Вернуться назад Распечатать

Помідори з базиліком на зиму без стерилізації

Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
У хазяєчок в наявності є багато цікавих рецептів консервації. А ми вам зараз розповімо, як закрити помідори на зиму без стерилізації з базиліком.

Мариновані помідори з базиліком на зиму


Інгредієнти:

  • стиглі тугі помідори – 2 кг;

  • зубчики часнику – 4 шт.;

  • оцет – 50 мл;

  • вода питна – 15 літра;

  • цукор – 170 г;

  • базилік свіжий – 50 г;

  • не йодована сіль – 60 р.


  • Приготування
    У підготовлені пропарені баночки поміщаємо зубчики часнику, вимиті помідори і гілочки базиліка. Тепер робимо маринад: закипілу воду сахарим і солимо. Вливаємо його в помідори, даємо 5 хвилин настоятися. Потім його зливаємо, кип'ятимо, вливаємо оцет і знову заливаємо помідори. Відразу ж банки укупориваем і перевертаємо, залишаючи так до охолодження.

    Консервовані помідори з базиліком на зиму


    Інгредієнти:

  • стиглі помідори;

  • йодована сіль не – 60 г;

  • гілочки базиліка – 3 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • очищена вода;

  • кислота лимонна – 5 р.


  • Приготування
    Гілочки базиліка поміщаємо в банку, далі кладемо помідори, також накриваємо листком базиліка. Все це заливаємо окропом і чверть години даємо настоятися. Після цього воду зливаємо, додаємо в неї сіль, цукор і знову ставимо на плиту. Додаємо лимонну кислоту прямо в банку, заливаємо киплячим маринадом, закатуємо. Ставимо їх денцем вгору, добре вкриваємо і даємо охолонути.

    Салат з помідорів і базиліка на зиму


    Інгредієнти:

  • сіль – 10 г;

  • оцет – 15 мл;

  • базилік – 1 пучок;

  • цукор – 60 г;

  • помідори стиглі м'ясисті – 1 кг.


  • Приготування
    Змішуємо сіль з цукром. Базилік подрібнюємо. Помідори нарізаємо часточками. Поміщаємо підготовлені інгредієнти в каструлю (важливо використовувати для цього емальований посуд), додаємо сіль з цукром. Добре розмішуємо. Даємо постояти годинку-дві, щоб помідори пустили сік. Потім даємо масі закипіти. На малому вогні тушкуємо 10 хвилин, потім вливаємо оцет, розмішуємо і розкладаємо по банках. Тут же укупориваем, закутуємо до охолодження і зберігаємо такий салат в холоді.

    Помідори черрі з базиліком на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори черрі – 1 кг;

  • свіжий базилік – 1 пучок;

  • мед рідкий натуральний – 1 ст. ложка;

  • цукор – 25 г;

  • не йодована сіль – 10 г;

  • чорний перець горошком – 4-5 шт.;

  • оцет – 25 мл;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Вимиті помідори чилі біля плодоніжки наколюємо зубочисткою. Після цього поміщаємо їх у банку, перекладаючи зубчиками часнику, горошинами перцю, і листочками базиліку. Заливаємо киплячою водою, на чверть години залишаємо. Потім воду зливаємо в каструлю, сахарим її, солимо. Вливаємо оцет вже після закипання, тоді ж додаємо мед і отриманим маринадом заливаємо помідори. Банку відразу укупориваем.