Пропонуємо вам зайнятися консервацією чудовою заправки з буряком для того борщу, від якого всі домочадці будуть в захваті.
Консервована заправка для борщу з вареного буряка
Інгредієнти: буряк – 45 кг; ріпчаста цибуля – 22 кг; морква – 600 г; часник – 6 зубчиків; олія соняшникова – 450 мл; вода – 400 мл; томатна паста – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 300 г; дрібна сіль – 25 ст. ложки; столовий оцет – 280 мл Приготування Гарну, велику, солодких сортів буряк до повної готовності відварюємо на конфорці включеної плити. Далі даємо їй охолонути, після чого очищаємо і подрібнюємо на саму крупну тертку. Очищену (сиру) морква слідом протираємо через цю ж тертку. Якщо цибулю у вас великого розміру, то нарізаємо його на чверть кільця, а якщо менше, то півкільцями. Всі ці овочі перевантажуємо у велику, широку каструлю, потім додаємо до них дрібного помелу сіль, цукровий пісок і соняшникова олія (рафінована олія.
У воді розчиняємо потрібну кількість томатної пасти і вливаємо все в ємність з майбутньою борщовий заправкою. Інгредієнти дуже ретельно перемішуємо і відправляємо все на включену плиту. Проварюємо заправку протягом 13-15 хвилин, а після вводимо в неї подрібнений через дрібне сито м'ясорубки часник і столовий оцет. Перемішуємо і під закритою кришкою на мінімальному вогні проварюємо ще 7-8 хвилин.
За ошпаренным пором банкам розподіляємо вже готову заправку і укупорив кришечками гарненько закутуємо їх ватним ковдрою.
Салат-заправка для борщу із буряка на зиму
Інгредієнти: буряк – 14 кг; білокачанна капуста – 17 кг; червоний болгарський перець – 1 кг; морква – 800 г; томати – 12 кг; ріпчаста цибуля – 700 г; цукор, сіль – по 2 ст. ложки; соняшникова олія – 220 мл; лист лавра – 3 шт.; оцет – 180 мл Приготування Очищену буряк, болгарський (червоний) перець, білокачанну капусту і хорошу, соковиту моркву ріжемо, шаткуємо тонкої, длинненькой соломкою. А ось томати з ріпчастою цибулею подрібнюємо досить великими кубиками.
У каструлі з товстим дном прогріваємо потрібну кількість соняшникової олії, а після викладаємо в нього кубики цибулі разом з морквою до м'якості овочів смажимо їх. Далі вводимо болгарський перчик, а ще через 4 хвилини додаємо томати. Через 8 хвилин викладаємо в посуд з вже обсмаженими овочами нашатковану капусту і звичайно ж буряк. Присипаємо все сіллю з цукровим піском і не менше 20 хвилин тушкуємо салат-заправку на самому мінімальному вогні. За 5 хвилин, як відставляти заправку вливаємо в неї хорошої якості столовий оцет.
Розподіляємо все ще гарячим по прожареним в духовій шафі банкам, укупориваем їх кришками і обов'язково все закутуємо.
Зимова заправка для борщу з квасолею і буряком
Інгредієнти: червона квасоля – 25 ст.; буряк – 18 кг; ріпчаста цибуля – 18 кг; томати – 18 кг; морква – 18 кг; питна вода – 400 мл; соняшникова олія – 350 мл; кухонна сіль – 2 ст. ложки; цукор – 05 склянки; оцет (9%) – 130 мл Приготування Дрібні помідори нарізаємо шматочками, цибулю подрібнюємо на тонкі півкільця, а морква разом з буряком протираємо через середню терку. В глибокий сотейник вливаємо олію і трохи його прогрів викладаємо сюди півкільця цибулі з тертою морквою. Через 3-4 хвилини вводимо соковиту буряк і смажимо овочі протягом 12 хвилин. Відварюємо (до напівготовності) червону квасолю, а після вводимо її в сотейник з овочами. Поверх неї розміщуємо томати, доливаємо трохи питної води, присипаємо кухонною сіллю з дрібним цукровим піском і, перемішавши масу до однорідності, тушкуємо всю цю смакоту не менше півгодини. Після вливаємо у вже готову заправку оцет і даємо їй покипіти буквально 5-6 хвилин.
Розподіляємо вміст сотейника з підготовленим належним чином банкам, закочує їх до повного упору і закутуємо.