Кабачок – чудовий овоч, з якого можна зробити різні цікаві та корисні страви. Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати смачну запіканку з кабачків в духовці.
Запіканка з кабачків з печерицями в духовці
Інгредієнти: печериці свіжі – 200 г; сир – 100 г; яйце – 2 шт.; кабачок – 1 шт.; морква – 1 шт.; рис – 05 склянки; молоко – 05 склянки; спеції. Приготування Рис відварюємо до розсипчастого стану. Кабачок розрізаємо уздовж, шаткуємо тонкими пластинками і обсмажуємо в маслечко з усіх боків. Окремо пасеруємо терту моркву і гриби, нарізану скибочками. Сир натираємо і перемішуємо з рисом. Форму промазуємо маслом, викладаємо на дно кабачки, потім трохи рису, овочеву обжарку і залишився рис. Яйця збиваємо з холодним молоком і підсолюємо за смаком. Заливаємо цією сумішшю запіканку і відправляємо на 20 хвилин в добре прогріту духовку.
Рецепт запіканки з кабачків в духовці
Інгредієнти: кабачок – 2 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; цибулина – 2 шт.; свіжа зелень – за смаком; сметана нежирна – 3 ст. ложки; яйце – 2 шт.; борошно – 05 склянки; паприка, куркума, базилік – за смаком; бринза – 100 г; спеції. Приготування З кабачків зрізаємо шкірку і рубаємо їх тоненькими скибочками. Цибулю чистимо і шаткуємо дрібними кубиками. Яйця розтираємо зі сметаною і вливаємо олію. Потім всипаємо борошно, додаємо спеції, натираємо бринзу і все перемішуємо. Далі вводимо в тісто цибулю і кабачки. Форму для запікання промазуємо маслом, викладаємо овочеву масу і розрівнюємо. Відправляємо запіканку в гарячу духовку на 35 хвилин.
Запіканка з фаршем і кабачками в духовці
Інгредієнти: фарш курячий – 400 р; кабачки молоді – 15 кг; помідори – 6 шт.; цибулина – 3 шт.; томатна натуральна паста – 2 ст. ложки; яйце – 3 шт.; сир – 100 г; сметана – 150 мл Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо кубиками, пасеруємо на сковороді і додаємо фарш. Приправляємо спеціями за смаком і вводимо пасту. Кабачки промиваємо, обсушуємо, шаткуємо на крупній тертці і підсолюємо. Помідори нарізаємо кружечками, а яйця збиваємо зі сметаною. Форму промазуємо маслом, викладаємо трохи тертих кабачків, потім фарш і знову кабачки. Далі розкладаємо помідори і заливаємо сметанним соусом. Посипаємо запіканку тертим сиром і випікаємо 30 хвилин.
Запіканка з кабачків і картоплі в духовці
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; картопля – 3 шт.; помідори – 3 шт.; сир – 100 р. Для соусу:
молоко – 200 мл; масло вершкове – 50 г; борошно – 1 ст. ложка; яйце – 1 шт.; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в ковшичке, вводимо борошно і гарненько розмішуємо. Потім вливаємо молоко, підсолюємо і доводимо суміш до загустіння, помішуючи. Знімаємо посуд з плити і залишаємо соус остигати. Кабачок обполіскуємо і нарізаємо кружечками. Томати та картопля обробляємо і шаткуємо точно також. Далі, підготовлені овочі викладаємо у форму для запікання шарами. В охолоджений соус вводимо збите яйце, додаємо подрібнений часник і заливаємо цією сумішшю кружечки овочів. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо запіканку в духовку.
Запіканка з тертих кабачків в духовці
Інгредієнти: кабачки – 1 кг; яйце – 5 шт.; майонез – 200 мл; сметана – 200 мл; борошно – 5 ст. ложок; спеції. Приготування Молоді кабачки промиваємо і шаткуємо за допомогою терки. Додаємо сметану, яйця, майонез, приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо. Потім вводимо борошно і перекладаємо отримане тісто у форму для випічки. Відправляємо блюдо в духовку і засікаємо 50 хвилин, виставивши температуру на 150 градусів. Готовність перевіряємо шпажкою і подаємо смачну запіканку з кабачків в духовці до столу.