» » Кабачкова ікра з болгарським перцем

Кабачкова ікра з болгарським перцем

Кабачкова ікра з болгарським перцем
Якщо ви зібрали на дачі величезний урожай кабачків й не уявляєте, що з ними робити, спробуйте приготувати кабачкову ікру з болгарським перцем, яка скрасить нудні зимові дні, нагадавши про смак збіглого літа.

Смачна кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму


Інгредієнти:

  • фільтрована вода – 2 склянки;

  • кабачки – 2 шт. великих розмірів;

  • кріп – 7 гілочок;

  • морква – 160 г;

  • червоний пекучий перець – 1 ч. ложка;

  • цибуля – 115 г;

  • сіль кам'яна – 15 г;

  • часник – 5 зубків;

  • цукор – 2 щедрі щіпки;

  • соняшникова олія – 55 мл;

  • оцет 9% - 25 мл;

  • болгарський перець – 125 р.


  • Приготування
    Моркву і кабачок очистіть, промийте, видаліть серцевину кабачка і наріжте кубиками середнього розміру. Цибулю поріжте тоненьким часточками, а з перцю видалити плодоніжки і насіння і наріжте невеликими кубиками. Всі овочі залийте в каструлі водою і після закипання відварюйте їх приблизно 40-50 хвилин. Часник дрібно шаткуємо і акуратно рубаємо зелень і після майже повного википання води додаємо їх в каструлю. Проварюємо все ще близько 5 хвилин, потім переносимо масу гарячою в блендер і перетворюємо на пюре. Тоді кабачкова ікра з червоним болгарським перцем буде по-справжньому м'якою. Перелийте заготовку в чисту каструлю і додайте сіль, оцет, пекучий перець, соняшникова олія і цукор. Виставте мінімальний вогонь і залиште ікру нудитися ще приблизно 8 хвилин, після чого перелийте її в сухі простерилізовані банки і закатайте. Зберігати заготовку слід в затемненому прохолодному місці.

    Кабачкова ікра з болгарським перцем і томатною пастою


    Інгредієнти:

  • оцет 6% - 2 ст. ложки;

  • кабачки – 5 кг;

  • сіль – 55 г;

  • болгарський перець – 3 шт.;

  • цукор – 45 г;

  • ріпчаста цибуля – 11 кг;

  • горошини чорного перцю – 10 шт.;

  • морква – 12 кг;

  • соняшникова олія – 500 мл


  • Приготування
    Кабачки і перець вимийте, очистіть шкірку і видаліть насіння з плодоніжками. З цибулі і часнику зніміть піну. Всі овочі наріжте кубиками середньої величини і подрібніть в м'ясорубці. Моркву натріть, використовуючи велику тертку, і приблизно 5 хвилин підсмажте на сковороді з маслом, а потім змішайте її з іншими овочами. Все добре перемішайте, влийте соняшникову олію, оцет, томатну пасту, засипте цукор і сіль. Все добре перемішайте і проваріть близько 2 годин на дуже слабкому вогні. Потім додати горошини чорного перцю і приблизно через 8-10 хвилин гарячої розлийте заготовку по простерилизованным банкам. Прикрийте кришками і стерилізують, помістивши банки на водяну баню, близько 25 хвилин. Потім загорніть і поставте догори дном до повного охолодження.

    Кабачкова ікра з помідорами та болгарським перцем


    Томати – улюблена їжа багатьох наших співвітчизників. Якщо вам ще не відомо, як приготувати кабачкову ікру з болгарським перцем з їх додаванням, наступний рецепт стане для вас неоціненним підмогою.
    Інгредієнти:

  • винний оцет – 95 мл;

  • морква – 925 м;

  • цукор – 160 г;

  • болгарський перець – 975 г;

  • помідори – 765 г;

  • соняшникова олія – 350 мл;

  • ріпчаста цибуля – 4 шт.


  • Приготування
    Промийте червоний перець, відріжте плодоніжку, потім розріжте на дві половинки і ретельно вичистити від насіння. Підсмажте його на розпеченій сковорідці з олією приблизно 3-4 хвилини, охолодіть і зніміть шкірку. Почистіть і промийте цибулю, наріжте його тоненькими колечками і на тому ж маслі обсмажте до отримання явного золотистого відтінку. Вимийте Кабачки, зніміть шкірку і наріжте невеликими шматочками. Те ж саме виконайте з морквою (насіння кабачка необхідно обов'язково видалити). Покладіть в чашу блендера всі овочі: морква, кабачки і охолоджені цибулю з перцем. Доведіть їх до пюреобразного стану і відправте суміш у каструлю. Проварюємо її після моменту закипання близько півгодини. Потім всипаємо цукор і сіль, додаємо лавровий лист, олію, оцет, дрібно нарізаний часник, спеції і томати без шкірки, яку зняли після заливання окропом на пару хвилин. Проваріть масу приблизно ще чверть години до загустіння, розлийте по попередньо простерилизованным банкам, загорніть і переверніть на кришки до охолодження.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:40
    Переглядів: 180