» » Ікра з овочевого фізалісу на зиму

Ікра з овочевого фізалісу на зиму

Ікра з овочевого фізалісу на зиму
Це дивовижне рослина виділяється яскраво вираженими антиоксидантними властивостями і використовується для профілактики онкологічних хвороб. Також якщо ви зберетеся приготувати ікру з овочевого фізалісу на зиму, ви зможете попрощатися з проблемами, пов'язаними з травним трактом, і високим рівнем холестерину . Додатковим бонусом виявиться корисність страви в лікуванні гіпертонії.

Смачна ікра з фізалісу на зиму


Оскільки для наших господинь продукт є досить екзотичним, не всі вміють його правильно готувати. Пропонуємо вам спробувати один з найпростіших рецептів ікри з фізалісу на зиму.
Інгредієнти:

  • цукор – 20 г;

  • фізаліс овочевий – 1 кг;

  • мелений чорний перець – 5 р;

  • ріпчаста цибуля – 05 кг;

  • сіль – 20 г;

  • морква – 550 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • зелень петрушки, кропу і селери – по 50 г;

  • соняшникова олія – 200 мл;

  • оцет 9% - 20 мл


  • Приготування
    Перебираємо і моєму фізаліс, знімаємо шкірку і приблизно на 5 хвилин занурюємо в каструлю з киплячою водою. Трохи підсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше, а морквину подрібнюємо за допомогою великої терки. Всі овочі обов'язково окремо підсмажуємо на соняшниковій олії і перетворюємо у пюре в чаші блендера. Змішуємо всі продукти і тушкуємо на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Дрібно рубаємо зелень і додаємо її в суміш, солимо, засипаємо цукор і продовжуємо тушкувати ще приблизно 5 хвилин. Часник тиснемо під пресом і відправляємо її в каструлю, солимо, вливаємо оцет, все добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Розкладаємо закуску за попередньо простерилизованным банкам і закочує їх. Зберігаємо в прохолодному місці.

    Ікра з фізалісу і кабачків на зиму


    Кабачки додадуть такої заготівлі приємний свіжий присмак, дозволяючи подавати її до будь-яких каш, картопляному пюре або м'ясних страв.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 2 кг;

  • соняшникова олія – 05 склянки;

  • морква – 05 кг;

  • фізаліс – 07 кг;

  • сіль і цукор – за смаком;

  • оцет 9% - 15 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • ріпчаста цибуля – 4 шт. середнього розміру;

  • чорний перець – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Цю ікру з фізалісу дуже просто приготувати в мультиварці. Почистіть часник, цибуля, морква, кабачки і фізаліс. З кабачків видаліть насіння, а морква перетріть, використовуючи крупну тертку. Цибулю наріжте невеликими шматочками. Так само поступите з физалисом. У чашу мультиварки налийте масло і викладіть моркву з цибулею, додавши до них дрібно порубаний часник. Закрийте кришку і на 20 хвилин запустіть режим «Смаження». Постійно перемішуйте, а потім покладіть в чашу кубики фізалісу і кабачки. Включаємо програму «Гасіння» приблизно на 80 хвилин. Пропустіть овочеву суміш через блендер або м'ясорубку, посоліть, засипте цукор і перець і влийте оцет. Потім ще раз запускаємо програму «Тушкування» на 1 годину 20 хвилин. Після цього розкладаємо заготівлю сухі простерилізовані банки і закатуємо.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:33
    Переглядів: 58