У хазяєчок в наявності є багато цікавих рецептів консервації. А ми вам зараз розповімо, як закрити помідори на зиму без стерилізації з базиліком.
Мариновані помідори з базиліком на зиму
Інгредієнти: стиглі тугі помідори – 2 кг; зубчики часнику – 4 шт.; оцет – 50 мл; вода питна – 15 літра; цукор – 170 г; базилік свіжий – 50 г; не йодована сіль – 60 р. Приготування У підготовлені пропарені баночки поміщаємо зубчики часнику, вимиті помідори і гілочки базиліка. Тепер робимо маринад: закипілу воду сахарим і солимо. Вливаємо його в помідори, даємо 5 хвилин настоятися. Потім його зливаємо, кип'ятимо, вливаємо оцет і знову заливаємо помідори. Відразу ж банки укупориваем і перевертаємо, залишаючи так до охолодження.
Консервовані помідори з базиліком на зиму
Інгредієнти: стиглі помідори; йодована сіль не – 60 г; гілочки базиліка – 3 шт.; цукор – 150 г; очищена вода; кислота лимонна – 5 р. Приготування Гілочки базиліка поміщаємо в банку, далі кладемо помідори, також накриваємо листком базиліка. Все це заливаємо окропом і чверть години даємо настоятися. Після цього воду зливаємо, додаємо в неї сіль, цукор і знову ставимо на плиту. Додаємо лимонну кислоту прямо в банку, заливаємо киплячим маринадом, закатуємо. Ставимо їх денцем вгору, добре вкриваємо і даємо охолонути.
Салат з помідорів і базиліка на зиму
Інгредієнти: сіль – 10 г; оцет – 15 мл; базилік – 1 пучок; цукор – 60 г; помідори стиглі м'ясисті – 1 кг. Приготування Змішуємо сіль з цукром. Базилік подрібнюємо. Помідори нарізаємо часточками. Поміщаємо підготовлені інгредієнти в каструлю (важливо використовувати для цього емальований посуд), додаємо сіль з цукром. Добре розмішуємо. Даємо постояти годинку-дві, щоб помідори пустили сік. Потім даємо масі закипіти. На малому вогні тушкуємо 10 хвилин, потім вливаємо оцет, розмішуємо і розкладаємо по банках. Тут же укупориваем, закутуємо до охолодження і зберігаємо такий салат в холоді.
Помідори черрі з базиліком на зиму
Інгредієнти: помідори черрі – 1 кг; свіжий базилік – 1 пучок; мед рідкий натуральний – 1 ст. ложка; цукор – 25 г; не йодована сіль – 10 г; чорний перець горошком – 4-5 шт.; оцет – 25 мл; часник – 3 зубчики. Приготування Вимиті помідори чилі біля плодоніжки наколюємо зубочисткою. Після цього поміщаємо їх у банку, перекладаючи зубчиками часнику, горошинами перцю, і листочками базиліку. Заливаємо киплячою водою, на чверть години залишаємо. Потім воду зливаємо в каструлю, сахарим її, солимо. Вливаємо оцет вже після закипання, тоді ж додаємо мед і отриманим маринадом заливаємо помідори. Банку відразу укупориваем.