Кабачкова ікра з болгарським перцем
Якщо ви зібрали на дачі величезний урожай кабачків й не уявляєте, що з ними робити, спробуйте приготувати кабачкову ікру з болгарським перцем, яка скрасить нудні зимові дні, нагадавши про смак збіглого літа.
Інгредієнти:
фільтрована вода – 2 склянки;
кабачки – 2 шт. великих розмірів;
кріп – 7 гілочок;
морква – 160 г;
червоний пекучий перець – 1 ч. ложка;
цибуля – 115 г;
сіль кам'яна – 15 г;
часник – 5 зубків;
цукор – 2 щедрі щіпки;
соняшникова олія – 55 мл;
оцет 9% - 25 мл;
болгарський перець – 125 р.
Приготування
Моркву і кабачок очистіть, промийте, видаліть серцевину кабачка і наріжте кубиками середнього розміру. Цибулю поріжте тоненьким часточками, а з перцю видалити плодоніжки і насіння і наріжте невеликими кубиками. Всі овочі залийте в каструлі водою і після закипання відварюйте їх приблизно 40-50 хвилин. Часник дрібно шаткуємо і акуратно рубаємо зелень і після майже повного википання води додаємо їх в каструлю. Проварюємо все ще близько 5 хвилин, потім переносимо масу гарячою в блендер і перетворюємо на пюре. Тоді кабачкова ікра з червоним болгарським перцем буде по-справжньому м'якою. Перелийте заготовку в чисту каструлю і додайте сіль, оцет, пекучий перець, соняшникова олія і цукор. Виставте мінімальний вогонь і залиште ікру нудитися ще приблизно 8 хвилин, після чого перелийте її в сухі простерилізовані банки і закатайте. Зберігати заготовку слід в затемненому прохолодному місці.
Інгредієнти:
оцет 6% - 2 ст. ложки;
кабачки – 5 кг;
сіль – 55 г;
болгарський перець – 3 шт.;
цукор – 45 г;
ріпчаста цибуля – 11 кг;
горошини чорного перцю – 10 шт.;
морква – 12 кг;
соняшникова олія – 500 мл
Приготування
Кабачки і перець вимийте, очистіть шкірку і видаліть насіння з плодоніжками. З цибулі і часнику зніміть піну. Всі овочі наріжте кубиками середньої величини і подрібніть в м'ясорубці. Моркву натріть, використовуючи велику тертку, і приблизно 5 хвилин підсмажте на сковороді з маслом, а потім змішайте її з іншими овочами. Все добре перемішайте, влийте соняшникову олію, оцет, томатну пасту, засипте цукор і сіль. Все добре перемішайте і проваріть близько 2 годин на дуже слабкому вогні. Потім додати горошини чорного перцю і приблизно через 8-10 хвилин гарячої розлийте заготовку по простерилизованным банкам. Прикрийте кришками і стерилізують, помістивши банки на водяну баню, близько 25 хвилин. Потім загорніть і поставте догори дном до повного охолодження.
Томати – улюблена їжа багатьох наших співвітчизників. Якщо вам ще не відомо, як приготувати кабачкову ікру з болгарським перцем з їх додаванням, наступний рецепт стане для вас неоціненним підмогою.
Інгредієнти:
винний оцет – 95 мл;
морква – 925 м;
цукор – 160 г;
болгарський перець – 975 г;
помідори – 765 г;
соняшникова олія – 350 мл;
ріпчаста цибуля – 4 шт.
Приготування
Промийте червоний перець, відріжте плодоніжку, потім розріжте на дві половинки і ретельно вичистити від насіння. Підсмажте його на розпеченій сковорідці з олією приблизно 3-4 хвилини, охолодіть і зніміть шкірку. Почистіть і промийте цибулю, наріжте його тоненькими колечками і на тому ж маслі обсмажте до отримання явного золотистого відтінку. Вимийте Кабачки, зніміть шкірку і наріжте невеликими шматочками. Те ж саме виконайте з морквою (насіння кабачка необхідно обов'язково видалити). Покладіть в чашу блендера всі овочі: морква, кабачки і охолоджені цибулю з перцем. Доведіть їх до пюреобразного стану і відправте суміш у каструлю. Проварюємо її після моменту закипання близько півгодини. Потім всипаємо цукор і сіль, додаємо лавровий лист, олію, оцет, дрібно нарізаний часник, спеції і томати без шкірки, яку зняли після заливання окропом на пару хвилин. Проваріть масу приблизно ще чверть години до загустіння, розлийте по попередньо простерилизованным банкам, загорніть і переверніть на кришки до охолодження.
Смачна кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і кабачок очистіть, промийте, видаліть серцевину кабачка і наріжте кубиками середнього розміру. Цибулю поріжте тоненьким часточками, а з перцю видалити плодоніжки і насіння і наріжте невеликими кубиками. Всі овочі залийте в каструлі водою і після закипання відварюйте їх приблизно 40-50 хвилин. Часник дрібно шаткуємо і акуратно рубаємо зелень і після майже повного википання води додаємо їх в каструлю. Проварюємо все ще близько 5 хвилин, потім переносимо масу гарячою в блендер і перетворюємо на пюре. Тоді кабачкова ікра з червоним болгарським перцем буде по-справжньому м'якою. Перелийте заготовку в чисту каструлю і додайте сіль, оцет, пекучий перець, соняшникова олія і цукор. Виставте мінімальний вогонь і залиште ікру нудитися ще приблизно 8 хвилин, після чого перелийте її в сухі простерилізовані банки і закатайте. Зберігати заготовку слід в затемненому прохолодному місці.
Кабачкова ікра з болгарським перцем і томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки і перець вимийте, очистіть шкірку і видаліть насіння з плодоніжками. З цибулі і часнику зніміть піну. Всі овочі наріжте кубиками середньої величини і подрібніть в м'ясорубці. Моркву натріть, використовуючи велику тертку, і приблизно 5 хвилин підсмажте на сковороді з маслом, а потім змішайте її з іншими овочами. Все добре перемішайте, влийте соняшникову олію, оцет, томатну пасту, засипте цукор і сіль. Все добре перемішайте і проваріть близько 2 годин на дуже слабкому вогні. Потім додати горошини чорного перцю і приблизно через 8-10 хвилин гарячої розлийте заготовку по простерилизованным банкам. Прикрийте кришками і стерилізують, помістивши банки на водяну баню, близько 25 хвилин. Потім загорніть і поставте догори дном до повного охолодження.
Кабачкова ікра з помідорами та болгарським перцем
Томати – улюблена їжа багатьох наших співвітчизників. Якщо вам ще не відомо, як приготувати кабачкову ікру з болгарським перцем з їх додаванням, наступний рецепт стане для вас неоціненним підмогою.
Інгредієнти:
Приготування
Промийте червоний перець, відріжте плодоніжку, потім розріжте на дві половинки і ретельно вичистити від насіння. Підсмажте його на розпеченій сковорідці з олією приблизно 3-4 хвилини, охолодіть і зніміть шкірку. Почистіть і промийте цибулю, наріжте його тоненькими колечками і на тому ж маслі обсмажте до отримання явного золотистого відтінку. Вимийте Кабачки, зніміть шкірку і наріжте невеликими шматочками. Те ж саме виконайте з морквою (насіння кабачка необхідно обов'язково видалити). Покладіть в чашу блендера всі овочі: морква, кабачки і охолоджені цибулю з перцем. Доведіть їх до пюреобразного стану і відправте суміш у каструлю. Проварюємо її після моменту закипання близько півгодини. Потім всипаємо цукор і сіль, додаємо лавровий лист, олію, оцет, дрібно нарізаний часник, спеції і томати без шкірки, яку зняли після заливання окропом на пару хвилин. Проваріть масу приблизно ще чверть години до загустіння, розлийте по попередньо простерилизованным банкам, загорніть і переверніть на кришки до охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з запечених баклажанів на зиму
Ікра з запечених баклажанів чудово поєднується з м'ясними стравами або різними гарнірами. При цьому ви можете доповнювати смак страви іншими
Ікра з перцю на зиму
Ідеальне рішення використовувати надлишки врожаю перцю - зробити дивовижну ікру, доповнивши базовий рецепт яскравими, ароматними компонентами. Далі
Кабачкова ікра на зиму в мультиварці
Як відомо, мультиварка добре справляється зі стравами, які вимагають тривалого неспокою, бо вона часто є невід'ємним атрибутом на кухні всіх
Кабачкова ікра з яблуками
Особливого смаку звичайної кабачкової ікри додадуть прості яблука, які рекомендуємо включити до складу базового рецепта цього улюбленого частування.
Кабачки в томаті на зиму
Якщо ви вважаєте, що заготовляти консервацію на зиму складно, ці рецепти розвіють ваші побоювання. Навіть у недосвідчених кулінарів приготування
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в