Не у всіх господинь, обтяжених сім'єю і роботою, є час на приготування складних перших страв. Тому ви можете заздалегідь заготовити борщову заправку на зиму без буряка, зробити яку неймовірно просто. При цьому ваш борщ виявиться по-справжньому неповторним і здивує навіть досвідчених гурманів.
Борщова заправка без буряка і капусти
Така борщова заправка без буряка – ідеальна консервація для зайнятих кулінарів, які не мають значними фінансами.
Інгредієнти: морква – 1 кг; сіль – 600 г; зелень кропу – 300 г; томати – 1 кг; зелень петрушки – 300 г; болгарський перець – 1 кг. Приготування З томатів видаліть плодоніжки, а з перців – плодоніжки і насіння, після чого наріжте їх невеликими кубиками. Візьміть велику тертку і натріть на ній моркву. Зелень порубаєте якомога дрібніше. Змішайте перець, морква, помідори і зелень і добре перемішайте, потім посоліть. Перекладіть заправку в попередньо простерилізовані банки, закрити капроновими кришками і перенесіть у прохолодне місце.
Борщова заправка без буряка і оцту
Хоча багато гурмани люблять консервацію погостріше, це може призвести до серйозних проблем з ШКТ. Тому якщо ви хочете запастися борщовий заправкою без буряка, варто віддати перевагу наступного перевіреного рецепту.
Інгредієнти: свіжі томати – 1 кг; сіль і цукор – за смаком; гіркий перець – 300 г; імбир – 200 г; часник – 250 р. Приготування Добре промийте томати і гіркий перець. При приготуванні такої борщової заправки з помідор без буряка овочі потрібно обов'язково очистити від насіння і плодоніжок. Наріжте помідори невеликими шматочками (якщо вони маленькі, досить розрізати на половинки). Часник почистіть і виріжте серцевину.
Покладіть помідори і перець в блендер і подрібніть до отримання однорідної маси. Суміш вилийте в каструлю, поставте на сильний вогонь і дочекайтеся закипання, після чого прикрутіть його. Посоліть, засипте цукор і мелений імбир. Зубці часнику подрібніть і також киньте в томатну суміш, яку необхідно проварити приблизно чверть години на слабкому вогні, не забуваючи постійно помішувати.
Готову заправку розлийте по попередньо простерилизованным банкам і закатайте. Коли суміш охолоне, перенесіть банки у прохолодне місце.
Борщова заправка з морквою без буряка
Для багатьох господинь борщ без буряка здається ніж-то занадто екзотичним. Однак вам варто спробувати приготувати перше блюдо з такою заправкою, щоб переконатися, що його смакові якості анітрохи не постраждають.
Інгредієнти: гострий перець – за смаком; ріпчаста цибуля – 200 г; оцтова есенція 70% - 2 ч. ложки; помідори – 1 кг; цукор – 2 ч. ложки; сіль – 4 ч. ложки; капуста – 1 кг; морква – 300 г; солодкий перець – 500 р. Приготування Згідно з цим рецептом борщової заправки без буряка томати подрібнюємо в м'ясорубці або подрібнюємо в блендері. Перець очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжки і нарізаємо соломкою. Нашаткувати Капусту необхідно як можна дрібніше. Моркву і цибулю нарізаємо невеликими кубиками. Всі овочі, за винятком капусти, змішуємо у великій каструлі і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім знімаємо з'явилася піну, кладемо капусту і знову чекаємо закипання. Проварюємо заправку близько 20 хвилин, безперервно помішуючи. Наприкінці варіння солимо і додаємо цукор, потім залишаємо суміш з плити, вливаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо заправку вже простерилізовані банки, закатуємо і закутуємо до повного охолодження.