» » Ікра з огірків на зиму

Ікра з огірків на зиму

Ікра з огірків на зиму
Таку чудову закуску з огірків, як ікра, пропонуємо заготовити на зиму. До того ж для приготування цієї смакоти цілком зійдуть не красиві, закручені або переростки, які ви останніми зібрали зі своїх ділянок. Отже, давайте приступимо до приготування чудової ікри з огірків, а як заготовити їх на зиму ми в процесі вам розповімо.

Ікра з огірків-переростків без стерилізації на зиму


Інгредієнти:

  • огірки-переростки – 12 кг;

  • морква – 250 г;

  • болгарський перець – 250 г;

  • цибуля – 250 г;

  • паста томатна) – 2 ст. ложки;

  • вода – 100 мл

  • соняшникова олія – 90 мл;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику або глибокій тефлоновій сковороді прогріваємо соняшникову олію, а потім обсмажуємо на ньому кубики крупно нарубаного ріпчастої цибулі. Як тільки цибуля набуде прозорість додаємо до нього натерту на середній тертці моркву і продовжуємо процес обсмажування овочів до рум'яного кольору. Потім вводимо сюди дрібну соломку з солодкого болгарського перцю разом з подрібненими невеликими кубиками огірків-переростків.
    Очищати огірки чи ні, вирішуйте самі, враховуючи товщину їх шкірки. Обсмажуємо все сполучені овочі не менше 10 хвилин, а після вливаємо в цю ємність розведену в теплій, чистій воді томатну пасту. Підсолюємо ікру, щодо свого смаку, перемішуємо її лопаткою і, звівши полум'я вогню до мінімуму, тушкуємо закуску 20 хвилин. Далі розподіляємо її по прожареним в духовій шафі скляним банкам і укупориваем їх також підсмаженою кришками.

    Ікра з свіжих огірків і помідорів – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • огірки (великі) – 22 кг;

  • помідори – 11 кг;

  • морква – 700 г;

  • ріпчаста цибуля – 700 г;

  • молодий часник – 7-8 зубков;

  • соняшникова олія – 140 мл;

  • столовий оцет – 80 мл;

  • кухонна сіль – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    З огірків великого розміру повністю зрізаємо все грубу шкірку, а самі плоди подрібнюємо на не дуже дрібні кубики. Приблизно таким же розміром нарізаємо очищений ріпчасту цибулю і м'ясисті помідори. Через тертку з великими отворами протираємо свіжу, соковиту моркву.
    Беремо велику широку каструлю з нержавіючої сталі з товстим дном, виливаємо на його поверхню масло і ставимо для прогрівання на плиту. Коли з'явитися ароматний димок, викладаємо в ємність цибулька разом з морквою і обсмажуємо ці овочі на середньому вогні близько 5 хвилин. Потім додаємо сюди ж підготовлені помідори і огірки, слідом присипаємо ікру кухонною сіллю, гарненько перемішуємо і прикривши каструльку підходящої кришкою тушкуємо протягом 10 хвилин. Вимикаємо газ, ікру вливаємо потрібну кількість столового оцту, а також вводимо подрібнений через прес часник, перемішуємо і відразу ж розкладаємо все по ошпаренным окропом банкам. Переміщаємо їх в ємність з закипаючою водою на плиті і стерилізуємо закуску 15 хвилин, а потім до повного упору скачуємо її обробленими кришками.

    Ікра з перестиглих огірків на зиму в мультиварці


    Інгредієнти:

  • перезрілі огірки – 18 кг;

  • морква – 400 г;

  • ріпчаста цибуля – 400 г;

  • соняшникова олія – 100 мл;

  • томатний морс – 200 мл;

  • сіль – 1 десертна ложка.


  • Приготування
    Очищаємо перестиглі огірочки від верхнього шару грубої шкірки, а потім пропускаємо їх через велике сито м'ясорубки. Таким же способом в цю ж ємність подрібнюємо очищені цибулини і моркву.
    Активуємо у мультиварки режим «Смаження» і наливаємо на дно її чаші масло. Слідом переміщуємо сюди всі подрібнені свіжі овочі і обсмажуємо їх на протязі 15 хвилин. Далі вливаємо сюди підготовлений томатний морс і вводимо сіль дрібного помелу. Переустанавливаем мультиварку на режим «Суп» і продовжуємо готувати огіркову ікру ще 45 хвилин, тільки за 10-12 хвилин до сигналу вливаємо в неї оцет. Тепер розподіляємо весь вміст мультиварки за правильно підготовленим до консервації банкам і герметично укупориваем їх.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:39
    Переглядів: 91