Деяким знавцям кулінарії ці овочі здаються занадто прісними. В такому випадку вам варто скористатися рецептами кабачків з краснодарським соусом на зиму, які стануть ідеальною закускою до будь-якої страви.
Ікра з кабачків з краснодарським соусом
Це недороге і по-справжньому делікатесне блюдо. Його подають як до каш та картоплі з м'ясом, так і просто намазують на хліб замість масла. З такими кабачками з краснодарським соусом на зиму ваш запас корисних мікроелементів завжди буде вчасно поповнений.
Інгредієнти: соняшникова олія – 200 мл; кабачки – 3 кг; сіль – 2 ст. ложки; соус «Краснодарський» - 05 л; ріпчаста цибуля – 1 кг; оцтова есенція – 1 ст. ложка; цукор – 45 ст. ложки; морква – 1 кг Приготування У каструлю середнього розміру налийте води (десь третину за об'ємом) і покладіть в неї моркву, попередньо очищену і порізану тоненькими кружальцями. Вимийте Кабачки, зніміть з них шкірку і наріжте тонкими кільцями, після чого відправте в каструлю. Виставте середній вогонь і тушкуйте овочі до м'якості, тобто повної готовності. Одночасно наріжте невеликими півкільцями цибулю і обсмажте на соняшниковій олії до придбання ним прозорого відтінку. Змішайте кабачки, цибулю та моркву і овочеву суміш збийте блендером. Потім додайте в пюре соус «Краснодарський», оцтову есенцію, посоліть і засипте цукор.
Все добре розмішайте і розкладіть ікру по пів-літрових банках, які вже перед цим простерилизовали. Потім ємності з кабачками в краснодарському соусі помістіть в каструлю великого об'єму на залізну підставку і стерилізуйте протягом півгодини. Після цього загорніть банки, поставте догори дном і закутати теплою ковдрою до охолодження.
Лечо з кабачків з краснодарським соусом
Якщо ви сумуєте по річному багатством овочів та фруктів, не варто засмучуватися. Цей рецепт кабачків з краснодарським соусом – чудове доповнення до самого вишуканого обіду або вечері, яке, напевно, здивує ваших гостей.
Інгредієнти: гіркий перець – 1/3 стручка; очищені кабачки – 15 кг; соус «Краснодарський» - 250 г; солодкий перець – 300 г; соняшникова олія – 1 стакан; яблучний оцет 4% - 25 ст. ложки; ріпчаста цибуля – 300 г; цукор – 7 ст. ложок морква – 300 г; сіль – 1 ст. ложка з верхом. Приготування Почистіть всі овочі. Нашаткуйте цибулю великими півкільцями. Моркву наріжте соломкою або подрібніть, використовуючи крупну тертку. На велику сковорідку налийте олію, викладіть цибулю і моркву і тушкуйте приблизно 10 хвилин до того, як овочі стануть зовсім м'якими. Перець наріжте тонкими невеликими кубиками або смужками. Кабачки почистіть і наріжте кубиками середньої величини. У глибоку каструлю влийте стільки води, щоб її об'єм був вдвічі більше, ніж краснодарського соусу. Потім помістіть туди кабачки і перець, додайте соус, посоліть, засипте цукор і поперчіть. На заключному етапі додаються тушковані цибулю і моркву, після чого все ретельно перемішується.
Каструлю слід помістити на середній вогонь і, дочекавшись закипання, протушкувати лечо приблизно 40 хвилин. Перед безпосереднім закінченням варіння влийте оцет, ретельно розмішайте і викладіть такі смачні кабачки з краснодарським соусом і морквою ще гарячими в скляні банки. Ємності повинні бути чисто вимитими і простерилизованными в киплячій воді, інакше консервація може «вибухнути». Потім загорніть банки і після охолодження перенесіть їх в прохолодне місце.