Ікра з огірків
У зимовий час хочеться урізноманітнити свій стіл не тільки маринованими і солоними огірками, але і насолодитися свіжою літньою заготівкою. Ікра з огірків доведеться по душі багатьом господиням, оскільки вона не клопітка в приготуванні і включає в свій склад овочі, що ростуть на дачних грядках. Ця проста і оригінальна заготовка чудово поєднується з макаронними виробами і служить пікантною добавкою для приготування овочевих супів. У наведених нижче рецептах ми розглянемо технологію приготування цієї оригінальної зимової заготівлі.
Інгредієнти:
цибуля – 55 г;
морква – 75 г;
зубок часнику – 3 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
томатна паста – 55 г;
огірки – 850 г;
перець горошком – 5 шт.;
оцет – 10 мл;
рослинне масло – 80 мл
Приготування
Промийте, обсушіть огірки, зріжте кінчики, очистіть шкірку і порізати дрібними кубиками. Подрібніть очищені овочі і припустіть на сковороді протягом 7 хвилин, додайте в суміш огірки і тушкуйте овочі 10 хвилин, помішуючи. Томатну пасту і видавлений через прес часник змішайте з огіркової заготівлею і залиште на вогні ще на 10 хвилин. Влийте оцет і через 3 хвилини зніміть ікру з плити. Розкладіть заготовку по стерильним банкам, щільно закрийте кришкою і залиште охолоджуватися в перевернутому вигляді.
Кожен садівник знайомий з таким явищем, як надлишок врожаю, коли довгоочікувані овочі пропадають. Рецепти ікри з огірків на зиму допоможуть не тільки переробити великий урожай, але і підкажуть прекрасний спосіб утилізувати пожовклі перерослі плоди, приготувавши з них низькокалорійну заготовку.
Інгредієнти:
огірки-переростки – 950 г;
перець болгарський – 240 г;
цибуля ріпчаста – 165 г;
помідори – 450 г;
морква – 280 м;
масло рослинне – 115 мл;
сіль – 35 р.
Приготування
Очистіть огіркову шкірку і видаліть з овоча великі насіння. Подрібніть огірки на тертці. Бланшируйте помідори, очистіть їх і пюрируйте. Додайте пюре з помідорів до огірків. Запечіть в духовці перець, очистіть і наріжте Подрібнену моркву з цибулею спасеруйте на протязі 5 хвилин. Додайте в сковороду підготовлені огірки, помідори, перець і тушкуйте овочеву заготівлю 40 хвилин. Розкладіть ікру в стерильній тарі і піддайте заготівлю стерилізації протягом 20 хвилин, потім відразу ж закрийте кришками і відправте на зберігання.
Інгредієнти:
огірки – 980 р;
морква – 145 г;
цибуля – 135 г;
оцет яблучний – 10 мл;
цукор – 5 г;
масло рослинне – 75 мл;
паприка – 1 ст. ложка.
Приготування
Підготовлені огірки, цибулю та моркву подрібніть. Покладіть овочі в розігріту сковороду і тушкуйте 40 хвилин, добре ужаривая суміш. Додайте оцет, цукор і паприку. Пюрируйте ікру в блендері. Готову ікру розкладіть по стерильному посуді, закрийте кришками, зберігати в холоді.
Інгредієнти:
огірки – 670 г;
морква – 70 г;
цибуля – 150 г;
перець – 150 г;
часник – 10 г;
масло рослинне – 80 мл;
суміш спецій для маринадів – 10 р.
Приготування
Очищені огірки дрібно нарізаємо і викладаємо на розігріту сковороду. Подрібнюємо цибулю, моркву, перець і часник. З'єднуємо всі інгредієнти між собою і відправляємо тушкуватися на півгодини до випаровування рідини. Розкладаємо ікру в чисту тару і стерилізуємо 20 хвилин, після чого закатуємо.
Ікра з огірків на зиму без стерилізації – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промийте, обсушіть огірки, зріжте кінчики, очистіть шкірку і порізати дрібними кубиками. Подрібніть очищені овочі і припустіть на сковороді протягом 7 хвилин, додайте в суміш огірки і тушкуйте овочі 10 хвилин, помішуючи. Томатну пасту і видавлений через прес часник змішайте з огіркової заготівлею і залиште на вогні ще на 10 хвилин. Влийте оцет і через 3 хвилини зніміть ікру з плити. Розкладіть заготовку по стерильним банкам, щільно закрийте кришкою і залиште охолоджуватися в перевернутому вигляді.
Ікра з огірків-переростків на зиму
Кожен садівник знайомий з таким явищем, як надлишок врожаю, коли довгоочікувані овочі пропадають. Рецепти ікри з огірків на зиму допоможуть не тільки переробити великий урожай, але і підкажуть прекрасний спосіб утилізувати пожовклі перерослі плоди, приготувавши з них низькокалорійну заготовку.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть огіркову шкірку і видаліть з овоча великі насіння. Подрібніть огірки на тертці. Бланшируйте помідори, очистіть їх і пюрируйте. Додайте пюре з помідорів до огірків. Запечіть в духовці перець, очистіть і наріжте Подрібнену моркву з цибулею спасеруйте на протязі 5 хвилин. Додайте в сковороду підготовлені огірки, помідори, перець і тушкуйте овочеву заготівлю 40 хвилин. Розкладіть ікру в стерильній тарі і піддайте заготівлю стерилізації протягом 20 хвилин, потім відразу ж закрийте кришками і відправте на зберігання.
Як приготувати ікру з свіжих огірків на зиму – рецепти
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені огірки, цибулю та моркву подрібніть. Покладіть овочі в розігріту сковороду і тушкуйте 40 хвилин, добре ужаривая суміш. Додайте оцет, цукор і паприку. Пюрируйте ікру в блендері. Готову ікру розкладіть по стерильному посуді, закрийте кришками, зберігати в холоді.
Ікра з огірків на зиму - простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищені огірки дрібно нарізаємо і викладаємо на розігріту сковороду. Подрібнюємо цибулю, моркву, перець і часник. З'єднуємо всі інгредієнти між собою і відправляємо тушкуватися на півгодини до випаровування рідини. Розкладаємо ікру в чисту тару і стерилізуємо 20 хвилин, після чого закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з огірків на зиму
Часто із зібраного врожаю не у справ залишаються переросли огірки, які досвідчені господині не рекомендують викидати. Зробіть по нашим цікавим
Грибна ікра через м'ясорубку на зиму - рецепт
Грибний сезон триває до кінця жовтня, а значить потрібно неодмінно встигнути втілити кулінарні фантазії з приготування домашніх заготовок з грибів.
Ікра з опеньків з часником на зиму
Збирання грибів - це приємний і захоплюючий вид дозвілля, що приносить корисні і смачні плоди. Часто виникає питання: як використовувати гриби, які
Огірки в томаті з часником на зиму
Спробуйте об'єднати два найбільш поширених для консервації овоча: огірки і помідори. У підсумку вийде цікава і смачна пікантна закуска, яка приємно
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці