Ікра з буряка через м'ясорубку на зиму
Рекомендуємо зайнятися приготуванням чудової ікри з буряка, а як таку закуску приготувати на зиму, ви дізнаєтеся з рецептів, наведених нижче.
Інгредієнти:
соковита буряк – 25 кг;
ріпчаста цибуля – 900 г;
м'ясисті помідори – 900 г;
цукор, сіль – 15 ст. ложки;
свіжий кріп – 1 пучок;
соняшникова олія – 220 мл;
столовий оцет – 90 мл
Приготування
Очищену цибулю, соковиту буряк і м'ясисті помідори подрібнюємо на довільні шматочки. Для роботи з м'ясорубкою вибираємо велике ситечко і пропускаємо через нього в різні ємності всі підготовлені овочі. У великій, широкій каструлі з товстим дном, раскаливаем до появи ароматного серпанок соняшникову олію. Викладаємо в нього перекручений ріпчасту цибулю і протягом 5 хвилин, помішуючи, обсмажуємо його. Потім до нього додаємо подрібнену сирий буряк і, встановивши режим вогню ближче до середнього, обсмажуємо овочі ще протягом такого ж часу. Останніми викладаємо в ікру помідори, а разом з ними вводимо цукор і сіль дрібного помелу. Ще трохи зменшуємо вогонь, прикриваємо овочі підходящої кришкою і тушкуємо їх близько 15 годин. За 20 хвилин до вимкнення вогню вливаємо в ікру столовий оцет і додаємо свіжий дрібно нарізаний кріп. Розкладаємо готову закуску з ретельно прожареним в духовці скляним банкам, які герметично укупориваем підсмаженою кришками.
Інгредієнти:
варена буряк – 15 кг;
ядра волоських горіхів – 180 г;
гострий перець чилі – 2 шт.;
часник – 220 г;
листя зеленого базиліка – 8 шт.;
оливкова масло – 180 мл;
кухонна сіль – 15 ст. ложки.
Приготування
Відварену, вже остигнула буряк очищаємо і нарізаємо не дуже великими часточками, які відразу ж прокручуємо через найдрібніше сито м'ясорубки. Через нього ж пропускаємо ядра волоських горіхів, очищений від насіння пекучий перець чилі і зубки молодого часнику.
В глибокому, великому сотейнику прогріваємо гарне оливкове масло і викладаємо в нього всю подрібнену нами овочеву суміш з волоськими горіхами. У неї ж додаємо кухонну сіль, ретельно все перемішуємо, ставимо овочеву ікру на режим середнього вогню і тушкуємо її не менше години. За 10-12 хвилин до закінчення її приготування викладаємо в сотейник пропущений через м'ясорубку базилік. Розподіляємо нашу пікантно гостру бурякову ікру по тричі ошпаренным окропом банкам і до повного упору закочує їх прокип'яченими кришками.
Інгредієнти:
печений буряк – 17 кг;
свіжа морква – 600 г;
ріпчаста цибуля – 450 г;
солодка паприка (мелена) – 1 ст. ложка;
томатна паста – 2 ст. ложки;
вода – 120 мл;
сіль – 3 ч. ложки;
лимонна кислота – 15 ч. ложки;
соняшникова олія – 140 мл
Приготування
З остиглої печеного буряка зрізаємо грубий корінець і знімаємо легко відстає шар шкірки. Саму м'якоть плоду нарізаємо на довільні шматки і пропускаємо їх через електром'ясорубку. Свіжу соковиту моркву також очищаємо від шкірки і подрібнюємо таким же способом тільки в іншу чисту ємність. Підставивши чергову чисту миску, збираємо в неї перекручений цибулю. У широкій каструлі раскаливаем все необхідне кількість олії і обсмажуємо до м'якості в нього подрібнену цибулю. Потім викладаємо свіжу моркву і тримаємо овочі на вогні до появи легкої золотавості. Вводимо в каструлю печену буряк і, змішавши її з усіма овочами, обсмажуємо 4-5 хвилин. У невеликій кількості теплої води розмішуємо томатну пасту з кухонною сіллю і вливаємо все в ікру. Також присипаємо її солодкої меленою паприкою і вводимо лимонну кислоту. Тушкуємо нашу шалено ніжну ікру 1 годину 45 хвилин, а потім укупориваем її належним чином підготовлені банки.
Дуже смачна ікра з буряка через м'ясорубку рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищену цибулю, соковиту буряк і м'ясисті помідори подрібнюємо на довільні шматочки. Для роботи з м'ясорубкою вибираємо велике ситечко і пропускаємо через нього в різні ємності всі підготовлені овочі. У великій, широкій каструлі з товстим дном, раскаливаем до появи ароматного серпанок соняшникову олію. Викладаємо в нього перекручений ріпчасту цибулю і протягом 5 хвилин, помішуючи, обсмажуємо його. Потім до нього додаємо подрібнену сирий буряк і, встановивши режим вогню ближче до середнього, обсмажуємо овочі ще протягом такого ж часу. Останніми викладаємо в ікру помідори, а разом з ними вводимо цукор і сіль дрібного помелу. Ще трохи зменшуємо вогонь, прикриваємо овочі підходящої кришкою і тушкуємо їх близько 15 годин. За 20 хвилин до вимкнення вогню вливаємо в ікру столовий оцет і додаємо свіжий дрібно нарізаний кріп. Розкладаємо готову закуску з ретельно прожареним в духовці скляним банкам, які герметично укупориваем підсмаженою кришками.
Гостра ікра з буряка з часником на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Відварену, вже остигнула буряк очищаємо і нарізаємо не дуже великими часточками, які відразу ж прокручуємо через найдрібніше сито м'ясорубки. Через нього ж пропускаємо ядра волоських горіхів, очищений від насіння пекучий перець чилі і зубки молодого часнику.
В глибокому, великому сотейнику прогріваємо гарне оливкове масло і викладаємо в нього всю подрібнену нами овочеву суміш з волоськими горіхами. У неї ж додаємо кухонну сіль, ретельно все перемішуємо, ставимо овочеву ікру на режим середнього вогню і тушкуємо її не менше години. За 10-12 хвилин до закінчення її приготування викладаємо в сотейник пропущений через м'ясорубку базилік. Розподіляємо нашу пікантно гостру бурякову ікру по тричі ошпаренным окропом банкам і до повного упору закочує їх прокип'яченими кришками.
Ікра з буряка та моркви на зиму без оцту
Інгредієнти:
Приготування
З остиглої печеного буряка зрізаємо грубий корінець і знімаємо легко відстає шар шкірки. Саму м'якоть плоду нарізаємо на довільні шматки і пропускаємо їх через електром'ясорубку. Свіжу соковиту моркву також очищаємо від шкірки і подрібнюємо таким же способом тільки в іншу чисту ємність. Підставивши чергову чисту миску, збираємо в неї перекручений цибулю. У широкій каструлі раскаливаем все необхідне кількість олії і обсмажуємо до м'якості в нього подрібнену цибулю. Потім викладаємо свіжу моркву і тримаємо овочі на вогні до появи легкої золотавості. Вводимо в каструлю печену буряк і, змішавши її з усіма овочами, обсмажуємо 4-5 хвилин. У невеликій кількості теплої води розмішуємо томатну пасту з кухонною сіллю і вливаємо все в ікру. Також присипаємо її солодкої меленою паприкою і вводимо лимонну кислоту. Тушкуємо нашу шалено ніжну ікру 1 годину 45 хвилин, а потім укупориваем її належним чином підготовлені банки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з огірків на зиму
Часто із зібраного врожаю не у справ залишаються переросли огірки, які досвідчені господині не рекомендують викидати. Зробіть по нашим цікавим
Ікра з болгарського перцю
З безлічі різноманітних варіацій овочевих салатів, паштетів та інших заготовок, ікра - найпоширеніше частування, рецептів якого неймовірно багато.
Ікра з перцю
Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати чудову закуску на базі різних перців. Далі підкажемо, якими компонентами наповнити це чудове блюдо, щоб смак став
Ікра з білих грибів на зиму – рецепт
Саме з білих грибів виходять чудові страви, які відрізняються яскравим смаком і неповторним незабутнім ароматом. Пропонуємо нашим докладним рецептами
Смажена ікра з буряка
Незважаючи на те, що бурякову ікру сьогодні рідко зустрінеш за традиційним домашнім обідом, рецептів її виготовлення існує досить багато. Спробуйте
Зимовий салат з буряка
Сьогодні ми вам розповімо, як зробити смачний зиязикай салат з буряка. Консервована буряк не так популярна, як, скажімо, помідори або огірки, але при