Вернуться назад Распечатать

Борщова заправка без буряка на зиму

Борщова заправка без буряка на зиму
Не у всіх господинь, обтяжених сім'єю і роботою, є час на приготування складних перших страв. Тому ви можете заздалегідь заготовити борщову заправку на зиму без буряка, зробити яку неймовірно просто. При цьому ваш борщ виявиться по-справжньому неповторним і здивує навіть досвідчених гурманів.

Борщова заправка без буряка і капусти


Така борщова заправка без буряка – ідеальна консервація для зайнятих кулінарів, які не мають значними фінансами.
Інгредієнти:

  • морква – 1 кг;

  • сіль – 600 г;

  • зелень кропу – 300 г;

  • томати – 1 кг;

  • зелень петрушки – 300 г;

  • болгарський перець – 1 кг.


  • Приготування
    З томатів видаліть плодоніжки, а з перців – плодоніжки і насіння, після чого наріжте їх невеликими кубиками. Візьміть велику тертку і натріть на ній моркву. Зелень порубаєте якомога дрібніше. Змішайте перець, морква, помідори і зелень і добре перемішайте, потім посоліть. Перекладіть заправку в попередньо простерилізовані банки, закрити капроновими кришками і перенесіть у прохолодне місце.

    Борщова заправка без буряка і оцту


    Хоча багато гурмани люблять консервацію погостріше, це може призвести до серйозних проблем з ШКТ. Тому якщо ви хочете запастися борщовий заправкою без буряка, варто віддати перевагу наступного перевіреного рецепту.
    Інгредієнти:

  • свіжі томати – 1 кг;

  • сіль і цукор – за смаком;

  • гіркий перець – 300 г;

  • імбир – 200 г;

  • часник – 250 р.


  • Приготування
    Добре промийте томати і гіркий перець. При приготуванні такої борщової заправки з помідор без буряка овочі потрібно обов'язково очистити від насіння і плодоніжок. Наріжте помідори невеликими шматочками (якщо вони маленькі, досить розрізати на половинки). Часник почистіть і виріжте серцевину.
    Покладіть помідори і перець в блендер і подрібніть до отримання однорідної маси. Суміш вилийте в каструлю, поставте на сильний вогонь і дочекайтеся закипання, після чого прикрутіть його. Посоліть, засипте цукор і мелений імбир. Зубці часнику подрібніть і також киньте в томатну суміш, яку необхідно проварити приблизно чверть години на слабкому вогні, не забуваючи постійно помішувати.
    Готову заправку розлийте по попередньо простерилизованным банкам і закатайте. Коли суміш охолоне, перенесіть банки у прохолодне місце.

    Борщова заправка з морквою без буряка


    Для багатьох господинь борщ без буряка здається ніж-то занадто екзотичним. Однак вам варто спробувати приготувати перше блюдо з такою заправкою, щоб переконатися, що його смакові якості анітрохи не постраждають.
    Інгредієнти:

  • гострий перець – за смаком;

  • ріпчаста цибуля – 200 г;

  • оцтова есенція 70% - 2 ч. ложки;

  • помідори – 1 кг;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • сіль – 4 ч. ложки;

  • капуста – 1 кг;

  • морква – 300 г;

  • солодкий перець – 500 р.


  • Приготування
    Згідно з цим рецептом борщової заправки без буряка томати подрібнюємо в м'ясорубці або подрібнюємо в блендері. Перець очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжки і нарізаємо соломкою. Нашаткувати Капусту необхідно як можна дрібніше. Моркву і цибулю нарізаємо невеликими кубиками. Всі овочі, за винятком капусти, змішуємо у великій каструлі і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім знімаємо з'явилася піну, кладемо капусту і знову чекаємо закипання. Проварюємо заправку близько 20 хвилин, безперервно помішуючи. Наприкінці варіння солимо і додаємо цукор, потім залишаємо суміш з плити, вливаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо заправку вже простерилізовані банки, закатуємо і закутуємо до повного охолодження.