаємо спочатку половину баклажанів, посипаємо приправою, сіллю і часником і змащуємо майонезом, потім помідори, зверху кабачки, знову солимо і приправляємо хмелі-сунелі з майонезом, повторюємо шари аналогічним чином ще раз, завершуємо помідорами і змащуємо їх майонезом. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо шістдесят хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця, посипаємо зверху натертим сиром.
    Подаємо теплу запіканку, посипавши зеленню.