Це дивовижне рослина виділяється яскраво вираженими антиоксидантними властивостями і використовується для профілактики онкологічних хвороб. Також якщо ви зберетеся приготувати ікру з овочевого фізалісу на зиму, ви зможете попрощатися з проблемами, пов'язаними з травним трактом, і високим рівнем холестерину . Додатковим бонусом виявиться корисність страви в лікуванні гіпертонії.
Смачна ікра з фізалісу на зиму
Оскільки для наших господинь продукт є досить екзотичним, не всі вміють його правильно готувати. Пропонуємо вам спробувати один з найпростіших рецептів ікри з фізалісу на зиму.
Інгредієнти: цукор – 20 г; фізаліс овочевий – 1 кг; мелений чорний перець – 5 р; ріпчаста цибуля – 05 кг; сіль – 20 г; морква – 550 г; часник – 3 зубчики; зелень петрушки, кропу і селери – по 50 г; соняшникова олія – 200 мл; оцет 9% - 20 мл Приготування Перебираємо і моєму фізаліс, знімаємо шкірку і приблизно на 5 хвилин занурюємо в каструлю з киплячою водою. Трохи підсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше, а морквину подрібнюємо за допомогою великої терки. Всі овочі обов'язково окремо підсмажуємо на соняшниковій олії і перетворюємо у пюре в чаші блендера. Змішуємо всі продукти і тушкуємо на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Дрібно рубаємо зелень і додаємо її в суміш, солимо, засипаємо цукор і продовжуємо тушкувати ще приблизно 5 хвилин. Часник тиснемо під пресом і відправляємо її в каструлю, солимо, вливаємо оцет, все добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Розкладаємо закуску за попередньо простерилизованным банкам і закочує їх. Зберігаємо в прохолодному місці.
Ікра з фізалісу і кабачків на зиму
Кабачки додадуть такої заготівлі приємний свіжий присмак, дозволяючи подавати її до будь-яких каш, картопляному пюре або м'ясних страв.
Інгредієнти: кабачки – 2 кг; соняшникова олія – 05 склянки; морква – 05 кг; фізаліс – 07 кг; сіль і цукор – за смаком; оцет 9% - 15 мл; часник – 4 зубчики; ріпчаста цибуля – 4 шт. середнього розміру; чорний перець – 05 ч. ложки. Приготування Цю ікру з фізалісу дуже просто приготувати в мультиварці. Почистіть часник, цибуля, морква, кабачки і фізаліс. З кабачків видаліть насіння, а морква перетріть, використовуючи крупну тертку. Цибулю наріжте невеликими шматочками. Так само поступите з физалисом. У чашу мультиварки налийте масло і викладіть моркву з цибулею, додавши до них дрібно порубаний часник. Закрийте кришку і на 20 хвилин запустіть режим «Смаження». Постійно перемішуйте, а потім покладіть в чашу кубики фізалісу і кабачки. Включаємо програму «Гасіння» приблизно на 80 хвилин. Пропустіть овочеву суміш через блендер або м'ясорубку, посоліть, засипте цукор і перець і влийте оцет. Потім ще раз запускаємо програму «Тушкування» на 1 годину 20 хвилин. Після цього розкладаємо заготівлю сухі простерилізовані банки і закатуємо.