Заправка з буряків для борщу на зиму
Пропонуємо вам зайнятися консервацією чудовою заправки з буряком для того борщу, від якого всі домочадці будуть в захваті.
Інгредієнти:
буряк – 45 кг;
ріпчаста цибуля – 22 кг;
морква – 600 г;
часник – 6 зубчиків;
олія соняшникова – 450 мл;
вода – 400 мл;
томатна паста – 2 ст. ложки;
цукровий пісок – 300 г;
дрібна сіль – 25 ст. ложки;
столовий оцет – 280 мл
Приготування
Гарну, велику, солодких сортів буряк до повної готовності відварюємо на конфорці включеної плити. Далі даємо їй охолонути, після чого очищаємо і подрібнюємо на саму крупну тертку. Очищену (сиру) морква слідом протираємо через цю ж тертку. Якщо цибулю у вас великого розміру, то нарізаємо його на чверть кільця, а якщо менше, то півкільцями. Всі ці овочі перевантажуємо у велику, широку каструлю, потім додаємо до них дрібного помелу сіль, цукровий пісок і соняшникова олія (рафінована олія.
У воді розчиняємо потрібну кількість томатної пасти і вливаємо все в ємність з майбутньою борщовий заправкою. Інгредієнти дуже ретельно перемішуємо і відправляємо все на включену плиту. Проварюємо заправку протягом 13-15 хвилин, а після вводимо в неї подрібнений через дрібне сито м'ясорубки часник і столовий оцет. Перемішуємо і під закритою кришкою на мінімальному вогні проварюємо ще 7-8 хвилин.
За ошпаренным пором банкам розподіляємо вже готову заправку і укупорив кришечками гарненько закутуємо їх ватним ковдрою.
Інгредієнти:
буряк – 14 кг;
білокачанна капуста – 17 кг;
червоний болгарський перець – 1 кг;
морква – 800 г;
томати – 12 кг;
ріпчаста цибуля – 700 г;
цукор, сіль – по 2 ст. ложки;
соняшникова олія – 220 мл;
лист лавра – 3 шт.;
оцет – 180 мл
Приготування
Очищену буряк, болгарський (червоний) перець, білокачанну капусту і хорошу, соковиту моркву ріжемо, шаткуємо тонкої, длинненькой соломкою. А ось томати з ріпчастою цибулею подрібнюємо досить великими кубиками.
У каструлі з товстим дном прогріваємо потрібну кількість соняшникової олії, а після викладаємо в нього кубики цибулі разом з морквою до м'якості овочів смажимо їх. Далі вводимо болгарський перчик, а ще через 4 хвилини додаємо томати. Через 8 хвилин викладаємо в посуд з вже обсмаженими овочами нашатковану капусту і звичайно ж буряк. Присипаємо все сіллю з цукровим піском і не менше 20 хвилин тушкуємо салат-заправку на самому мінімальному вогні. За 5 хвилин, як відставляти заправку вливаємо в неї хорошої якості столовий оцет.
Розподіляємо все ще гарячим по прожареним в духовій шафі банкам, укупориваем їх кришками і обов'язково все закутуємо.
Інгредієнти:
червона квасоля – 25 ст.;
буряк – 18 кг;
ріпчаста цибуля – 18 кг;
томати – 18 кг;
морква – 18 кг;
питна вода – 400 мл;
соняшникова олія – 350 мл;
кухонна сіль – 2 ст. ложки;
цукор – 05 склянки;
оцет (9%) – 130 мл
Приготування
Дрібні помідори нарізаємо шматочками, цибулю подрібнюємо на тонкі півкільця, а морква разом з буряком протираємо через середню терку. В глибокий сотейник вливаємо олію і трохи його прогрів викладаємо сюди півкільця цибулі з тертою морквою. Через 3-4 хвилини вводимо соковиту буряк і смажимо овочі протягом 12 хвилин. Відварюємо (до напівготовності) червону квасолю, а після вводимо її в сотейник з овочами. Поверх неї розміщуємо томати, доливаємо трохи питної води, присипаємо кухонною сіллю з дрібним цукровим піском і, перемішавши масу до однорідності, тушкуємо всю цю смакоту не менше півгодини. Після вливаємо у вже готову заправку оцет і даємо їй покипіти буквально 5-6 хвилин.
Розподіляємо вміст сотейника з підготовленим належним чином банкам, закочує їх до повного упору і закутуємо.
Консервована заправка для борщу з вареного буряка
Інгредієнти:
Приготування
Гарну, велику, солодких сортів буряк до повної готовності відварюємо на конфорці включеної плити. Далі даємо їй охолонути, після чого очищаємо і подрібнюємо на саму крупну тертку. Очищену (сиру) морква слідом протираємо через цю ж тертку. Якщо цибулю у вас великого розміру, то нарізаємо його на чверть кільця, а якщо менше, то півкільцями. Всі ці овочі перевантажуємо у велику, широку каструлю, потім додаємо до них дрібного помелу сіль, цукровий пісок і соняшникова олія (рафінована олія.
У воді розчиняємо потрібну кількість томатної пасти і вливаємо все в ємність з майбутньою борщовий заправкою. Інгредієнти дуже ретельно перемішуємо і відправляємо все на включену плиту. Проварюємо заправку протягом 13-15 хвилин, а після вводимо в неї подрібнений через дрібне сито м'ясорубки часник і столовий оцет. Перемішуємо і під закритою кришкою на мінімальному вогні проварюємо ще 7-8 хвилин.
За ошпаренным пором банкам розподіляємо вже готову заправку і укупорив кришечками гарненько закутуємо їх ватним ковдрою.
Салат-заправка для борщу із буряка на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищену буряк, болгарський (червоний) перець, білокачанну капусту і хорошу, соковиту моркву ріжемо, шаткуємо тонкої, длинненькой соломкою. А ось томати з ріпчастою цибулею подрібнюємо досить великими кубиками.
У каструлі з товстим дном прогріваємо потрібну кількість соняшникової олії, а після викладаємо в нього кубики цибулі разом з морквою до м'якості овочів смажимо їх. Далі вводимо болгарський перчик, а ще через 4 хвилини додаємо томати. Через 8 хвилин викладаємо в посуд з вже обсмаженими овочами нашатковану капусту і звичайно ж буряк. Присипаємо все сіллю з цукровим піском і не менше 20 хвилин тушкуємо салат-заправку на самому мінімальному вогні. За 5 хвилин, як відставляти заправку вливаємо в неї хорошої якості столовий оцет.
Розподіляємо все ще гарячим по прожареним в духовій шафі банкам, укупориваем їх кришками і обов'язково все закутуємо.
Зимова заправка для борщу з квасолею і буряком
Інгредієнти:
Приготування
Дрібні помідори нарізаємо шматочками, цибулю подрібнюємо на тонкі півкільця, а морква разом з буряком протираємо через середню терку. В глибокий сотейник вливаємо олію і трохи його прогрів викладаємо сюди півкільця цибулі з тертою морквою. Через 3-4 хвилини вводимо соковиту буряк і смажимо овочі протягом 12 хвилин. Відварюємо (до напівготовності) червону квасолю, а після вводимо її в сотейник з овочами. Поверх неї розміщуємо томати, доливаємо трохи питної води, присипаємо кухонною сіллю з дрібним цукровим піском і, перемішавши масу до однорідності, тушкуємо всю цю смакоту не менше півгодини. Після вливаємо у вже готову заправку оцет і даємо їй покипіти буквально 5-6 хвилин.
Розподіляємо вміст сотейника з підготовленим належним чином банкам, закочує їх до повного упору і закутуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка з огірків на зиму
Овочеві заправки користуються все більшою популярністю, адже з їх використанням приготування майже будь-якого супу перетворюється в справжнє свято.
Як приготувати борщову заправку на зиму?
Витративши пару годин влітку на виготовлення борщової заправки і заготовки на зиму, ви економите багато часу на приготування першої страви в холодний
Ікра з буряка через м'ясорубку на зиму
Неодмінно спробуйте виготовити цю чудову закрутку. Далі розповімо, як з буряка створити шалено смачну і дійсно корисну ікру. Також підкажемо, якими
Борщова заправка з капустою на зиму — рецепт
Всілякі консервації значно спрощують життя більшості хазяєчок, особливо така заготівля, як борщова заправка. Далі поділимося найбільш зрозумілими і
Заправка для борщу на зиму
Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент