Кабачки з краснодарським соусом на зиму
Деяким знавцям кулінарії ці овочі здаються занадто прісними. В такому випадку вам варто скористатися рецептами кабачків з краснодарським соусом на зиму, які стануть ідеальною закускою до будь-якої страви.
Це недороге і по-справжньому делікатесне блюдо. Його подають як до каш та картоплі з м'ясом, так і просто намазують на хліб замість масла. З такими кабачками з краснодарським соусом на зиму ваш запас корисних мікроелементів завжди буде вчасно поповнений.
Інгредієнти:
соняшникова олія – 200 мл;
кабачки – 3 кг;
сіль – 2 ст. ложки;
соус «Краснодарський» - 05 л;
ріпчаста цибуля – 1 кг;
оцтова есенція – 1 ст. ложка;
цукор – 45 ст. ложки;
морква – 1 кг
Приготування
У каструлю середнього розміру налийте води (десь третину за об'ємом) і покладіть в неї моркву, попередньо очищену і порізану тоненькими кружальцями. Вимийте Кабачки, зніміть з них шкірку і наріжте тонкими кільцями, після чого відправте в каструлю. Виставте середній вогонь і тушкуйте овочі до м'якості, тобто повної готовності. Одночасно наріжте невеликими півкільцями цибулю і обсмажте на соняшниковій олії до придбання ним прозорого відтінку. Змішайте кабачки, цибулю та моркву і овочеву суміш збийте блендером. Потім додайте в пюре соус «Краснодарський», оцтову есенцію, посоліть і засипте цукор.
Все добре розмішайте і розкладіть ікру по пів-літрових банках, які вже перед цим простерилизовали. Потім ємності з кабачками в краснодарському соусі помістіть в каструлю великого об'єму на залізну підставку і стерилізуйте протягом півгодини. Після цього загорніть банки, поставте догори дном і закутати теплою ковдрою до охолодження.
Якщо ви сумуєте по річному багатством овочів та фруктів, не варто засмучуватися. Цей рецепт кабачків з краснодарським соусом – чудове доповнення до самого вишуканого обіду або вечері, яке, напевно, здивує ваших гостей.
Інгредієнти:
гіркий перець – 1/3 стручка;
очищені кабачки – 15 кг;
соус «Краснодарський» - 250 г;
солодкий перець – 300 г;
соняшникова олія – 1 стакан;
яблучний оцет 4% - 25 ст. ложки;
ріпчаста цибуля – 300 г;
цукор – 7 ст. ложок
морква – 300 г;
сіль – 1 ст. ложка з верхом.
Приготування
Почистіть всі овочі. Нашаткуйте цибулю великими півкільцями. Моркву наріжте соломкою або подрібніть, використовуючи крупну тертку. На велику сковорідку налийте олію, викладіть цибулю і моркву і тушкуйте приблизно 10 хвилин до того, як овочі стануть зовсім м'якими. Перець наріжте тонкими невеликими кубиками або смужками. Кабачки почистіть і наріжте кубиками середньої величини. У глибоку каструлю влийте стільки води, щоб її об'єм був вдвічі більше, ніж краснодарського соусу. Потім помістіть туди кабачки і перець, додайте соус, посоліть, засипте цукор і поперчіть. На заключному етапі додаються тушковані цибулю і моркву, після чого все ретельно перемішується.
Каструлю слід помістити на середній вогонь і, дочекавшись закипання, протушкувати лечо приблизно 40 хвилин. Перед безпосереднім закінченням варіння влийте оцет, ретельно розмішайте і викладіть такі смачні кабачки з краснодарським соусом і морквою ще гарячими в скляні банки. Ємності повинні бути чисто вимитими і простерилизованными в киплячій воді, інакше консервація може «вибухнути». Потім загорніть банки і після охолодження перенесіть їх в прохолодне місце.
Ікра з кабачків з краснодарським соусом
Це недороге і по-справжньому делікатесне блюдо. Його подають як до каш та картоплі з м'ясом, так і просто намазують на хліб замість масла. З такими кабачками з краснодарським соусом на зиму ваш запас корисних мікроелементів завжди буде вчасно поповнений.
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю середнього розміру налийте води (десь третину за об'ємом) і покладіть в неї моркву, попередньо очищену і порізану тоненькими кружальцями. Вимийте Кабачки, зніміть з них шкірку і наріжте тонкими кільцями, після чого відправте в каструлю. Виставте середній вогонь і тушкуйте овочі до м'якості, тобто повної готовності. Одночасно наріжте невеликими півкільцями цибулю і обсмажте на соняшниковій олії до придбання ним прозорого відтінку. Змішайте кабачки, цибулю та моркву і овочеву суміш збийте блендером. Потім додайте в пюре соус «Краснодарський», оцтову есенцію, посоліть і засипте цукор.
Все добре розмішайте і розкладіть ікру по пів-літрових банках, які вже перед цим простерилизовали. Потім ємності з кабачками в краснодарському соусі помістіть в каструлю великого об'єму на залізну підставку і стерилізуйте протягом півгодини. Після цього загорніть банки, поставте догори дном і закутати теплою ковдрою до охолодження.
Лечо з кабачків з краснодарським соусом
Якщо ви сумуєте по річному багатством овочів та фруктів, не варто засмучуватися. Цей рецепт кабачків з краснодарським соусом – чудове доповнення до самого вишуканого обіду або вечері, яке, напевно, здивує ваших гостей.
Інгредієнти:
Приготування
Почистіть всі овочі. Нашаткуйте цибулю великими півкільцями. Моркву наріжте соломкою або подрібніть, використовуючи крупну тертку. На велику сковорідку налийте олію, викладіть цибулю і моркву і тушкуйте приблизно 10 хвилин до того, як овочі стануть зовсім м'якими. Перець наріжте тонкими невеликими кубиками або смужками. Кабачки почистіть і наріжте кубиками середньої величини. У глибоку каструлю влийте стільки води, щоб її об'єм був вдвічі більше, ніж краснодарського соусу. Потім помістіть туди кабачки і перець, додайте соус, посоліть, засипте цукор і поперчіть. На заключному етапі додаються тушковані цибулю і моркву, після чого все ретельно перемішується.
Каструлю слід помістити на середній вогонь і, дочекавшись закипання, протушкувати лечо приблизно 40 хвилин. Перед безпосереднім закінченням варіння влийте оцет, ретельно розмішайте і викладіть такі смачні кабачки з краснодарським соусом і морквою ще гарячими в скляні банки. Ємності повинні бути чисто вимитими і простерилизованными в киплячій воді, інакше консервація може «вибухнути». Потім загорніть банки і після охолодження перенесіть їх в прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщова заправка без буряка на зиму
Поласувати свіжим борщем в холодну пору дуже приємно і корисно. Однак не секрет, що готувати таке перше блюдо – справа досить клопітка і вимагає
Кабачкова ікра з болгарським перцем
Наповнити буденний і вельми приївся смак кабачкової ікри допоможуть наші прості рекомендації. Далі розповімо, як виготовити чудово смачну закуску з
Кабачки в томаті на зиму
Якщо ви вважаєте, що заготовляти консервацію на зиму складно, ці рецепти розвіють ваші побоювання. Навіть у недосвідчених кулінарів приготування
Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.
Як приготувати фаршировані кабачки?
Взимку завжди хочеться чогось овочевого, соковитого і вітамінного. Тому ми пропонуємо вам приготувати фаршировані кабачки, причому не тільки з
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з