» » Смажена ікра з буряка

Смажена ікра з буряка

Смажена ікра з буряка
Смажена бурякова ікра – знайоме і багатьма улюблена страва родом з СРСР. Рецепти смаженої ікри з буряка чекають вас нижче.

Ікра з буряка з цибулею смаженою


Інгредієнти:

  • буряк – 600 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 200 г;

  • перець;

  • рафінована рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Буряк добре миємо, відварюємо хвилин 10 потім її чистимо і подрібнюємо за допомогою великої терки. На сковороді нагріваємо приблизно 40 мл рафінованої рослинної олії, викладаємо дрібненько нашатковану цибулю і пропущену через дрібну тертку моркву пасеруємо хвилин 5. Тепер викладаємо буряк і на малому вогні тушкуємо суміш, помішуючи, хвилин 25. Після цього солимо, перчимо, кладемо подрібнений часник, добре розмішуємо, охолоджуємо і подаємо до столу.

    Смажена ікра з буряка – рецепт


    Інгредієнти:

  • буряк – 700 г;

  • помідор великий – 1 шт.;

  • сіль;

  • часник – 2 зубчики;

  • цибуля – 200 г;

  • рослинна рафінована олія – 70 мл;

  • перець.


  • Приготування
    Спершу шаткуємо дрібненько цибулю і пасеруємо в маслі. Додаємо подрібнений часник. Туди ж відправляємо і буряк, терту на тертці. Додаємо подрібнений помідор, солимо, перчимо, прикриваємо кришкою і тушкуємо близько 25 хвилин, помішуючи. Потім даємо ікрі настоятися приблизно півгодини і подаємо до столу.

    Смажена ікра з буряка з часником


    Інгредієнти:

  • буряк – 600 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • сіль;

  • олія оливкова .


  • Приготування
    На розігріту сковороду наливаємо 4 столові ложки оливкової олії і викладаємо буряк, пропущену через тертку. Обсмажуємо, помішуючи, під кришкою близько чверті години. Очищений часник пропускаємо через прес. Посипаємо їм буряк. Також можна додати дрібненько порізану зелень. Добре перемішуємо, даємо настоятися близько півгодини і подаємо до столу.

    Смажена ікра з буряка – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • буряк червона – 3 кг;

  • цукор – 200 г;

  • цибуля – 900 г;

  • паприка солодка – 1 ч. ложка;

  • оцет 9% – 2 ст. ложки;

  • олія рослинна рафінована – 150 мл;

  • кухонна сіль – 25 р.


  • Приготування
    Буряк прямо в шкірці відварюємо до напівготовності. Потім її очищаємо від шкірки і пропускаємо через тертку. Цибулю дрібненько шаткуємо. У казані розігріваємо олію, викладаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яності. Потім додаємо буряк, спеції, цукор і тушкуємо близько 20 хвилин. В самому кінці вже вливаємо оцет і добре розмішуємо. Відразу ж смажену ікру з буряка розкладаємо по підготовленим баночках і закатуємо.
    Додав: admin | 14-10-2016, 09:56
    Переглядів: 139