Борщова заправка без буряка на зиму
Не у всіх господинь, обтяжених сім'єю і роботою, є час на приготування складних перших страв. Тому ви можете заздалегідь заготовити борщову заправку на зиму без буряка, зробити яку неймовірно просто. При цьому ваш борщ виявиться по-справжньому неповторним і здивує навіть досвідчених гурманів.
Така борщова заправка без буряка – ідеальна консервація для зайнятих кулінарів, які не мають значними фінансами.
Інгредієнти:
морква – 1 кг;
сіль – 600 г;
зелень кропу – 300 г;
томати – 1 кг;
зелень петрушки – 300 г;
болгарський перець – 1 кг.
Приготування
З томатів видаліть плодоніжки, а з перців – плодоніжки і насіння, після чого наріжте їх невеликими кубиками. Візьміть велику тертку і натріть на ній моркву. Зелень порубаєте якомога дрібніше. Змішайте перець, морква, помідори і зелень і добре перемішайте, потім посоліть. Перекладіть заправку в попередньо простерилізовані банки, закрити капроновими кришками і перенесіть у прохолодне місце.
Хоча багато гурмани люблять консервацію погостріше, це може призвести до серйозних проблем з ШКТ. Тому якщо ви хочете запастися борщовий заправкою без буряка, варто віддати перевагу наступного перевіреного рецепту.
Інгредієнти:
свіжі томати – 1 кг;
сіль і цукор – за смаком;
гіркий перець – 300 г;
імбир – 200 г;
часник – 250 р.
Приготування
Добре промийте томати і гіркий перець. При приготуванні такої борщової заправки з помідор без буряка овочі потрібно обов'язково очистити від насіння і плодоніжок. Наріжте помідори невеликими шматочками (якщо вони маленькі, досить розрізати на половинки). Часник почистіть і виріжте серцевину.
Покладіть помідори і перець в блендер і подрібніть до отримання однорідної маси. Суміш вилийте в каструлю, поставте на сильний вогонь і дочекайтеся закипання, після чого прикрутіть його. Посоліть, засипте цукор і мелений імбир. Зубці часнику подрібніть і також киньте в томатну суміш, яку необхідно проварити приблизно чверть години на слабкому вогні, не забуваючи постійно помішувати.
Готову заправку розлийте по попередньо простерилизованным банкам і закатайте. Коли суміш охолоне, перенесіть банки у прохолодне місце.
Для багатьох господинь борщ без буряка здається ніж-то занадто екзотичним. Однак вам варто спробувати приготувати перше блюдо з такою заправкою, щоб переконатися, що його смакові якості анітрохи не постраждають.
Інгредієнти:
гострий перець – за смаком;
ріпчаста цибуля – 200 г;
оцтова есенція 70% - 2 ч. ложки;
помідори – 1 кг;
цукор – 2 ч. ложки;
сіль – 4 ч. ложки;
капуста – 1 кг;
морква – 300 г;
солодкий перець – 500 р.
Приготування
Згідно з цим рецептом борщової заправки без буряка томати подрібнюємо в м'ясорубці або подрібнюємо в блендері. Перець очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжки і нарізаємо соломкою. Нашаткувати Капусту необхідно як можна дрібніше. Моркву і цибулю нарізаємо невеликими кубиками. Всі овочі, за винятком капусти, змішуємо у великій каструлі і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім знімаємо з'явилася піну, кладемо капусту і знову чекаємо закипання. Проварюємо заправку близько 20 хвилин, безперервно помішуючи. Наприкінці варіння солимо і додаємо цукор, потім залишаємо суміш з плити, вливаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо заправку вже простерилізовані банки, закатуємо і закутуємо до повного охолодження.
Борщова заправка без буряка і капусти
Така борщова заправка без буряка – ідеальна консервація для зайнятих кулінарів, які не мають значними фінансами.
Інгредієнти:
Приготування
З томатів видаліть плодоніжки, а з перців – плодоніжки і насіння, після чого наріжте їх невеликими кубиками. Візьміть велику тертку і натріть на ній моркву. Зелень порубаєте якомога дрібніше. Змішайте перець, морква, помідори і зелень і добре перемішайте, потім посоліть. Перекладіть заправку в попередньо простерилізовані банки, закрити капроновими кришками і перенесіть у прохолодне місце.
Борщова заправка без буряка і оцту
Хоча багато гурмани люблять консервацію погостріше, це може призвести до серйозних проблем з ШКТ. Тому якщо ви хочете запастися борщовий заправкою без буряка, варто віддати перевагу наступного перевіреного рецепту.
Інгредієнти:
Приготування
Добре промийте томати і гіркий перець. При приготуванні такої борщової заправки з помідор без буряка овочі потрібно обов'язково очистити від насіння і плодоніжок. Наріжте помідори невеликими шматочками (якщо вони маленькі, досить розрізати на половинки). Часник почистіть і виріжте серцевину.
Покладіть помідори і перець в блендер і подрібніть до отримання однорідної маси. Суміш вилийте в каструлю, поставте на сильний вогонь і дочекайтеся закипання, після чого прикрутіть його. Посоліть, засипте цукор і мелений імбир. Зубці часнику подрібніть і також киньте в томатну суміш, яку необхідно проварити приблизно чверть години на слабкому вогні, не забуваючи постійно помішувати.
Готову заправку розлийте по попередньо простерилизованным банкам і закатайте. Коли суміш охолоне, перенесіть банки у прохолодне місце.
Борщова заправка з морквою без буряка
Для багатьох господинь борщ без буряка здається ніж-то занадто екзотичним. Однак вам варто спробувати приготувати перше блюдо з такою заправкою, щоб переконатися, що його смакові якості анітрохи не постраждають.
Інгредієнти:
Приготування
Згідно з цим рецептом борщової заправки без буряка томати подрібнюємо в м'ясорубці або подрібнюємо в блендері. Перець очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжки і нарізаємо соломкою. Нашаткувати Капусту необхідно як можна дрібніше. Моркву і цибулю нарізаємо невеликими кубиками. Всі овочі, за винятком капусти, змішуємо у великій каструлі і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім знімаємо з'явилася піну, кладемо капусту і знову чекаємо закипання. Проварюємо заправку близько 20 хвилин, безперервно помішуючи. Наприкінці варіння солимо і додаємо цукор, потім залишаємо суміш з плити, вливаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо заправку вже простерилізовані банки, закатуємо і закутуємо до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка з буряків для борщу на зиму
Досвідчені господині знають, що найсмачніший борщ вариться тільки зі свіжих та якісних продуктів. Тому на зиму вони часто роблять прекрасну
Як приготувати борщову заправку на зиму?
Витративши пару годин влітку на виготовлення борщової заправки і заготовки на зиму, ви економите багато часу на приготування першої страви в холодний
Борщова заправка з капустою на зиму — рецепт
Всілякі консервації значно спрощують життя більшості хазяєчок, особливо така заготівля, як борщова заправка. Далі поділимося найбільш зрозумілими і
Заправка з помідорів на зиму
Така нехитра заготівля помітно полегшить кулінарну життя багатьох зайнятих хазяєчок. Заправка з помідор чудово впорається з приготуванням першого
Заправка для борщу на зиму
Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент