У зимовий час хочеться урізноманітнити свій стіл не тільки маринованими і солоними огірками, але і насолодитися свіжою літньою заготівкою. Ікра з огірків доведеться по душі багатьом господиням, оскільки вона не клопітка в приготуванні і включає в свій склад овочі, що ростуть на дачних грядках. Ця проста і оригінальна заготовка чудово поєднується з макаронними виробами і служить пікантною добавкою для приготування овочевих супів. У наведених нижче рецептах ми розглянемо технологію приготування цієї оригінальної зимової заготівлі.
Ікра з огірків на зиму без стерилізації – рецепт
Інгредієнти: цибуля – 55 г; морква – 75 г; зубок часнику – 3 шт.; лавровий лист – 1 шт.; томатна паста – 55 г; огірки – 850 г; перець горошком – 5 шт.; оцет – 10 мл; рослинне масло – 80 мл Приготування Промийте, обсушіть огірки, зріжте кінчики, очистіть шкірку і порізати дрібними кубиками. Подрібніть очищені овочі і припустіть на сковороді протягом 7 хвилин, додайте в суміш огірки і тушкуйте овочі 10 хвилин, помішуючи. Томатну пасту і видавлений через прес часник змішайте з огіркової заготівлею і залиште на вогні ще на 10 хвилин. Влийте оцет і через 3 хвилини зніміть ікру з плити. Розкладіть заготовку по стерильним банкам, щільно закрийте кришкою і залиште охолоджуватися в перевернутому вигляді.
Ікра з огірків-переростків на зиму
Кожен садівник знайомий з таким явищем, як надлишок врожаю, коли довгоочікувані овочі пропадають. Рецепти ікри з огірків на зиму допоможуть не тільки переробити великий урожай, але і підкажуть прекрасний спосіб утилізувати пожовклі перерослі плоди, приготувавши з них низькокалорійну заготовку.
Інгредієнти: огірки-переростки – 950 г; перець болгарський – 240 г; цибуля ріпчаста – 165 г; помідори – 450 г; морква – 280 м; масло рослинне – 115 мл; сіль – 35 р. Приготування Очистіть огіркову шкірку і видаліть з овоча великі насіння. Подрібніть огірки на тертці. Бланшируйте помідори, очистіть їх і пюрируйте. Додайте пюре з помідорів до огірків. Запечіть в духовці перець, очистіть і наріжте Подрібнену моркву з цибулею спасеруйте на протязі 5 хвилин. Додайте в сковороду підготовлені огірки, помідори, перець і тушкуйте овочеву заготівлю 40 хвилин. Розкладіть ікру в стерильній тарі і піддайте заготівлю стерилізації протягом 20 хвилин, потім відразу ж закрийте кришками і відправте на зберігання.
Як приготувати ікру з свіжих огірків на зиму – рецепти
Інгредієнти: огірки – 980 р; морква – 145 г; цибуля – 135 г; оцет яблучний – 10 мл; цукор – 5 г; масло рослинне – 75 мл; паприка – 1 ст. ложка. Приготування Підготовлені огірки, цибулю та моркву подрібніть. Покладіть овочі в розігріту сковороду і тушкуйте 40 хвилин, добре ужаривая суміш. Додайте оцет, цукор і паприку. Пюрируйте ікру в блендері. Готову ікру розкладіть по стерильному посуді, закрийте кришками, зберігати в холоді.
Ікра з огірків на зиму - простий рецепт
Інгредієнти: огірки – 670 г; морква – 70 г; цибуля – 150 г; перець – 150 г; часник – 10 г; масло рослинне – 80 мл; суміш спецій для маринадів – 10 р. Приготування Очищені огірки дрібно нарізаємо і викладаємо на розігріту сковороду. Подрібнюємо цибулю, моркву, перець і часник. З'єднуємо всі інгредієнти між собою і відправляємо тушкуватися на півгодини до випаровування рідини. Розкладаємо ікру в чисту тару і стерилізуємо 20 хвилин, після чого закатуємо.