Ікра з перцю на зиму
Якщо ви шукаєте універсальний гарнір, ікра з перцю на зиму – це просто ідеальний варіант. Її приготування не вимагає занадто складних операцій і особливої кулінарної вправності, причому ікру можна подавати не тільки до м'яса, каш або картоплі (вона дуже вигідно відтіняє їх смак), але навіть використовувати замість масла.
Дане блюдо відрізняється соковитим солодкуватим смаком, тому ви можете навіть не помітити, як з'їсте майже цілу невелику баночку. Така ікра з болгарського перцю на зиму – справжня знахідка для тих, хто не прагне багато часу приділяти готуванні, і одночасно любить побалувати себе вишуканими делікатесами.
Інгредієнти:
томати – 250 г;
перець – 25 кг;
чорний мелений перець – 075 ч. ложки;
морква – 150 г;
корінь селери – 1 шт.;
запашний мелений перець – 075 ч. ложки;
ріпчаста цибуля – 250 г;
корінь петрушки – 1 шт.
Приготування
Перець спечіть в духовці (на це піде приблизно 20-30 хвилин), зніміть шкірку, видаліть насіння, а потім доведіть до пюреобразного стану, використовуючи блендер.
Коріння селери і свіжої петрушки, а також морквини, почистіть, наріжте тонкою соломкою і підсмажте до напівготовності.
Цибулю також очистіть, наріжте кільцями і обсмажте до придбання ним приємного золотистого відтінку.
Помідори очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками, помістіть в тільки що вскипевшую воду і проваріть близько 5 хвилин. Потім покладіть інші овочі і залиште суміш гаситися ще приблизно 10 хвилин.
Це один з дивно нескладних рецептів ікри з солодкого перцю на зиму, однак, щоб вона добре зберігалася, не забудьте простерилізувати банки: пів-літрові – близько півгодини, літрові – 40 хвилин.
Навіть якщо заготовки з овочів – не ваш коник, приготувати страву неправильно в даному випадку просто нереально. Це дуже простий рецепт ікри з перцю на зиму, з якого можна починати близьке знайомство з кулінарією.
Інгредієнти:
стиглий червоний перець – 2 кг;
цукор – 05 склянки;
сіль, спеції, чорний перець горошком – за смаком;
цибуля – 1 кг;
оцет 9% - 05 склянки;
соняшникова олія – 1 склянку.
Приготування
Розріжте перці і ретельно очистіть від насіння.
Цибулю очистіть і поріжте невеликими кубиками, а потім разом з перцем подрібніть за допомогою м'ясорубки.
Отриману суміш овочів викладіть в каструлю, додайте цукор, посоліть і влийте олію і оцет. Добре перемішайте, дочекайтеся закипання і тушкуйте приблизно 25-30 хвилин на мінімально можливому вогні.
Ікру ще гарячою розкладіть у банки і поставте стерилізуватися хвилин на 20 на водяну баню. Потім загорніть їх, поставте на кришку, накрийте чимось теплим і так залиште до повного охолодження.
Це справжня «родзинка» вітчизняної консервації. Якщо ікру з червоного перцю на зиму можна їсти цілими ложками, то цю гостру заготовку слід використовувати як прянощі, потроху додаючи в суп, пюре .
Інгредієнти:
винний оцет – 05 л;
сіль – 3 ст. ложки;
свіжий гіркий перець – 2 кг.
Приготування
Вимийте гіркий перець і видаліть насіння, а потім подрібніть, використовуючи м'ясорубку (бажано працювати в рукавичках).
Посоліть суміш і розкладіть її по попередньо простерилизованным банкам. Залийте банки винним оцтом до самого горлечка.
Закрийте ємності кришкою і переставте в холодильник. Поступово винний оцет вбереться, а ця заготовка спокійно буде зберігатися кілька місяців.
Якщо смак здасться вам занадто гострим, можна додати в блюдо томати або моркву, які також подрібнюють за допомогою м'ясорубки.
Ікра з перцю і помідорів на зиму
Дане блюдо відрізняється соковитим солодкуватим смаком, тому ви можете навіть не помітити, як з'їсте майже цілу невелику баночку. Така ікра з болгарського перцю на зиму – справжня знахідка для тих, хто не прагне багато часу приділяти готуванні, і одночасно любить побалувати себе вишуканими делікатесами.
Інгредієнти:
Приготування
Ікра з перцю на зиму через м'ясорубку
Навіть якщо заготовки з овочів – не ваш коник, приготувати страву неправильно в даному випадку просто нереально. Це дуже простий рецепт ікри з перцю на зиму, з якого можна починати близьке знайомство з кулінарією.
Інгредієнти:
Приготування
Ікра з гіркого перцю на зиму
Це справжня «родзинка» вітчизняної консервації. Якщо ікру з червоного перцю на зиму можна їсти цілими ложками, то цю гостру заготовку слід використовувати як прянощі, потроху додаючи в суп, пюре .
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з запечених баклажанів на зиму
Ікра з запечених баклажанів чудово поєднується з м'ясними стравами або різними гарнірами. При цьому ви можете доповнювати смак страви іншими
Ікра з овочевого фізалісу на зиму
Взимку всі звикли ласувати різноманітними овочевими соліннями, але якщо вам трохи набридли традиційні огірки, помідори і кабачки, прийшла пора
Капустяний салат на зиму
Восени велика кількість овочів змушує господинь задуматися про те, щоб максимально наситити зимове меню вітамінами з консервації. Тому, рецепти,
Ікра з огірків
Огірок - універсальний овоч, який, завдяки своїм смаковим якостям, легко сусідить з пряними спеціями і з іншими популярними продуктами сезону:
Грибна ікра на зиму - рецепти приготування
Доповнюючи грибну основу різноманітними травами і спеціями, ви можете змінювати смак цієї чудесної закуски з разу в раз. Так, обов'язково виділіть
Кабачкова ікра з болгарським перцем
Наповнити буденний і вельми приївся смак кабачкової ікри допоможуть наші прості рекомендації. Далі розповімо, як виготовити чудово смачну закуску з