Одним з продуктів, які часто використовують для приготування запіканки є кабачок, овоч з досить соковитою і ніжною м'якоттю. Рецептів запіканки з кабачків з сиром безліч, з якого можна легко вибрати найбільш відповідний вашим смаковим уподобанням. Крім того, замінивши один інгредієнт іншим у вже відомому рецепті або додавши інші спеції, можна відкрити нові нотки смаку та отримати новий рецепт приготування.
Для різноманітності смаку в запіканку з кабачків можна додавати інші овочі, наприклад, картоплю, моркву, цибулю, зелень, або м'ясний фарш, а також будь-який твердий або плавлений сир.
Рецепт кабачкової запіканки з сиром
Інгредієнти: кабачки – 700 г; сметана – 230 г; яйця – 2 шт.; твердий сир – 120 г; базилік – кілька гілочок; часник – 1 зубчик; рослинне масло – 20 мл; сіль; рубана зелень. Приготування Першим ділом приготуємо заливку. Для цього розтираємо рубаний базилік з часником і змішуємо зі сметаною, збитим яйцем і сіллю.
Промиті і очищені кабачки нарізаємо на полукружки і витримуємо на пару три-чотири хвилини і викладаємо на дно змащеної маслом форми. Зверху посипаємо натертим на тертці сиром і вливаємо заливку. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо туди нашу запіканку приблизно на сорок п'ять хвилин.
Готового блюда даємо охолонути і подаємо з рубаною зеленню. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків і баклажанів з помідорами і сиром
Інгредієнти: кабачки – 2 шт.; баклажани – 1 шт.; свіжі помідори – 4 шт.; часник – 7 зубчиків; пікантний сир твердий – 160 г; приправа хмелі-сунелі; майонез; рослинна олія; сіль, рубана зелень. Приготування Овочі промиваємо, просушуємо і нарізаємо кружечками як можна тонше, часник дрібно рубаємо.
Баклажани посипаємо сіллю на п'ятнадцять хвилин, промиваємо водою і знову обсушуємо. У змащену рослинним рафінованим маслом форму викладаємо спочатку половину баклажанів, посипаємо приправою, сіллю і часником і змащуємо майонезом, потім помідори, зверху кабачки, знову солимо і приправляємо хмелі-сунелі з майонезом, повторюємо шари аналогічним чином ще раз, завершуємо помідорами і змащуємо їх майонезом. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо шістдесят хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця, посипаємо зверху натертим сиром.
Подаємо теплу запіканку, посипавши зеленню.