» » Ікра з огірків

Ікра з огірків

Ікра з огірків
У зимовий час хочеться урізноманітнити свій стіл не тільки маринованими і солоними огірками, але і насолодитися свіжою літньою заготівкою. Ікра з огірків доведеться по душі багатьом господиням, оскільки вона не клопітка в приготуванні і включає в свій склад овочі, що ростуть на дачних грядках. Ця проста і оригінальна заготовка чудово поєднується з макаронними виробами і служить пікантною добавкою для приготування овочевих супів. У наведених нижче рецептах ми розглянемо технологію приготування цієї оригінальної зимової заготівлі.

Ікра з огірків на зиму без стерилізації – рецепт


Інгредієнти:

  • цибуля – 55 г;

  • морква – 75 г;

  • зубок часнику – 3 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • томатна паста – 55 г;

  • огірки – 850 г;

  • перець горошком – 5 шт.;

  • оцет – 10 мл;

  • рослинне масло – 80 мл


  • Приготування
    Промийте, обсушіть огірки, зріжте кінчики, очистіть шкірку і порізати дрібними кубиками. Подрібніть очищені овочі і припустіть на сковороді протягом 7 хвилин, додайте в суміш огірки і тушкуйте овочі 10 хвилин, помішуючи. Томатну пасту і видавлений через прес часник змішайте з огіркової заготівлею і залиште на вогні ще на 10 хвилин. Влийте оцет і через 3 хвилини зніміть ікру з плити. Розкладіть заготовку по стерильним банкам, щільно закрийте кришкою і залиште охолоджуватися в перевернутому вигляді.

    Ікра з огірків-переростків на зиму


    Кожен садівник знайомий з таким явищем, як надлишок врожаю, коли довгоочікувані овочі пропадають. Рецепти ікри з огірків на зиму допоможуть не тільки переробити великий урожай, але і підкажуть прекрасний спосіб утилізувати пожовклі перерослі плоди, приготувавши з них низькокалорійну заготовку.
    Інгредієнти:

  • огірки-переростки – 950 г;

  • перець болгарський – 240 г;

  • цибуля ріпчаста – 165 г;

  • помідори – 450 г;

  • морква – 280 м;

  • масло рослинне – 115 мл;

  • сіль – 35 р.


  • Приготування
    Очистіть огіркову шкірку і видаліть з овоча великі насіння. Подрібніть огірки на тертці. Бланшируйте помідори, очистіть їх і пюрируйте. Додайте пюре з помідорів до огірків. Запечіть в духовці перець, очистіть і наріжте Подрібнену моркву з цибулею спасеруйте на протязі 5 хвилин. Додайте в сковороду підготовлені огірки, помідори, перець і тушкуйте овочеву заготівлю 40 хвилин. Розкладіть ікру в стерильній тарі і піддайте заготівлю стерилізації протягом 20 хвилин, потім відразу ж закрийте кришками і відправте на зберігання.

    Як приготувати ікру з свіжих огірків на зиму – рецепти


    Інгредієнти:

  • огірки – 980 р;

  • морква – 145 г;

  • цибуля – 135 г;

  • оцет яблучний – 10 мл;

  • цукор – 5 г;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • паприка – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Підготовлені огірки, цибулю та моркву подрібніть. Покладіть овочі в розігріту сковороду і тушкуйте 40 хвилин, добре ужаривая суміш. Додайте оцет, цукор і паприку. Пюрируйте ікру в блендері. Готову ікру розкладіть по стерильному посуді, закрийте кришками, зберігати в холоді.

    Ікра з огірків на зиму - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • огірки – 670 г;

  • морква – 70 г;

  • цибуля – 150 г;

  • перець – 150 г;

  • часник – 10 г;

  • масло рослинне – 80 мл;

  • суміш спецій для маринадів – 10 р.


  • Приготування
    Очищені огірки дрібно нарізаємо і викладаємо на розігріту сковороду. Подрібнюємо цибулю, моркву, перець і часник. З'єднуємо всі інгредієнти між собою і відправляємо тушкуватися на півгодини до випаровування рідини. Розкладаємо ікру в чисту тару і стерилізуємо 20 хвилин, після чого закатуємо.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:42
    Переглядів: 95