Вернуться назад Распечатать

Солодкий соус чилі

Солодкий соус чилі
Погодьтеся, який би чудовий і дорогий соус ви не купили, він все одно не буде краще того, що ви приготуєте в домашніх умовах. Тому сьогодні, ми пропонуємо приготувати солодкий і пікантно обпалюючий соус чилі, а як його правильно зробити, ви дізнаєтеся з наших рецептів.

Солодкий тайський соус чилі – рецепт


Інгредієнти:

  • червоний перець чилі – 5 шт.;

  • питна вода – 220 мл;

  • солодке рисове вино – 70 мл;

  • цукровий пісок – 140 г;

  • часник – 3 зубки;

  • кукурудзяний крохмаль – 15 ст. ложки;

  • кухонна сіль – 15 ч. ложки.


  • Приготування
    У щільних м'ясистих перців чилі зрізаємо плодоніжки, а всю іншу частину плодів (можна навіть з насінням) викладаємо в глибоку чашу блендера. Очищаємо зубки молодого часнику і розміщуємо їх в блендер. Включаємо електроприлад і подрібнюємо ці пекучі овочі до однорідної кашки.
    У великий ківш або каструлю вливаємо половину питної води, солодке рисове вино і перекладаємо сюди ту кашку, яку ми отримали в блендері. Виставляємо цю ємність на вогонь і після того, як її вміст закипить проварюємо все протягом 4 хвилин. У решти питній воді розчиняємо кукурудзяний крохмаль і вливаємо його в кухлик з соусом. Тепер вводимо сюди сіль і дрібний цукровий пісок, а після цього продовжуємо наш соус варити ще близько 5 хвилин. Потім відставляємо його з вогню і перед тим, як почати його дегустацію охолоджуємо до кімнатної температури.

    Кисло-солодкий соус чилі для курки – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • перець (чилі) – 500 г;

  • часник – 200 г;

  • корінь імбиру – 1 шт.;

  • крохмаль (кукурудзяний) – 5 ст. ложок;

  • чиста вода – 350 мл;

  • дрібний цукор – 400 г;

  • рисовий оцет – 140 р.


  • Приготування
    Очищаємо (у рукавичках) перець чилі від всіх плодоніжок і внутрішніх насіння. Чистимо імбирний корінь і зубки часнику. Далі всі підготовлені інгредієнти прокручуємо через дрібне сито м'ясорубки і, додавши в цю суміш 2/3 частини питної води разом з дрібним цукром отруюємо її на включену плиту. Після того, як соус провариться близько 10 хвилин, що залишилася, 1/3 води повністю розчиняємо крохмаль і вливаємо його в загальну каструлю. Ще через 5 хвилин кипіння соусу, вливаємо в нього рисовий оцет. Після цього проварюємо вміст каструлі пару хвилин, знімаємо її з конфорки і розливаємо соус чилі правильно підготовленим до подальшої консервації скляним банкам, а після герметично укупориваем їх.