Рекомендуємо зайнятися приготуванням чудової ікри з буряка, а як таку закуску приготувати на зиму, ви дізнаєтеся з рецептів, наведених нижче.
Дуже смачна ікра з буряка через м'ясорубку рецепт на зиму
Інгредієнти: соковита буряк – 25 кг; ріпчаста цибуля – 900 г; м'ясисті помідори – 900 г; цукор, сіль – 15 ст. ложки; свіжий кріп – 1 пучок; соняшникова олія – 220 мл; столовий оцет – 90 мл Приготування Очищену цибулю, соковиту буряк і м'ясисті помідори подрібнюємо на довільні шматочки. Для роботи з м'ясорубкою вибираємо велике ситечко і пропускаємо через нього в різні ємності всі підготовлені овочі. У великій, широкій каструлі з товстим дном, раскаливаем до появи ароматного серпанок соняшникову олію. Викладаємо в нього перекручений ріпчасту цибулю і протягом 5 хвилин, помішуючи, обсмажуємо його. Потім до нього додаємо подрібнену сирий буряк і, встановивши режим вогню ближче до середнього, обсмажуємо овочі ще протягом такого ж часу. Останніми викладаємо в ікру помідори, а разом з ними вводимо цукор і сіль дрібного помелу. Ще трохи зменшуємо вогонь, прикриваємо овочі підходящої кришкою і тушкуємо їх близько 15 годин. За 20 хвилин до вимкнення вогню вливаємо в ікру столовий оцет і додаємо свіжий дрібно нарізаний кріп. Розкладаємо готову закуску з ретельно прожареним в духовці скляним банкам, які герметично укупориваем підсмаженою кришками.
Гостра ікра з буряка з часником на зиму
Інгредієнти: варена буряк – 15 кг; ядра волоських горіхів – 180 г; гострий перець чилі – 2 шт.; часник – 220 г; листя зеленого базиліка – 8 шт.; оливкова масло – 180 мл; кухонна сіль – 15 ст. ложки. Приготування Відварену, вже остигнула буряк очищаємо і нарізаємо не дуже великими часточками, які відразу ж прокручуємо через найдрібніше сито м'ясорубки. Через нього ж пропускаємо ядра волоських горіхів, очищений від насіння пекучий перець чилі і зубки молодого часнику.
В глибокому, великому сотейнику прогріваємо гарне оливкове масло і викладаємо в нього всю подрібнену нами овочеву суміш з волоськими горіхами. У неї ж додаємо кухонну сіль, ретельно все перемішуємо, ставимо овочеву ікру на режим середнього вогню і тушкуємо її не менше години. За 10-12 хвилин до закінчення її приготування викладаємо в сотейник пропущений через м'ясорубку базилік. Розподіляємо нашу пікантно гостру бурякову ікру по тричі ошпаренным окропом банкам і до повного упору закочує їх прокип'яченими кришками.
Ікра з буряка та моркви на зиму без оцту
Інгредієнти: печений буряк – 17 кг; свіжа морква – 600 г; ріпчаста цибуля – 450 г; солодка паприка (мелена) – 1 ст. ложка; томатна паста – 2 ст. ложки; вода – 120 мл; сіль – 3 ч. ложки; лимонна кислота – 15 ч. ложки; соняшникова олія – 140 мл Приготування З остиглої печеного буряка зрізаємо грубий корінець і знімаємо легко відстає шар шкірки. Саму м'якоть плоду нарізаємо на довільні шматки і пропускаємо їх через електром'ясорубку. Свіжу соковиту моркву також очищаємо від шкірки і подрібнюємо таким же способом тільки в іншу чисту ємність. Підставивши чергову чисту миску, збираємо в неї перекручений цибулю. У широкій каструлі раскаливаем все необхідне кількість олії і обсмажуємо до м'якості в нього подрібнену цибулю. Потім викладаємо свіжу моркву і тримаємо овочі на вогні до появи легкої золотавості. Вводимо в каструлю печену буряк і, змішавши її з усіма овочами, обсмажуємо 4-5 хвилин. У невеликій кількості теплої води розмішуємо томатну пасту з кухонною сіллю і вливаємо все в ікру. Також присипаємо її солодкої меленою паприкою і вводимо лимонну кислоту. Тушкуємо нашу шалено ніжну ікру 1 годину 45 хвилин, а потім укупориваем її належним чином підготовлені банки.